Jump to content

Πως εγινε η πρωτη επαφη μας με τα ενυδρεια???


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους τους συγχομπιστες!!!

Επειδη μενω μακρια και δεν εχω γνωρισει κανεναν σας (πλην του Nidal) απο κοντα ανοιξα αυτο το θεμα με σκοπο να δουμε πως αρχισε η ασχολια ολων μας με το χομπι!Δεν ξερω αν υπαρχει παλιο θεμα αλλα και να υπαρχει πιστευω οτι ειναι ωραιο να το ξανασυζητησουμε λιγακι!!!

Τι μας οδηγησε λοιπον στο να ασχοληθουμε με τα ενυδρεια?Πως ξεκινησε η τρελα αυτη?

Θα ξεκινησω λεγοντας την δικη μου εμπειρια:

Η ασχολια η δικη μου με τα ενυδρεια ξεκινησε οταν ο πατερας με την αδερφη μου εφεραν δωρο για τα γενεθλια της κοπελας μου ενα 20λιτρο ενυδρειακι με 4 χρυσοψαρα(ασχετοι παντελως οπως ολοι φανταζομαι στην αρχη)!!!Τα χρυσοψαρα οπως ηταν φυσικο,δυστυχως :wub: το ενα μετα το αλλο!

Νομιζω θα ηταν ενδιαφερον να ελεγαν την εμπειρια τους ολοι.Ξεκινοντας απ'τον πιο "παλιο" μεχρι τον πιο "νεο" στο χομπι!!!

Link to comment
Share on other sites

ωραιο θεμα..

λπν...εμενα ηταν πριν μερικα χρονια (5 - 6 νομιζω)

ενα ενυδρειο 40 lt με 4 - 5 δολαρια :wub::P:ninja:

Link to comment
Share on other sites

Εμένα το 2007 με το 120 λίρα! όμως απο τα 6 μου πολλά μικρά ενυδρεία των 10 λίτρων με μονομάχους!

Link to comment
Share on other sites

Μετά από κάμποσα χελωνάκια ακολούθησαν 5 χρυσόψαρα σε γυάλα... εις μνήμην... :P:ninja: και τώρα έχω φτάσει τα 6 ενυδρεία και 4-5 πειραματικά... :wub:

Link to comment
Share on other sites

Eγω ξεκινησα στην 5η δημοτικου εχοντας 15 λιτρα με μονομαχο..Ο οποιος μετα απο 4 μηνες(μιας και δεν ηξερα τπτ)δυστηχως πεθανε....Στην συνεχεια ενας φιλος του πατερα μου μου χαρησε ενα ενυδριο 60 λιτρα οπου ακολουθησα ολες τις συμβουλες απο το πετ σοπ με αποτελεσμα να φιλοξενω(1 σκαλαρι,6 νεον,3 corydoras,2 platy,1 πλεκο και 2 κλοουν...)Απο αυτη την αποτυχημενη συνθεση η οποια κρατησε 6 μηνες με απωλειες μονο απο τα νεον και τα corydoras καταφεραν και γεννησαν τα platy μιας και ηταν αρσενικο θυλικο αλλα παρολ'αυτα οπως ηταν και λογικο κανενα απο τα μικρα δεν επιβιωσε....Στην συνεχεια(μεσα σε ενα μηνα)πεθαναν ολα τα ψαρια πλην του Σκαλαριου και του πλεκο.....Το σκαλαρι το εδωσα σε εναν φιλο μου...Μετα εφτιαξα με τον πατερα μου το 120 λιτρα που εχω και σημερα οπου παλι απο συμβουλες του πετ σοπ(μιας και δεν ηξερα πως μου ειχε πει μπαρουφες την προηγουμενη φορα)εβαλα μεσα 2 Oscar των 2 cm και με τον πλεκο που ζουσε ακομα...Τα Oscar μαζι με τον πλεκο ζησανε μεσα στο ενυδριο μου 3 χρονια οπου εφτασαν στο μεγεθος των 25cm....Απο εκει και περα γνωρησα το ΑΖ οπου με συμβουλεψε(και το ευχαριστω πολυ) για το πως ζει ενα ψαρι...Τα Oscar δωθηκαν....O pleco 4ων χρονων τωρα ζει μονος του στα 120 λιτρα μεχρι να του βρω νεο σπιτικο(μαλλον του εχω βρει)....Στην συνεχεια παμε για Malawi...Η τετραχρονη απειρα στο ενυδριο ηταν αυτη...

