Jump to content

Επιλογή φυτών σε 15 λίτρα..χωρίς CO2!


Recommended Posts

Χαίρετε! Έχω ένα 15άλιτρο ενυδρειάκι στο οποίο φιλοξενώ 4 corydoras panda τα οποία προορίζονται για αναπαραγωγή. Από φυτά προς το παρόν έχω μόνο java moss και σκέφτομαι να την δέσω κατα μήκος του θερμοστάτη. Στη μέση του ενυδρείου υπάρχει ένα μακρύ ξύλο. Ωστόσο θέλω να κρύψω και το φίλτρο με κάποιο ψιλό φυτό..χωρίς όμως τη χρήση διοξ. άνθρακα! Σκεφτόμουν κάποιο Valisneria spiralis, Anubias ή νούφαρο! Μπορούν αυτά να ζήσουν χωρίς διοξείδιο??? Και επίσης, ποιά είναι η διαδικασία απολύμανσης των φυτών πριν μπουν στο ενυδρείο??

Φωτισμός: 1 Τ5 Sunglo 8W στα 4200Κ.

Φιλτρο: Elite Stingray.

Ψάρια: 4 corydoras panda.

Μετρήσεις: Αμμωνία=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3~30, ΚΗ~15, GH>14 και pH=7.5

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τα δύο φυτά που αναφέρεις θα τα πάνε μια χαρά χωρίς παροχή CO2, φτάνει να κάνεις συχνές αλλαγές νερού. Σχετικά με το νούφαρο αναλόγως πιο είδος είναι.

Για την απολύμανση βουτάς τα φύλλα των φυτών κρατώντας τα από τις ρίζες σε διάλυμα χλωρίνης/νερού για 2-3 λεπτά και μετά τα ξεπλένεις πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

Guest theokyr

Έχω μία υποψία ότι το ύψος του ενυδρείου θα είναι μικρό για vallis ή νούφαρο. Μήπως κάποιο είδος μεγάλης cryptocoryne θα ήταν καλύτερο?

Θ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Το διάλυμα χλωρίνης-νερού??? Πόσο χλωρίνη δηλαδή?? Και στα πόσα λίτρα νερού?? Αυτό το cryptocoryne αντέχει χωρίς διοξείδιο??

Link to comment
Share on other sites

1 μέρος χλωρίνη/19 νερό για 2-3 λεπτά. Όχι τις ρίζες!

Αυτό που λεει ο theokyr είναι φυτό που μεγαλώνει και χωρίς παροχή CO2. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες του.

Link to comment
Share on other sites

Και μία άλλη ερώτηση! Εαν κάποια στιγμή αποφασίσω να προχωρήσω σε κατασκευή DIY CO2 θα χρειαστώ κυκλοφορητή???? :rockon: Αυτή ήταν η απάντηση που πήρα όταν έθεσα στο petshop μου την ερώτηση: Μα καλά, πώς θα έρχεται μόνο του το CO2 απ'την μπουκάλα στο ενυδρείο?? Δεν θέλει κάποιο μέσο προώθησης?? :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς οι τύποι στο πετ σοπ απουσίαζαν στο μάθημα φυσικής για την πιεση τvn αερίων :rockon: Θα χρειαστείς μόνο κάποιο τρόπο για την διάχυση του co2. Είτε το βάζεις στην εισαγωγή του φίλτρου σου είτε αγοράζεις μια σκαλίτσα hagen :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...