Jump to content

Η πρώτη γέννα


leonm

Recommended Posts

1/4 απόγευμα έκαναν τα αυγά.

2/4 πολύ λίγα είχαν ασπρίσει τα υπόλοιπα νομίζω σκούρηναν λίγο

3/4 κάποια από τα άσπρα έχουν πιάσει fungus και επειδή οι δίσκοι δεν τα απομακρύνουν τα βγάζω με ένα ξυλάκι (όχι και όλα).Αυτοί τα τρώνε καθώς πέφτουν, φρικάρουν λίγο αλλά πολύ γρήγορα συνεχίζουν να φροντίζουν τα υπόλοιπα.

Εδώ να πω ότι όλες αυτές τις μέρες τα φροντιζουν συνέχεια και ποτέ δεν τα εγκαταλείπουν και οι 2 μαζί.

4/4 κατα τις 10 το πρωί ρίχνω μια ματιά στο ενυδρείο και δεν βλέπω τους δισκους στη θέση που ήταν, αλλά να ασχολούνται με ένα φύλλο εκει δίπλα και να ψάχνουν στο βυθό από κάτω.

Πλησιάζοντας βλέπω ότι εκεί που ήταν τα αυγά τώρα υπάρχουν μόνο σαλιγκάρια (τις προηγούμενες μέρες όποιο πλησίαζε το απομάκρυναν).

Στην αρχή νόμισα ότι τα αυγά φαγώθηκαν αλλά μετά κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το φύλλο βλέπω να κρεμοντε από αυτό 11 αυγά τα οποία κουνιόντουσαν (προφανώς είχαν βγάλει τις ουρίτσες).

Την ώρα μάλιστα που τα κοιτούσα ένα έπεσε κάτω και οι δίσκοι έψαχναν να το βρουν.

Στις 12 που ξαναγύρισα σπίτι δεν είχε μείνει κανένα και οι δίσκοι τριγυρνούσαν σα χαμένοι.

Πιστεύω ότι τελικά το λάθος που έκαναν ήταν ότι μετέφεραν τα αυγά στο φύλλο που είχε κλίση προς τα κάτω με αποτέλεσμα να πέσουν στο βυθό που είναι σ αυτο το σημείο πυκνοφυτεμένος.

Τώρα την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει σκέφτομε να βάλω κοντά στα αυγά μια ρίζα ή μια λεια πέτρα για να τα μεταφέρουν εκεί (αν βέβαια το κάνουν).Η πάλι να τα αφήσω και ότι κάνουν μόνα τους;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα leonm

μην απογοητεύεσαι σε λίγες μέρες θα ξαναγεννήσουν.Εμένα γεννανε καθε 15 μέρες.....αλλά δύσκολα τα πράγματα.Τους έχεις σε κοινόβιο? ;)

Link to comment
Share on other sites

To καλό είναι ότι έχεις στα σίγουρα ένα διαπιστευμένο αναπαραγωγικό ζευγάρι δίσκων που άλλοι περιμένουν και προσπαθούν χρόνια μέχρι να πετύχουν ένα τέτοιο. Σε 10-15 μέρες θα έχεις πάλι αυγά. Μην απογοητεύεσε.

Το καλυτερο βέβαια θα ήταν να απομονώσεις το ζευγάρι αφού πλέον έχεις δει ποιο είναι σε ένα ενυδρείο χωρίς υπόστρωμα και μόνο με ένα φίλτρο με σφουγκάρι και να βάλεις μέσα και έναν κώνο. Ετσι θα μεγαλώσεις τις πιθανότητες να σου ζήσουν τα μικρά αφού δεν θα κινδυνεύουν από άλλα ψάρια που υπάρχουν μέσα αλλά και θα είναι ευκολο και στο καθάρισμα. Επίσης θα είναι πιο εύκολο για τους γονείς να φροντίσουν τα μικρά.

Αν κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να φροντίσεις να έχει το νέο ενυδρείο τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ συνθήκες με αυτές που έχει το νερό στο παλαιό. Μπορεί να σταματήσουν για κάποιο διάστημα τις γέννες λόγο του στρες από την αλλαγή περιβάλοντος αλλά μετά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρο.

Αλήθεια τι τιμές έχει το νερό στο ενυδρείο σου;

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο είναι το rio400(καθαρά λίτρα περίπου 360-370)

Τώρα έχω 8 δίσκους(σύντομα θα μείνουν 6), 8cardinal, 2ancistrus(πολύ μικρά) και 20αρίδες amano.Eχω και άδειο ενυδρείο στην αποθήκη οπότε αν αποφασίσω να ασχοληθω με αναπαραγωγή θα πάνε σ αυτο αν και προς το παρόν δεν το βλέπω.

ph 6,8, kh 6, gh11, θερμ 27,5

Είναι περίεργο που με gh 11 έγινε γονιμοποίηση...αλλά έγινε.

Link to comment
Share on other sites

Είναι περίεργο που με gh 11 έγινε γονιμοποίηση...αλλά έγινε.

17531[/snapback]

Συγχαρητήρια για την γέννα!

Με σωστές και ισορροπημένες συνθήκες θα σου γεννάνε συνέχεια!!! ;)

Όσο αφορά τώρα το GH και την γονημοποίηση, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον οι δίσκοι που υπάρχουν στα μαγαζιά/εκτροφεία (και δέν είναι άγριοι) έχουν γενηθεί/μεγαλώσει/συνηθήσει σε νερά 'σκληροτερα' από την φύση,έτσι είναι δυνατό με 11 GH να έχουμε επιτυχείες!!!! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...