Link to comment
Share on other sites

13 χρόνια πριν...

Εγώ ενα χαζό παιδάκι που έβλεπε στα pet-shop διάφορα ψαράκια και γκρινιαζε στους γονείς του να του πάρουν ενυδρείο γιατί είχε βαρεθεί τη γυάλα με τα χρυσόψαρα. Τελικά μετά από πολλά κλάματα μου πήραν ένα 120 λτ.

Η σύνθεση των ψαριών: Η κλασική ψαρόσουπα. Λίγα guppie, λίγα τέτρα, λίγα σκαλάρια και το πιο τραγικό 2 Koi :P:wub: . Αποτέλεσμα: κάθε μήνα και άλλα ψάρια, βλέπεται τότε δεν υπήρχε το ΑΖ. Το ενυδρείο όμως θηρίο ακόμα το έχω.

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη μου επαφή με τα ενυδρεία έγινε καθώς θυμάμαι τον εαυτό μου. Μην γελάτε απλός μεγάλωσα στην Γερμανία και έμενα στον πρώτο όροφο και ακριβώς από κάτω μου (ισόγειο) είχε πετ σοπ, θέλοντας και μη είχα μια άμεση επαφή με τα ψάρια όπου ο πετσοπας με έβλεπε σαν παιδί του (άτεκνος αυτός) οπότε καταλαβαίνεται μετά χρόνια τη ακολούθησε.

Link to comment
Share on other sites

εμενα ξεκινησε απο γυαλα περιπου 6 στα 10 το πρωτο ενυδρειο 50λ με νεο και γκαπυ στα 15 250λ με δισκους και τωρα 18 ρεεφ 500λ και βλεπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα πριν από 5-6 χρονια με μια γυάλα 6 λίτρων,απο την οποία πέρασαν αρκετα χρυσόψαρα...

με αποτέλεσμα να τα παρατήσω σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πριν από 2,5 χρόνια αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω με τροπικά ψάρια (μιας και τα χρυσόψαρα δεν μου πηγαίνανε :wub: ) και αγορασα ένα ενυδρείο 54L,όπου φιλοξένησα 5 τιγράκια.

Τώρα φιλοξενώ ένα ζευγάρι apistogramma cacatuoides.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις το 2008 από... "ζήλεια" για έναν ανηψιό μου που είχε ενυδρείο και μου άρεσε.

Εξάλλου μετά από καναρίνια, παπαγάλους, σκυλιά, χελώνες (ξηράς και νερού) και ιγκουάνα, το μόνο, που έμενε ήταν τα ψάρια, Έτσι ξεκίνησα από 220+ λίτρα και... βλέπουμε. :bowdown::bowdown::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 25 ΕΤΩΝ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Α.ΠΑΤΗΣΙΑ) ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΧΟΜΠΙ...ΤΟ 1997 ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ 120L ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΤΛ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΩΣΠΟΥ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΤΟΥ 2005 ΘΑ ΠΡΩΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΣΗΚΩΘΕΙ...ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ 27 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΑ,ΚΑΛΑΡΙΑ,ΓΚΑΠΙ ΓΛΥΦΤΕΣ,ΓΑΤΟΙ ΚΑΙ 3 ΓΑΡΙΔΕΣ ΟΛΑ ΝΕΚΡΑ!!! Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΒΡΑΣΑΝΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΞΕΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ JUWEL 300L ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΣΩ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!ΧΑΙΡΕΤΩ. :bowdown:

