Jump to content

Μπορούμε να ''καθορισουμε'' το φυλο των γονων Endler? Μύθος ή πραγματικότητα?


christosvn

Recommended Posts

καλησπερα,ακουγονται φημες απο διαφορους χομπιστες οτι ειναι δυνατον να ''καθορισουμε'' το φυλο των γονων endler. Συγκεκριμενα, εχω ακουσει οτι μπορουμε να πετυχουμε να εχουμε περισσοτερα αρσενικα απο τα ψαρακια που μολις γεννηθηκαν αν εχουμε υψηλη θερμοκρασια στο ενυδρειο μας (27-29 βαθμους). Το αλλο ειναι οτι αν εχουμε ph γυρω στο 7,0-7,5 μπορουμε παλι να εχουμε περισσοτερα αρσενικα.

Εγω εχω 6 αρσενικα και γυρω στα 15 ωριμα θηλυκα σε 120 λίτρα φυτεμενο. μου γεννησε 1 θηλυκια και τωρα που βλεπω τα μικρα, μου μοιαζουν οτι ειναι σχεδον ολα θηλυκα.(απο το μαυρο στιγμα στην κοιλια τους). Μα καλα, ολα θηλυκα θα βγαινουν?? θελουμε και αρσενικααααααα!!

Εχεις κανεις καμια γνωμη επ'αυτου??

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να περιμένεις λιγο καιρό ακόμα πρίν αποφασίσεις για το φύλο τους. Εγώ, στα γκάπυ μου νόμιζα οτι είχα 3 αρσενικούς και 18 θυληκές, αλλα τελικά έχω 4 αρσενικούς και απο αυτά που νόμιζα αρσενικά το πολύ 1-2 να είναι όντως. Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι πρέπει να περιμένεις να δεις χρώματα και/η γονοπόδιο.

Βεβαια δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στα εντλερ, καθώς μπορεί να είναι παρόμοιες ράτσες, αλλα δεν είναι και ίδιες... :)

Αυτό που λές για την θερμοκρασία πάντως είναι αρκετά πιθανό. Π.χ. το φυλο των αυγών των αφρικάνικων (νομίζω) κροκοδείλων εξαρτάται απο την θερμοκρασία στην οποία βρίσκονται.

Link to comment
Share on other sites

Για την θερμοκρασία σε όλα τα σιτε που διάβαζα σχετικά με τα γκάπι ήταν ότι τα μωρά μεγαλώνουν πιο γρήγορα σε μεγαλες θερμοκρασίες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...