Jump to content

πως να χορηγηθεί Metronidazole για την νόσο Hexamita


Recommended Posts

Σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα αυτήν την ιστοσελίδα http://www.aquarium-design.com/fish/hlle.html αναφέρει πως να χορηγηθεί Metronidazole για την νόσο hexamita. Το ποσταρο για όποιον ενδιαφέρετε.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα αυτήν την ιστοσελίδα http://www.aquarium-design.com/fish/hlle.html αναφέρει πως να χορηγηθεί Metronidazole για την νόσο hexamita. Το ποσταρο για όποιον ενδιαφέρετε.

Αν έχεις τον χρόνο και την διάθεση να το μεταφράσεις θα το κάνω ανακοίνωση :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις τον χρόνο και την διάθεση να το μεταφράσεις θα το κάνω ανακοίνωση :bowdown:

Κεφάλι και Πλευρική Διάβρωση Line

Ερευνηθεί και γράφτηκε από τον Nathan Henderson

Ε: Τι είναι Hole-in-the-head/head και πλευρική γραμμή διάβρωση;

Α: Hole-in-the-κεφαλής (HITH) και Προϊστάμενος και πλευρική γραμμή Διάβρωση (HLLE) Οι δύο όροι για το ίδιο πρόβλημα - το δέρμα de-μελάγχρωση και η δημιουργία των τρυπών, που κυμαίνονται από pin-τρύπα μεγέθους σε μεγάλους κρατήρες, στο κεφάλι και κατά μήκος της πλευρικής γραμμής των ψαριών. Μια μικρή «τρύπα» στο κεφάλι δεν είναι πάντα σημαίνει HLLE αν και - τα ψάρια που προσβάλλονται συνηθέστερα έχουν μικρούς πόρους σε τους περιοχής αντιμετωπίζουν φυσικά - αν δεν είστε σίγουροι, να συγκρίνει το μέγεθος και την τοποθεσία της «τρύπας» για τα άλλα ψάρια. Αν είναι το ίδιο για όλα τα ψάρια ή και στις δύο πλευρές του κεφαλιού του ψαριού, είναι κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αλλά ακόμη και αυτό Μπορεί να είναι δύσκολο να κρίνουμε από τις τρύπες εμφανίζονται συχνά στο ίδιο θέσεις σε διαφορετικές ψάρια που έχουν μολυνθεί. Ως εκ τούτου, μια καλή εξοικείωση με τα ψάρια σας ή / και μια καλή εικόνα για ένα υγιές ψάρι μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες για τη διάγνωση. Γλυκού νερού HLLE ο συνηθέστερα βρίσκεται στο μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής κιχλίδες, ιδιαίτερα δισκοβολία, Όσκαρ, και Geophagus είδη.

Ε: Είναι HLLE επικίνδυνο για τα ψάρια μου;

Α: HLLE είναι μια χρόνια νόσος, που σημαίνει ότι η παρουσία της δεν είναι μοιραία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, πλήττονται τα ψάρια μπορούν τελικά να γίνουν anorexic και ληθαργικός, καθώς και το ανοιχτές πληγές μπορεί εύκολα να γίνει η πηγή της δευτεροβάθμιας βακτήρια και μύκητες.

(1) Ε. Noga εικάζει ότι δευτερογενών αυτών λοιμώξεων μπορεί να είναι ο τελικός αιτία θανάτου στα ψάρια, HLLE. Αν και δεν είναι κατά κανόνα αμέσως μοιραία, HLLE θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν συντομότερα, τόσο για το ψάρι υγεία και να αποφευχθεί μόνιμη παραμόρφωση του κατοικίδιο ψάρι σας. (Μικρό τρύπες τουλάχιστον μπορεί να θεραπεύσει αρκετά γρήγορα, αλλά πολύ μεγάλες τρύπες μπορεί να πάρει τους μήνες για να θεραπεύσουν ή να μην επουλωθούν πλήρως σε όλα.)

