Jump to content

γαριδα μπανανα


Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.θα ηθελα την βοηθεια σας.εχω εδω κ 3 μηνες στο ενυδρειο μου μια γαριδουλα μπανανα.πριν 2 βδομαδες αλλαξε το κουστουμι της.την τεταρτη βλεπω οτι γενναει ενα γαριδακι.καταρχην δεν ξερω αν κανει αυγα η μωρα, κ ποσα;χωρις αρσενικο; εχθες δεν την εβλεπα κ τοσο καλα.σημερα ηρθε το τελος της.τι να φταει αραγε;αν υπαρχουν γαριδακια δεν το βλεπω καθολου.ισως να ειναι κρυμενα.ισως να τα φαγανε τα ψαρια.δεν ξερω.γιατι ετσι ομως; τι φταει κ ψοφησε η γαριδουλα μου; :D

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

έτρωγε κανονικά; τι τάιζες; συνθήκες νερού; συγκάτοικοί της;

Link to comment
Share on other sites

Λιγοι θα καταλαβουν οτι μιλας για bamboo . Η ονομασια banana shrimp δεν πολυ-χρησιμοποιειται.

Ειναι απο τα αμφιδρομα ειδη που γεννουν στη φυση ναυπλιους οπως και οι amano, οι οποιοι για να γινουν γαριδες και να ξαναγυρισουν στον τοπο οπου γεννηθηκαν θα πρεπει να περασουν 7 σταδια μεταμορφωσης σε θαλασσινο νερο.

Απ οτι γνωριζω μονο 2 ανθρωποι στον κοσμο καταφεραν αναπαραγωγη bamboo.

O λογος που την εχασες, δεν μπορει να ειναι γνωστος σε μενα χωρις να λες στοιχεια και μετρησεις για το ενυδρειο σου. Ισως ειχες αμμωνια ή ακαταλληλες συνθηκες γι αυτην. Απο την αλλη παλι ειναι απο τα ειδη που φιλτραρουν το νερο για να τραφουν (filter shrimps) και αν δεν υπαρχει αρκετη μικροσκοπικη τροφη γι αυτες, λιμοκτονουν.

Εγω εχω 3 σε 300 λιτρα και τις ταιζω κατευθυνομενα, με συριγγα και σκονη σπιρουλινας, σκονη για νεογεννητα και ινφουσορια.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω για το φαι.υπαρχει τροφη για γαριδα;τα αλλα τα ψαρακια δεν θα φανε;οσο για τις μετρησεις ειναι καλες περα απο λιγο αμμωνια.ειναι καλο σημερα που εβαλα το μωρο της μεσα σε γεννηστρα;δεν θελω να γινει τροφη των ψαριων :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...