Jump to content

BGA δυστυχως


Recommended Posts

Πριν τρεις εβδομαδες παρατηρησα οτι δυστυχως επεσα θυμα της BGA :D .Το ενυδρειο μου λειτουργει εδω και 1,5 χρονο αψογα.Ειναι πυκνα φυτεμενο,κανω τακτικες αλλαγες νερου(καθε εβδομαδα με συφονιασμα του υποστρωματος καθε 2η εβδομαδα),δεν ειχα ποτε προβληματα αλγης.Παρατηρησα λοιπον οτι στο πισω τζαμι του ενυδρειου εχει αναπτυχθει BGA η οποια εδω και 3 εβδομαδες δεν λεει να μεγαλωσει (συνηθως εξαπλωνεται γρηγορα αποτι ξερω) και χθες ειδα και μια μικροσκοπικη κουκιδα της (1mm)πανω στο υποστωμα(ειμαι σιγουρος οτι ειναι BGA). Παραθετω καποιες μετρησεις απο το ενυδρειο μου:

ph:7,2-7,5

kh:12 dh

co2 diy:20mg/lt

φωτισμος: 0,45w/lit 11h/μερα

Πειτε μου σας παρακαλω η προτεινετε μου καποιο σχετικο αρθρο (ελληνικα ή αγγλικα) για το που μπορει να οφειλεται και πως μπορω να την αντιμετωπισω. :)

Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για μια κουκίδα, μήπως είναι green spot algae; Συνήθως η bga βγαίνει από κακή κυκλοφορία και μηδενικά ΝΟ3. Είναι γλειώδης και αν πας να την μαζέψεις διαλύεται. ΝΟ3 πόσο μετράς; Πρέπει να κρατάς πάντα νιτρικά 10-20. Ρίξε λίγο οξυζενέ ή excel με μία σύριγγα επάνω της και δες πως αντιδρά. Αν δεις ότι έχεις αρκετή και σε πολλά σημεία μπορείς να πας σε 3μερη συσκότιση με προσθήκη οξυζενε.

Άρθρα πολλά σχετικά με τη bga εδώ: http://www.google.gr/search?hl=el&q=bga+al...nted+tank&meta=

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω φιλε neon που για ακομη μια φορα εσπευσες να μου λυσεις τις αποριες.Νο3 εχω 15-20 συνηθως (μετραω στο τελος καθε εβδομαδας πριν την αλλαγη νερου).Ακριβως ετσι γλειωδης ειναι στο πισω τζαμι που εχει πιο πολυ.Το οξυζενε δεν θα προκαλεσει προβληματα στα ψαρακια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...