Σόρι για τα κεφαλαία ήταν το πρώτο μου post στο ΑΖ απλά το έκανα copy paste αυτά για μένα... :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Στα 8 μου χρόνια φίλος του πατέρα μου εγκαινίασε το pet shop του, ο πατέρας μου παρήγγειλε 1 ενυδρείο σε φίλο τζαμά 54λίτρα. Βάλαμε χρυσόψαρα και τροπικά σούπα! Πέθαιναν και στεναχωριόμουν, τα παράτησα 3 χρόνια και στα μέσα του 2007 άρχισα να μαθαίνω από το ΑΖ.

Σήμερα στα 24 μου χρόνια έχω το ίδιο αθάνατο ενυδρείο!

Το πετσοπάδικο υπάρχει ακόμη με διαφορετικό ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Το υγρο στοιχειο παντα ηταν στο αιμα μου μιας και μου αρεσε πολυ η ελευθερη καταδυση.

Ολα ξεκινησαν οταν η κορη μου ζητησε ενα χρυσοψαρο. Σαν καλος μπαμπας επισκευθηκα

μαζι της ενα pet shop. Η πρωτη αγορα ηταν ενα 20lt με δυο χρυσοψαρα. Αυτο ηταν.

Ακολουθησε ενα 60lt κατοπιν ενα 180, και τωρα ετοιμαζομαι για ενα 400 η 500lt.

Την ευχαριστω γιατι εγινε η αιτια να ξυπνησει μεσα μου κατι το οποιο μου ελειπε τοσο

καιρο και ειχε σαν αποτελεσμα να βρω εναν καινουργιο κοσμο τον δικο μας :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ πως έγινε η πρώτη επαφή με τα ψάρια… :hysterical:

Ίσως γιατί από μικρός μάζευα τα πάντα… :bowdown:

Όπως τότε στο δημοτικό θυμάμαι που είχα συλλογή από όλα τα έντομα της περιοχής με ότι συνεπάγεται αυτό, θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα κουβά με χώμα που είχα και μέσα έβρισκες τα πάντα από σκουλήκια, σκαθάρια… μέχρι και σφηκοφωλιά είχα καταφέρει να στήσω στο μπαλκόνι μας… αλλά μετά έφαγα άπειρο ξύλο γιατί τσιμπήσανε κόσμο και κοσμάκη!!! :hysterical:

Το κουτί από nesquick με τις σαύρες μέσα… ένα κλουβί για χαμστερ ιδαιτέρος καστομαρισμενο με νυχτερίδες μέσα (τις οποίες μάζευα πίσω από τα παντζούρια στο παλιό μας σπίτι)…και δίναμε show στην οικοδομή… μαζεύαμε τα παιδάκια της γειτονιάς κλείναμε τις πόρτες και τις αφήναμε ελεύθερες… ε ρε γέλια! :hysterical:

Το μεγάλο χειροποίητο κλουβί φτιαγμένο από τον παππού μου για μένα με κάργιες μέσα (εκεί να δεις μεγάλωμα σε μικρά…)

… ένα φεγγάρι ειχα καταφέρει να πιάσω και να φιλοξενήσω κουκουβάγιες… βεεεεεβαια μεγάλη επιτυχία!!! :blush:

Γενικά το μπαλκόνι είχε από όλα τα καλά. χελώνες, σκαντζόχοιρους… ένα κουβά με βατράχια (το χειμώνα δυστυχώς πάγωσαν):hysterical:

Στο γυμνάσιο ωρίμασα λίγο και το έριξα στα ποντίκια… άπειρα χαμστερ από γέννες και η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ένα μεγάλο κλουβί με έναν αρουραίο που έκανα 1 μήνα να τον πιάσω, αλλά τα κατάφερα… βεβαία πάλι έφαγα ξύλο μετά αλλα τεσπα! :bowdown:

