Jump to content

Άρωστος Δίσκος!


PascM

Recommended Posts

Ξαφνικά σήμερα το πρωί την ώρα που έγευγα για το γραφείο είδα τον ένα δίσκο μου να αναπνέει με δυσκολία και ταχύητα και να είναι πρισμένος!? Οι μετρήσεις στο νερό μου είναι Ph=6,2 Kh=4 Gh=10. Δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή!? Μπορεί να καταλάβει κανείς τι έχει? ή να προτείνει κάποια ενέργεια μπας και σώσω το δισκάκι? Άν τα έχει καταφέρει μέχρι το μεσημέρι που πολύ φοβάμαι οτι δεν....! Να σημειώσω οτι το συγκεκριμένο το έχω περίπου πέντε μήνες και εχθές το βράδυ ήταν μια χαρά έφαγε και έπαιζε με τον blue cobalt που μάλλον πάνε για ζευγάρι.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις τιμές που δίνεις το CO2 είναι πολύ ψηλά (>80ppm).

Πόσο καιρό ζει σε αυτές τις συνθήκες; Αν πήγε απότομα πιθανόν να είναι δηλητηρίαση.

Προτείνω αερισμό άμεσα!

Link to comment
Share on other sites

Δηλητηρίαση? Μου φαίνεται δύσκολο να είναι ψηλά το Co2 όταν έχω στα 200 λίτρα τη σκάλα της hagen και το διοξείδιο που διαχέεται είναι μάλλον χαμηλό. Να σημειώσω οτι οι συνθήκες είναι έτσι μήνες. Τα υπόλοιπα ψάρια δεν θα έπρεπε να δείχνουν σημάδια δυσκολίας στην αναπνοή? Το τελυταίο διάστημα το μόνο που προσπαθώ να κατεβάσω είναι το Gh που ήταν 25 μιας και πήρα πρόσφατα Ρ/Ο. Το Ph είναι σταθερό εδώ και πάρα πολύ καιρό! Το ΚΗ ήταν 3 και σήμερα το πρωί το μέτρησα 4. Δεν καταλαβαίνω!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε PascM, μακάρι το δισκάκι σου να ζει μέχρι να γυρίσεις...

Πες μας σε παρακαλώ το CO2 που χρησιμοποιείς τι είναι? DIY ή μπουκάλα και το διαχέεις με τη σκάλα?

Ο σωστότερος τρόπος αν ο δίσκος έχει πρηστεί, είναι να τον απομονώσεις σε ένα ενυδρειάκι γκαραντίνας με λίγο φως (για λιγότερο stress), να ρίξεις διάλυμα από αλάτι και να βάλεις την αεραντλία να δουλεύει...

Πάντως φρόντισε ώστε να κατεβάσεις τη πυκνότητα του CO2 στο νερό σου γιατί είναι πολύ ψηλά! Και τα υπόλοιπα ψάρια επηρεάζονται, απλά ίσως να γίνεται πιο εμφανής στο δίσκο που είναι πιο μεγάλο ψάρι και φαίνεται εύκολα.

Περιμένουμε νεότερα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι το σύστημα της Nutrafin με τα δικά της φακελάκια για την παραγωγή του Co2 με όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ και στο GaB μου κάνει κάπως δύσκολο να έχω υψηλό Co2 άσχετα αν το Ph και το kh είναι εκεί που είναι! Πάντος αν όντως τα έχει καταφέρει μέχρι το απόγευμα θα το βάλω στο 50άρι με νερό από το κυρίως ενυδρείο και μια αεραντλία ελπίζοντας! Όλες οι προτάσεις δεκτές πάντος!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά με την επιστροφή μου στο σπίτι ο δίσκος ήταν στην φάση της ανάρωσης -(αφόδευσης) και μετά από λίγο μες την τρελή χαρά! Πρέπει βέβαια άμεσα να δω το θέμα Co2 ακούω προτάσεις!

Link to comment
Share on other sites

Αφού τη γλύτωσε το ψαράκι όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα. :rockon:

Τι σε ενδιαφέρει να κάνεις με το CO2; Δεν είσαι ικανοποιημένος με την απόδοσή του; Αν θέλεις ανοιξε ένα νέο θέμα στη σχετική κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα μπορεί η διάχυση του Co2 να μην είναι υπερβολική όμως σύμφωνα με το Ph και το Kh έχω αρκετό Co2 στο νερό! Πρέπει να κάνω κάτι γι'αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το 6,2 είναι λίγο υπερβολικό. Εκτός και αν πας για αναπαραγωγή κλπ. Ανέβασέ το σταδιακά στο 6,6-6,7 μια χαρά θα είναι και πάλι για τα δισκάκια σου.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω σε αναπαραγωγή! εφόσον τη γλύτωσε ο δίσκος μπορεί και να τα καταφέρω! Υπομονή έχω πάντος και πιστεύω οτι πρέπει να τους δώσω αρκετό χρόνο ίσως του χρόνου να είναι έτοιμο το ζευγάρι

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Θα σας αναφερω κατι που συνεβη πριν περιπου 4 χρονια.Ξυπμησα ενα πρωι και ειδα εναν εκ των δισκων μου τη μια να ειναι στην επιφανεια αναποδα και την αλλη στον πατο ακουμπισμενος με την κοιλια.Αμεσα ακανα αλλαγη νερου και προσθεσα στο ενυδρειο περιπου τριπλασια δοση αντιχλωριο.Μεχρι το βραδυ ηταν λιγο καλυτερα αλλα πολυ ταλαιπωρημενος.Το παραξενο λοιπον ειναι οτι την επομενη μερα το βραδυ ζευγαρωσε και μαλιστα με απολυτη επιτυχια.

Την ολη αυτη ιστορια την αναφερω οχι για να βγει καποιο συμπερασμα αλλα προς αποδειξη του οτι παντα θα συνανταμε καποιες καταστασεις που δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα και τα παντα αφηνονται στη φυση :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Σωστό αυτό! Έχει να κάνει και με άλλο πόστ που αναφέρετε οτι από μετρήσεις νερού δεν είμαστε στο "ιδανικό" για την αναπαραγωγή αλλά οι δίσκοι ζευγαρώσαν!

Έγινε επεξεργασία - PascM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...