Jump to content

Αλγη


Recommended Posts

Μετά από 3 μήνες + λειτουργία έβαλα ασπόνδυλα και προέθεσα άλλη μια λάμπα 12.000 Κ σύνολο 2 λάμπες 12.000 και μια ακτινική Blue το πρόβλημα είναι ότι μετά από αυτή την κίνηση όλα καλά εκτός ότι στα τζάμια έχω περισσότερη άλγη είναι φυσιολογικό...? από δω και πέρα θα συνεχίσει έτσι λόγο της δύναμης του φωτός? , η θα σταθεροποιηθεί κάποια στιγμή..? Θα φτιάξει σε περίπτωση που δώσω κίνηση του νερού επάνω στο τζάμι κατά μήκος..?

Thnks.. George

200lt

2 fluval 403

1 κυκλοφοριτή

2 30WAT 12.000K white

1 30WAT BLUE

Έγινε επεξεργασία - GC9N
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε GC9N

Η διατομική άλγη που σχηματίζεται στα τζάμια είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό. Αν αρχίζει να σχηματίζεται τρεις περίπου μέρες, αφού καθαρίσεις τα τζάμια και στην βδομάδα έχει σχηματιστεί τόση, ώστε να μην μπορείς να διακρίνεις εύκολα το εσωτερικό του ενυδρείου σου, τότε είσαι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αύξηση διατομικής άλγης παρατηρείται όταν ρίχνεις διάφορα πρόσθετα όπως ιχνοστοιχεία καθώς και σε αυξημένα επίπεδα νιτρικών.

Είναι φυσικό να αυξηθούν οι ρυθμοί σχηματισμού της με την ενίσχυση του φωτισμού, όπως και με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Εφόσον το ενυδρείο σου περιέχει ασπόνδυλα, που σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ φάρμακα για θεραπεία ψαριών, τότε μπορείς να το εμπλουτίσεις με αλγοβόρους οργανισμούς, όπως σαλιγκάρια, slugs, αχινούς κλπ οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά ειδικά στα κρύσταλλα του ενυδρείου.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα χρειάζεσαι και περισσότεροι κυκλοφορία στο ενυδρείο σου Γιώργο. Πόσα κιλά βράχο έχεις μέσα ?θα βοηθούσε κάποια photo.Ο κυκλοφοριτής που έχεις ήδη στο ενυδρείο σου πόσα λίτρα είναι και σε πια κατεύθυνση χτυπάει?

Link to comment
Share on other sites

Κύκλοφορήτη εχω ενα Powerhead δυνατό και η έξοδος του είναι στραμένη προς το κέντρο ενω η έξοδος του φίλτρου fluval 403 είναι στο κυρίως τζάμι "ΒΙΤΡΙΝΑ" πιστεύω ειναι καλυτερα τώρα τα πράγματα... στην φώτο φαίνεται στην απέναντι μεριά πόσο άλγη εχει μαζέψει...

post-630-1147761579_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - GC9N
Link to comment
Share on other sites

ΝΙΚΟ το νέρο εχει πάρει ενα πρασινο χρώμα.. και στην επιφάνεια διακρίνοντε κάποια στοιχεία που την θολώνουν(την επιφάνεια) για να καταλάβεις όπως ειναι η βενζίνη επάνω στο νερό.

Μάλλον σε ενεργό ανθρακα βλέπω την λύση αν και εβαλα καινούργιο πριν μια εβδομάδα.....

Link to comment
Share on other sites

Αν στην επιφάνεια έχει σχηματιστεί λεπτό στρώμα σαν γλύτζα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την οξυγόνωση του νερού και αύξηση του CO2.

Θα πρότεινα καλύτερη κυκλοφορία και ανατάραξη της επιφάνειας.

Επίσης προσωρινή τοποθέτηση μιας αερόπετρας πιστεύω ότι θα βοηθούσε.

Ο άνθρακας αν είναι φρέσκος δεν νομίζω ότι χρειάζεται αλλαγή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...