Jump to content

Βραχοσ βραζιλιασ


Stauros

Recommended Posts

καλωσ σας βρηκα!!!

Οπως και πολοι αλοι ετσι και εγω μαγευτικα απο την θαλλασα και ξεκινησα να φτιαξω το δικο μου reef, αφου επαθα μια συνγχηση απο τα καταστηματα αποφασησα να ακολουθησω της σημειωσεις σας και τις συμβουλεσ σας που τις θεορω αξιοπηστες επειδη τις εχω εφαρμοσει και εχουν αποδιχτει σωστες και σωτηριες. Εφτασα στο σημειο να βαλω live rock(σημφονα με της οδηγιες σας) ειδα τις κατηγωριες που ειπαρχουν μεσα απο το aquazone kai εκανα μια εξωρμιση στα καταστηματα, οι τιμες ποικιλουσαν οπως και τα ειδη, αυτο που μου εκανε εντηπωση και θελω να σας πω ειναι οτι σε καποιο καταστημα βρηκα live rock βραζιλιας ο οποιος εχει χαρακτηριστικα fiji αλλα η τιμη του δελεαστηκοτατη 12ε/κιλο ξερετε αν ειναι καλος??? καθως φοιτητης και τα λεφτα δεν επαρκουν. ποσσα κιλα live rock πρεπει να βαλω σε 120lit για να κανει επαρκει βιολογικο φιλτραρισμα?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Με εκτιμιση και σεβασμο στις συμβουλες σας

Σταυρος. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Σταύρο :thumbup: και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Για 120 Λίτρα θα χρειαστείς γύρω στα 20 κιλά βράχο. Υπολόγισε ότι πολλά από τα frags που θα βάζεις στο μέλλον θα είναι και αυτά μαζί με βράχο. Επίσης για να έχεις σωστή βιολογία στο ενυδρείο σου εκτός του Live Rock χρειάζεσαι και Live Sand 6-10 πόντους ώστε να δημιουργηθεί ένα σωστό DSB.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε Stauros

Καλώς όρισες στην παρέα μας και ειδικότερα στην κατηγορία reef.

Πιστεύω ότι διαβάζοντας τις επί μέρους συζητήσεις και τα άρθρα της κατηγορίας αυτής, θα βοηθηθείς αρκετά στο ξεκίνημα του νέου σου reef.

Όσον αφορά την ποιότητα του ζωντανού βράχου, από την Βραζιλία, δεν γνωρίζω να σου πω κάτι ιδιαίτερο. Μπορείς όμως να ελέγξεις μόνος σου τον βράχο σηκώνοντας ένα κομμάτι στο χέρι σου. Αν διαπιστώσεις ότι είναι πολύ βαρύ, συγκρίνοντάς το με ένα αντίστοιχο κομμάτι Ινδονησίας, τότε σημαίνει ότι υπολείπεται από ποιότητα, δηλαδή υστερεί από βιολογική ικανότητα.

Δεδομένου ότι θα χρειαστείς, στην περίπτωση αυτή, μεγαλύτερο όγκο βράχου για να γεμίσεις το ενυδρείο σου, ίσως η τιμή των 12 Ευρώ να μην είναι τόσο καλή όσο δείχνει με την πρώτη ματιά.

Η ελάχιστη αναλογία βάρους βράχου και λίτρων νερού είναι κάτι παραπάνω από 1Kg/10lt, όπως προανέφερε και ο Φίλος JDP . Αυτό όμως είναι σχετικό, αφενός με την ποιότητα του βράχου και αφετέρου με το βιοφορτίο του ενυδρείου σου. Πάντως η αναλογία 1/10 θεωρείται καλή για να ξεκινήσεις.

Καλή συνέχεια

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω για το καλωσορισμα και τις αμεσες απαντισεις σας, φιλε jdp εχω ειδη βαλει live sand και αραγωνιτη 50-50 οπως διαβασα, θα ελενξω και θα συνκγρινω τη σχεση βαρους φιλε Νικο.

ευχαριστω. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

To water inn εφερε προχθες ινδονησιακο βραχο με 13,00 και ειναι πολυ καλη ποιοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...