Ακολούθησαν οι χελώνες στην αυλή … Χμμμ… ειλικρινά πρέπει να ηταν πανω από 20-22 το χειμώνα τις έχασα γιατι κρύφτηκαν μεσα στο χωμα… και επεσα σε κατάθλιψη μεχρι την ανοιξη βεβαια που ..αρχισαν οι έρωτες… :blush:

Παράλληλα ειχαμε και άπειρα γατακια… βεβαια σήμερα εχει μεινει μονο ο Τονυ ετων 12… :bowdown:

Ακολούθησαν νεροχελώνες (μια ζει μεχρι σημερα) σκυλια, σκιουράκια και γενικα ότι ζωντανο υπήρχε γυρω μου… μεχρι και colony με μυρμήγκια!!! :hysterical:

Τωρα η επαφή με τα ψάρια δεν ξερω πως εγινε…ισως να φταίει ο Ζακ Κουστώ και τα ντοκιμαντέρ του στο παρελθον τι να πω… :hysterical:

…απλα παντα ηθελα ένα μεγαααλο ενυδρείο μεχρι που παντρεύτηκα και το έκανα πράξη!

Αυτά! :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Ξεχασα να πω οτι στα φοιτητικά μου χρόνια φιλοξενούσα ένα βοα στην Αγγλία… αλλα δυστυχώς για να τον έφερνα Ελλάδα έπρεπε να μείνει 6 μήνες καραντίνα… κρίμα! Βέβαια ψήνω την γυναίκα μου σήμερα να πάρουμε έναν αλλά… δεν ! :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όλα τα θυμάσαι εκτός από την πρώτη σου επαφή με τα ψάρια. :bowdown:

Και όλα αυτά που λες δεν πιστεύω να υπήρχαν μέσα στην Ξάνθη εεε… :bowdown: μήπως ζεις ή ζούσες σε χωριό; (Μεγάλο πλεονέκτημα το χωριό).

Link to comment
Share on other sites

εγω ξεκινησα οταν ημουν 16 ετων οταν ειχα δει (για πρωτη μου φορα) ενα ενυδρειο σε ενα καταστημα (σπανιο τοτε)πηγα λοιπον και αγορασα ενα ενυδρειο 100 λιτρων (το εχω ακομη)με ψαρια τουρλου τουρλου.τωρα εχω 3 ενυδρεια.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όλα τα θυμάσαι εκτός από την πρώτη σου επαφή με τα ψάρια. :bowdown:

Και όλα αυτά που λες δεν πιστεύω να υπήρχαν μέσα στην Ξάνθη εεε… :bowdown: μήπως ζεις ή ζούσες σε χωριό; (Μεγάλο πλεονέκτημα το χωριό).

Καποια εγιναν μεσα στην πολη και καποια στο εξωχικο τα καλοκαιρια...

Στην Ξανθη ειμαστε κοντα στο βουνο στους προποδες του "αυγου" οποτε... ειχα/εχω προσβαση σε .. ολα!!! :bowdown:

post-9275-1241692160_thumb.jpg

Μακαρι να μπορουσα να ζησω σε χωριο Χρηστο... οτι θελεις κανεις αλλα δυστηχως θα μας φανε τα τσιμεντα! :bowdown:

Έγινε επεξεργασία - sarevock
Link to comment
Share on other sites

Ρε ψυχασθενή Τριαντάφυλλε!!! Έχεις κάποια συγγενική σχέση με την Elmyra???

Και μετά νοιώθω εγώ τύψεις για τα ψαράκια που έχω σκοτώσει! Εσύ πήρες σβάρνα όλη τη κιβωτό του Νώε! Ότι σώθηκε από κατακλισμό πήγε από Τριαντάφυλλο :bowdown:

Με μένα τα πράγματα ήταν πιο απλά. Ένα βράδυ που κοιμόμουν είδα όραμα πως ένα Apple Snail ΤΕΡΑΣ μου ζήτησε να σώσω τον κόσμο των Σαλιγκαριών από τον πλανήτη των κακών και μοχθηρών Botia!

