Jump to content

Γέννα Labidochromis sp. “Yellow”


LARISEOS

Recommended Posts

θέλω βοήθεια για την γέννα που μου ήρθε απότομα στο ενυδρείο μου και δεν ξέρω τη να κάνω. Πύρα μια θηλύκια από ένα φίλο μου και είχε τα μικρά μέσα στο στόμα.Τα έβγαλε με το καλό και οπός μέτρησα είναι περίπου 20. σίγουρα έχασα 2 γιατί είδα που τα έκανε μια χαψιά ένας συγκάτοικος. Τα έβαλα στην γεννιστρα από τα ζωοτόκα με κομμένα φυτά μέσα και μικρες πετρες…γιατί το 60λιτρο δεν το είχα στρωμένο…τη κάνω? Μέσα στην γεννιστρα θα πεθάνουνε για 2-3 μέρες? Τα έδωσα φιλαράκι και κόκκους τροφή τριμμένα βέβαια ….πρέπει να τα δώσω από τώρα αρτέμια ?

Link to comment
Share on other sites

OXI ARTEMIA. Σπιρουλίνα τριμμένη τα φυλαράκια με το χέρι μέχρι να γίνει σκόνη και θα τα φάνε. Η Αρτέμια έχει μεγάλο ποσοστό πρωτείνης και τα λαμπιντο είναι φυτοφάγα. Η γεννήστρα θα μπορέσει λογικά να στα συντηρήσει για καμία 15αριά μέρες όχι όμως παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάτι ακόμα που είναι σοβαρό. Ταΐζω 4 φορές την ημέρα τριμμένα φιλαράκια και σπιρουλίνια …αλλά η τιμές πιες πρέπει να είναι για την σωστή επιβίωση τον νέον μελών στο 60λιτρο που θα κατοικήσουνε εκεί σε 2-3 μέρες? ? ?

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να γεμίσεις το 60-λιτρο ενυδρείο με νερό από το ενυδρείο όπου ζουν τα μικρά τώρα, ώστε να μη στρεσαριστούν και να μην αλλάξουν οι συνθήκες που ζουν.

Επειδή θα ταίζεις αρκετές φορές την ημέρα (από λίγο) θα πρέπει να δόσεις ιδιαίτερη προσοχή στο φίλτρο του ενυδρείου λόγω του αυξημένου φορτίου, το οποίο όμως δε θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη ροή για να μη σου τραβήξει τα μωρά. Ένα κομμάτι χοντρό σφουγγάρι στην είσοδο του φίλτρου είναι μια καλή λύση για τον παραπάνω κίνδυνο.

Συχνές αλλαγές νερού είναι απαραίτητες για πιο "καθαρό" περιβάλλον και γρηγορότερη ανάπτυξη των μικρών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...