Jump to content

Καφέ κηλίδες σε νέο ενυδρείο


Recommended Posts

Για σας και χρόνια πολλά. Σήμερα αφού γύρισα από τις σύντομες διακοπές μου μέτρησα το νέο ενυδρείο μου που περιμένω να στρώσει με τη μέθοδο της αμμωνίας. Προς το παρόν αργώ ακόμα. Παρατήρησα όμως κάτι καφέ κηλίδες που τις είχα δει και πριν από μερικές μέρες αλλά τώρα μεγάλωσαν. Και ήθελα να ρωτήσω. Είναι καλό ή κακό; για να ξέρουμε και πού πορευόμαστε δηλαδή! έχω αγωνία να ρίξω μέσα τα ψαράκια αλλά θέλω να έχω και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

PH 7.9 (Ξέρω... χαμηλό. Θα πάρω buffer για να το ανεβάσω)

ΝΟ2 > 4

ΝΟ3 < 20

ΝΗ = 0

αυτές είναι οι κηλίδες πάνω σε ένα "ψόφιο"κοράλλι, σε κάτι (προεργασμένες πριν πέσουν) πέτρες, ακόμα και στον αραγωνίτη (red sea).

post-973-1145904403_thumb.jpgpost-973-1145904455_thumb.jpgpost-973-1145904537_thumb.jpgpost-973-1145904615_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ουτε καλο ουτε κακο ...καφε αλγη ειναι που βγαινει στην αρχη ...σε καποιο σημειο θα κανει peak (ολα θα γινουν καφε ή κατι τετοιο) και μετα θα φυγει ...

Link to comment
Share on other sites

Μην σε ανησυχεί η άλγη. Σε όλα τα νέα ενυδρεία εμφανίζεται και αφού κανει και αυτή τον κύκλο της θα εξαφανιστεί. Ψάρια μην βάλεις αν τα νιτρώδη ΝΟ2 δεν πέσουν στο 0 και τα νιτρικα σου κάτω από 50(όπως δηλαδή είναι και τώρα).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ :) τα ΝΟ3 μου δεν έχουν ανέβει ακόμα ώστε να πέσουν ξανά κάτω από 50. Έχω δρόμο ακόμα. Μήπως θα βοηθήσει αν ρίξω bacterlife της waterlife?

Link to comment
Share on other sites

Ειχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα μετα απο λίγο καιρο και με την αγορά ενoς ψαριού της οικογένειας ACANTHURUS και ενος Coral Beuty η αλγη ελατώθηκε σε λιγες εβδομάδες γρήγορα.

Σχετικό link http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2666

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...