Ε: Τι προκαλεί HLLE;

Α: Κανείς δεν ξέρει. Δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για την επιτακτική πω αυτό που προκαλεί HLLE, ωστόσο, υπάρχουν διάφορες θεωρίες:

HEXAMITA ΕΙΔΗ: Αυτά flagellates μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε τροπικά ψάρια, αλλά την ένωσή τους με HLLE δεν είναι πειστική. Προτείνεται η μπορεί να διαδοθεί μέσω του συστήματος του ψαριού, που προκαλεί ζημίες άμεσα (1), ή παρεμβαίνουν στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, με την κακή διατροφή του ψάρια είναι η πραγματική αιτία της HLLE. (2) Υπέρ αυτής της θεωρίας είναι η Παρουσία του Hexamita σε πολλά ψάρια με HLLE, και ότι η θεραπεία με αντι-hexamita φάρμακα είναι συχνά αποτελεσματικό έναντι HLLE. Ωστόσο, οι περιπτώσεις HLLE με Δεν παρόντες Hexamita δείχνουν ότι ενώ Hexamita μπορεί να είναι μία αιτία της HLLE, είναι προφανώς δεν είναι η αιτία σε όλες τις περιπτώσεις.

ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ / ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΘΕΩΡΙΑ: HLLE μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ελλείψεις σε αυτά τα ανόργανα στοιχεία. Αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από τα χαμηλά επίπεδα του ασβεστίου / φωσφόρου στα ψάρια που έχουν μολυνθεί και οι εκθέσεις από την προσθήκη ασβεστίου / φωσφόρου συμπληρώματα είναι επωφελής για την αποκατάσταση των ψαριών με HLLE. Προτείνεται ότι η παράλειψη οφείλεται σε προσβολή του Hexamita παρέμβαση με απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. (2) προβλέπουν ότι οι περισσότερες νιφάδα και ιζήματος τρόφιμα πολύ δύο ορυκτών, ακόμη HLLE συμβαίνει σε ψάρια σε τέτοιες δίαιτες προτείνει ότι άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται (που υπάγονται στις άλλες θεωρίες) που παρεμβαίνουν στην με την απορρόφηση ή / και αξιοποίηση αυτών των μετάλλων.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ: Έχει σημειωθεί ότι η προσθήκη βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει για την είσπραξη του πόνου ψαριών από HLLE, που οδηγεί σε εικασίες ότι έλλειψη βιταμίνης C είναι η αρχική αιτία της ασθένειας. Ενώ η βιταμίνη C Είναι πολύ σημαντικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και την επούλωση των πληγών, των ψαριών τρέφονται βιταμίνη C ανεπάρκεια δίαιτες δεν παρουσιάζουν καμία από HLLE αλλά κάνει παραμορφώσεις δείτε Δεν βρέθηκε

σε HLLE ψάρια που έχουν μολυνθεί. (3) Επειδή είναι τόσο σημαντικό βιταμίνη στην ανάκτηση από την ασθένεια και πληγές, προσθέτοντας ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C για το φαγητό των ψαριών που υποβάλλονται σε θεραπεία για HLLE συνιστάται. Τα ψάρια τρέφονται μεγάλες δόσεις βιταμίνης C έχουν ακόμη αναπτυχθεί HLLE (5), οπότε η απλή παρουσία του Γ στη διατροφή δεν φαίνεται να προσφέρει προστασία από HLLE, αν και εξακολουθεί να έχει άλλα οφέλη.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D: Ανεπαρκής επίπεδα της βιταμίνης D έχουν επίσης προτείνεται ως η αιτία της HLLE. Η θεωρία αυτή έχει κάποια «τάξη» στο αυτό, όπως η βιταμίνη Α έχει προσδιοριστεί ως προαπαιτούμενο για μία ορμόνη σημαντική στη διατήρηση των επιπέδων του ασβεστίου και του φωσφόρου στο αίμα και τα οστά (3) το οποίο εξηγεί τα χαμηλά επίπεδα των δύο μετάλλων στα ψάρια που έχουν μολυνθεί. Προς στήριξη αυτής της θεωρίας είναι οι εκθέσεις ότι η προσθήκη D στη διατροφή των ψαριών με HLLE είναι επωφελής (2), καθώς και τις παρατηρήσεις ότι η έκθεση στην υπεριώδη φως (το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή D στο δέρμα του ψαριού) μπορεί να είναι ευεργετική. (4) Δεδομένου ότι υπάρχουν λίγες βιταμίνη D βρίσκεται στα περισσότερα συστατικά των ψαριών τροφίμων, βιταμίνης D θα πρέπει να προστεθεί ως συμπλήρωμα στις πιο εμπορικές τροφές των ψαριών. (3), όπως και η βιταμίνη C, ωστόσο, HLLE ΔΕΝ έχει παραχθεί στο εργαστήριο ως αποτέλεσμα της διατροφής βιταμίνης D ελλιπής διατροφή.