Ξύπνησα, θυμήθηκα το όραμα, έφαγα τα Corn Flakes μου και πήγα και πήρα ενυδρείο για να ξεκινήσω την αναπαραγωγή των σαλιγκαριών. Όλα αυτά γίνανε στις 31/12/2007...

Link to comment
Share on other sites

Ρε, εκτος απο τα καημενα τα βατραχια (και να φανταστεις τα ειχα απο γηρινους) ολα ζησανε ευτυχισμενα και ελευθερα στη φυση... μετα την μελετη!!!

...ακου εκει ψυχασθενής... :bowdown: ξαδερφε του Βοrat!

Έγινε επεξεργασία - sarevock
Link to comment
Share on other sites

Ρε, εκτος απο τα καημενα τα βατραχια (και να φανταστεις τα ειχα απο γηρινους) ολα ζησανε ευτυχισμενα και ελευθερα στη φυση... μετα την μελετη!!!

...ακου εκει ψυχασθενής... :bowdown: ξαδερφε του Βοrat!

Όταν λες ότι ζήσανε ελεύθερα και ευτυχισμένα στη φύση, εννοείς και τον βόα???????

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες ότι ζήσανε ελεύθερα και ευτυχισμένα στη φύση, εννοείς και τον βόα???????

Οχι βρε, ο βοας επιστραφηκε στο πετ της αγγλιας... δωρεαν! :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

εγω ξεκινησα απο πολυ μικρος, ισα που θυμαμαι τον εαυτο μου, με ενα 60λιτρο ενυδρειο απο το οποιο περασαν τα παντα.

για αρχη χρυσοψαρα! το ρεκορ μου ηταν 35 μαζι!!!

μετα διαφορα κοινωνικα ψαρια (παρα πολλα κ ολα μαζι) κατι σαν την κιβωτο του stormstrumfer αλλα δυστυχως δεν κρατησα φωτο.....

για ενα περιεργο λογο τα ψαρια μου ψοφουσαν γρηγορα(!)

αλλα εγω συνεχισα να προσπαθω...

πηρα 7 oscar! πανε κ αυτα....

μετα εβαλα 5 pacu! τα εριξα στο συντριβανι του δημαρχειου οταν μεγαλωσαν(!)

μετα πηρα το πρωτο μου πιρανχακι, γραφτηκα στο aquazone κ αλλαξε η ζωη μου!! :bowdown:

γεμισα ενυδρεια! καμια 10αρια! κ πιρανχακια!

τωρα παω για ενα τερας ενυδρειο στο νεο μου σπιτι!

Έγινε επεξεργασία - antonis t83
Link to comment
Share on other sites

Εγω ξεκινησα με ενα μικρο ενυδρειακη των 8,5 λιτρων με εναν μπλε μονομαχο , τον οποιο εχω ακομα.Αυτο το ενυδρειακη το ειχε η θεια μου και ειχε ενα χρυσοψαρο το οποιο της ψοφισε και ετσι μου το ειχε δωσει.Του ειχα φιλτρο υποστρομα αλλα οχι θερμοστατη ( αυτο πριν κανα 6-7 μηνες).Τοτε ομως ειχα ερθει στη εκδηλωση του Ιανουαριου και κερδισα το μικρο ενυδρειο της tropica και ετσι τον εβαλα εκει. :bowdown::bowdown::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Eγω ξεκινησα μικρος, με ενα ενυδρειακι 20λτ και ειχα βαλει μεσα: 2 μικρα χρυσοψαρα(), 2 molly , 1 ΚΟΙ(!!!)

Tελικα ψοφησαν τα 2 μικρα και τα molly, το KOI μια χαρα!! Εφτασε καπου στα 10cm και το εδωσα σε εναν γνωστο που ειχε στερνα!

Πιστευω οτι το ψαρακι ειναι μια χαρα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...