Jump to content

ΝΕΟΣ ΣΤΟ ........ΑΛΜΥΡΟ ΝΕΡΟ


Recommended Posts

καλησπερα παιδια.μια μονο σκεψη εκανα και λεω να το τολμησω αν με παιρνει φυσικα απο ολες τις αποψεις.τα μονα δεδομενα ειναι οτι εχω στα χερια μου μια γυαλα 160/55/60.την βαση (εχω ανεβασει και φωτο στο dyi),την διαθεση να κανω αργα αλλα σταθερα βηματα,την ηδονη που ενιωσα οταν ειδα φωτος απο θαλασσινα ενυδρεια............και εκαινο που δεν εχω ειναι 15000ευρο(αν ισχθει αυτο που καποιος μου ειπε οτι το κοστος ενος reef ειναι 30 ευρο ανα λιτρο.........οποτε συμφωνα με τα λιτρα μου τοσο βγαινει.

θα ηθελα λοιπον να μου πειτε τις γνωμες σας ποιο πρεπει να ειναι το επομενο βημα μου οσο αφορα τον εξοπλισμο καταρχην φιλτρα ή sump ανεμιστηρακια λαμπες κ.λ.π.και επειδη ειμαι και ντουβαρι με τα ενυδρεια μοντελα που ταιριαζουν στα λιτρα μου και τιμες.

ευχαριστω πολυ..................και ο Θεός βοηθος.................

μονο μην με βαλετε να χωρισω με την γυναικα μου.

;):thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε athletico

Έχω την εντύπωση ότι το κόστος που αναφέρεις είναι κάπως υπερβολικό.

Ένα θαλασσινό ενυδρείο μπορεί να ξεκινήσει με τα βασικά και κατόπιν αν θέλεις μπορείς να το αναβαθμίζεις σταδιακά αγοράζοντας πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Όσον αφορά την κατασκευή ενός reef τα έξοδα είναι σίγουρα περισσότερα. Αλλά και εδώ υπάρχει η λύση της σταδιακής αναβάθμισης. Μπορείς να ξεκινήσεις, για παράδειγμα αγοράζοντας μια μικρή ποσότητα βράχου και να φιλοξενήσεις τους οργανισμούς που αναλογούν. Αργότερα προσθέτεις μερική ποσότητα βράχου ακόμα και περισσότερους οργανισμούς....και πάει λέγοντας. Το ίδιο ισχύει και με το φωτισμό, το skimmer κλπ.

Επίσης ξεκινάς με οργανισμούς που δεν είναι και τόσο ευαίσθητοι και έχουν λιγότερες απαιτήσεις. Στη συνέχεια όσο το σύστημά σου αναβαθμίζεται μπορείς να προσθέτεις πιο απαιτητικους οργανισμούς κλπ.

Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα συνεχές ενδιαφέρον για το χόμπι και θα νοιώθεις ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας το ενυδρείο σου να μεγαλώνει και να ωριμάζει. Αυτό νομίζω ότι είναι προτιμότερο από το να τα πάρεις όλα μαζί και μετά να μην έχεις να κάνεις τίποτα.

Και το σπουδαιότερο όλων είναι ότι δεν θα σε χωρίσει ποτέ η γυναίκα σου, γιατί ποτέ δεν θα αντιληφθεί τι λεφτά έχεις ξοδέψει για το ενυδρείο σου.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...