Jump to content

ΑΛΓΗ


Recommended Posts

Παιδια καλησπερα.Προ ημερων ειχα κανει ερωτηση για το ποια ψαρια ειναι τα καλυτερα στην καταναλοση τριχοειδης αλγης και ειχα παρει την απαντηση

Ottocinclus Affinis

Crossocheilus Siamensis

Ancistrus Sp.

jordanella floridae

caridina japonica

Κατεληξα στο πρωτο.Ομως ο καταστηματαρχης(Απο τα πιο γνωστα μαγαζια της Αθηνας) επειμενει οτι ο οττοκυκλος δεν τρωει τριχοειδη αλγη και εχω μπερδευτει γιατι εχω δει (στο ιντερνετ)πολλα πυκνοφυτεμενα ενυδρεια και τα περισσοτερα εχουν οττοκυκλους και οχι SAE.

Μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε ποιο ψαρι ειναι το καλυτερο για την τριχοειδη? :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο είναι χωρίς αμφιβολία είναι το SAE. Το ζήτημα είναι πού βρίσκεις πραγματικό SAE και όχι CAE για παράδειγμα που είναι πολύ συνηθισμένο. Καί ένα άλλο "μειονέκτημα" είναι ότι ο SAE γίνεται αρκετά μεγάλο. Ο Ottocinclus είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Για την τριχοειδή πρέπει να καταπολεμήσεις την αιτεία που την προκαλεί γιατι ότι αλγοφάγο και να βάλεις κατά πάσα πιθανότητα η άλγη θα νικήσει αργά η γρήγορα:rockon:

Link to comment
Share on other sites

Οι οτόκυκλοι τρώνε πράσινη τριχοειδή. Τα sae είναι όντως πολύ καλά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που αναφέρει ο Zorba.

Ένας συνδυασμός με κάποια από τα παραπάνω είδη είναι η καλύτερη λύση και καλύπτουν σχεδόν όλες τις περιπτώσεις άλγης. Π.χ. οι caridina japonica τρώνε ασταμάτητα πράσινη τριχοειδή, αν βρίσκεται σε σημείο που τις βολεύει (όχι στα τζάμια). Για τα λίτρα σου θα έλεγα καμμια 10-15αρια γαρίδες, 5-10, otos, 3-4 sae, 2-3 ancistrus ή κάποια από όλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Tωρα παιδια ειμαι καθαρος απο αλγη.Περιμενω φυτα και ψαρακια τη τριτη και απλα θελω ναχω στο ενυδρειο μερικα αλγοφαγα ψαρια.Πρασινη αλγη δεν ειχα ποτε παντα επιανα καφε - μαυρη τριχοειδη.

Θελω να ρωτησω στα φυτα εκτος απο co2 και sera florena πρεπει να τους ριχνω και κατι αλλο?

Δε εχω μετρισει ποτε το GH ειναι σημαντικο? Πρεπει να παρω τεστ? :rockon:

Πρεπει ναχω τεστ σιδηρου για τα φυτα? :welcome:

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Tην εβδομαδιαία δόση που γράφει το sera florena μοίρασέ την στα τρία και ρίχνε την καλύτερα κάθε 2-3 μέρες. Όχι όλο μαζί με την αλλαγή δηλαδή. Τη γενική σκληρότητα την μετράμε για να δούμε αν το νερό είναι σε καλά επίπεδα αναλόγως των ψαριών που έχουμε. Είναι ένα χρήσιμο test και σχετικά οικονομικό.

Το test για το σίδηρο προς το παρόν δεν σου χρειάζεται. Όταν αυξηθούν τα φυτά σου και οι ανάγκες τους και σταδιακά αυξήσεις και τις δοσολογίες στα λιπάσματα τότε θα πρέπει να προμηθευτείς ένα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...