Jump to content

ανεμώνη+ocellaris


AKHS26

Recommended Posts

γεια σασ.εχω ένα 60 λίτρο με ένα clown.το ενυδρείο τρέχει 2 μήνες.τι ανεμώνη μπορώ να βάλω?και αν έχει κάποιος γεια πούλημα ας επικοινωνήσει με pm

Link to comment
Share on other sites

Η θέα της ανεμώνης με ένα clown είναι ότι καλύτερο σ ένα θαλασσινό σύστημα.... αλλά λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω διότι το σύστημα σου είναι πολύ φρέσκο για να μπορέσει να δεχτεί ανεμώνη μιας και αυτά τα πλάσματα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φωτισμό, ποιότητα νερού και γενικά χρειάζονται στρωμένο ενυδρείο.

Από τη άλλη δεν γνωρίζουμε τον εξοπλισμό του ενυδρείου σου εάν καλύπτει τις ανάγκες του συγκεκριμένου οργανισμού.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου ομορφο κιλκις!!!!Αρε σαν το κιλικις τιποτα!Φιλε μου πες μας λιγα ακομα για το 60λιτρο σου για να σου πουμε εαν μπορεις γενικα να βαλεις ανεμωνη.Πες μας τι φωτα εχεις,τι σκιμερ,τι αλατι,εαν εχεις κοραλια,εχει sump?εχεις αυτοματη αναπληρωση?

Link to comment
Share on other sites

Ναι και ο Ανδρέας τα πάει καλά με μικρά ενυδρεία και ανεμώνες.... τις ανεμωνίερες όπως τις χαρακτηρίζει !!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι και ο Ανδρέας τα πάει καλά με μικρά ενυδρεία και ανεμώνες.... τις ανεμωνίερες όπως τις χαρακτηρίζει !!!!

Ναι η αληθεια ειναι πως εχω τραβηξει γερο κολλημα με τις ανεμωνιτσες μου που ως τωρα πανε jet!

Link to comment
Share on other sites

γεια σας γείτονες θεσσαλονίκη.λοιπόν το ενυδριο είναι 60 λίτρα.έχει 2εσωτερικά φίλτρα το ένα με άνθρακα και antiphos και το άλλο για βιολογικό και μηχανικό μιας και δεν έχω πολύ ζωντανό βράχο 2 κιλά. έχει ήδη μέσα αλλα 2 κιλά νεκρό αλλα θα μπούνε αλλα 7-8 κιλα.έχει 3cm αραγονίτη carieb sea.απο skimmer περιμένω τώρα της TUNZE Νάνο DOC Skimmer 9002 και 2 Hydor Κοραλία nano.apo ζωντανά έχει 1clouwn και 2 Snail-TECTHUS

Αλατότητα : 1,025

Θερμοκρασία : 26,5 c

pH : 8 - salifert

Calcium : 380 - salifert

Magnesium : 1230 - salifert

Phosphate : 0 - salifert

nh3:0 tetra

no2:0 tetra

no3:15 tetra

Link to comment
Share on other sites

Δες τωρα τι γινεται με τις ανεμωνες.Πρωτα απ'ολα θελουν πολυ φως...εγω στο 60αρι μου εχω 80 watt λαμπες απο πανω.Μετα θελεις πολυ σταθερες τιμες!!!!Οχι τοσο στα νιτρικα αλλα θελει να εχεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στεθερη αλατοτητα,ΚΗ κ PH....Για να κρατησεις την αλατοτητα σε ενα καλο επιπεδο θελεις σιγουρα μια αυτοματη αναπληρωση κ για τα αλλα δυο θελεις συχνες αλλαγες νερου μιας κ τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα.Πρεπει το ενυδρειο να τρεξει τουλαχιστον 6 μηνες αφου δεν εχεις κ πολυ ζωντανο βραχο κ μετα να δοκιμασεις εαν μπορεις να κρατησεις μια Bubble tip η αλλιως entecmaea quadricolor.Tωρα εαν εισαι διατεθημενος να μην βαλεις τιποτα αλλο εκτος απο την ανεμωνη κ 2 κλοουν(ξεχνας κοραλια η ανεμωνη θα στα νεκρωσει)κ θελεις να αφιερωσεις αρκετο χρονο για την προσοχη της μιας κ ειναι κατι πολυ δυσκολο τοτε μπορεουμε να συνεχισουμε την κουβεντα μας. :)

Link to comment
Share on other sites

Το ΚΗ που ειναι πολυ σημαντικο δεν το μετρας?

Το ασβεστιο σου πρεπει να ανεβει στα 420-450 και το μαγνησιο 1300 περιπου

Επισης απο τη στιγμη που λειτουργεις το ενυδρειο με βιολογικο υλικο και πολυ λιγο βραχοη προσθηκη της ανεμωνης δεν ειναι καλη ιδεα.Δυστυχως.Υπο τις προυποθεσεις που αναφερει ο Ανδρεας,ναι.Αλλα θελει κιαλλο βραχο απο τωρα.

Τα νιτρικα καλο ειναι να κατεβουν λιγο με αλλαγες νερου,εφοσον χρησιμοποιεις νερο οσμωσης.Αν οχι,οι αλλαγες δεν θα βοηθησουν πολυ στο να κατεβουν κατω απο τα 15ppm που εχεις.

Την αλατοτητα με τι την μετρας?

Απο φως τι εχεις?

Και μια φωτογαφια οποτε θελησεις.

Έγινε επεξεργασία - ΑΚΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...