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑ: HLLE έχει επίσης συχνά έχουν συσχετιστεί με μικρή δεξαμενή συντήρηση, και έχουν προταθεί ως αντίδραση στο συνεχές άγχος. (1) Η θα μπορούσε να συμβεί ως αποτέλεσμα των υψηλότερων αναγκών διατροφής, ενώ κάτω από την πίεση δεν έχουν ικανοποιηθεί, ή με απλά αποδυνάμωση των ψαριών μέχρι το σημείο όπου είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις, όπως Hexamita (ή άλλων αγνώστων παθογόνων.) Μου

προσωπική εμπειρία υποστηρίζει τη σύνδεση με τις κακές συνθήκες νερού, αν και ανεπίσημα στοιχεία πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με κάποιο σκεπτικισμό.

ΤΟ CARBON ΘΕΩΡΙΕΣ: Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ότι η χρήση του ενεργού διοξειδίου του άνθρακα σε δεξαμενές που μπορεί να προκαλέσει HLLE.

Μία έκδοση αυτής της θεωρίας είναι ότι ο άνθρακας μπορεί να προκαλείται θρεπτική ελλείψεις από προσροφητικό βιταμινών ή ιχνοστοιχείων, είτε απευθείας από το νερό, είτε από προσροφώντας μόρια που τα χρειάζονται θρεπτικές ουσίες μπορούν στη συνέχεια συνδέονται με. Η θεωρία αυτή, ωστόσο, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα: Δεν υπάρχουν βιταμίνες στο νερό της βρύσης για να αρχίσει με, και μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, και σιδήρου θα πρέπει να διατίθενται σε μεγάλες ποσότητες στα περισσότερα προπαρασκευασμένες τροφές των ψαριών. Επιπλέον, αναφέρεται ότι τα ψάρια που βασίζονται σε τρόφιμα για τα θρεπτικά συστατικά, ίχνος και αλλιώς, καθιστώντας την παρουσία θρεπτικών ουσιών στο νερό άσχετο (4) αν και τα ψάρια έχουν δείξει να είναι σε θέση να εξάγει διάφορα μέταλλα από το νερό (ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, κ.λπ.)

Μια δεύτερη θεωρία του άνθρακα είναι ότι ορισμένοι τύποι άνθρακα μπορούν να απαλλάσσουν τις τοξίνες που HLLE αιτία. Ίσως μια πιο συγκεκριμένη παραλλαγή αυτής της θεωρίας είναι ότι η κάποια ελάχιστα κατασκευάζονται άνθρακες μπορούσε απελευθέρωση χημικών ουσιών που προκαλούν στρες για τα ψάρια. (Βλ. Η θεωρία ΤΟΝΙΖΟΥΝ.) Μια άλλη θεωρία είναι ότι χαλαρά σωματίδια της σκόνης του άνθρακα στο νερό έχουν κάποια καυστικό επηρεάσει, αλλά δεν υπάρχει υποστήριξη για αυτό που μπόρεσα να βρω.

Το σύνολο του άνθρακα που σχετίζονται με θεωρίες σχετικά με την αιτία της HLLE πάσχουν από μια άλλη σημαντική αδυναμία: HLLE μπορεί να βρεθεί σε δεξαμενές οι οποίες έχουν δεν είχε ποτέ του άνθρακα για κάθε είδους που χρησιμοποιείται σε αυτές, αλλά δεν βρίσκεται σε πολλές δεξαμενές που χρησιμοποιούν άνθρακα. Ενώ παραμένει πιθανή η διοξειδίου του άνθρακα μπορούν να συμμετέχουν σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι αποτελεί παράγοντα στις περισσότερες περιπτώσεις, αν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για μια σύνδεση, ή ακόμη και ένα λογικό ειδική θεωρία - στην καλύτερη περίπτωση, ο άνθρακας-HLLE ποσό θεωρίες για μια χούφτα των ατομικών περιπτώσεις κατά τις οποίες HLLE παρατηρήθηκε σε δεξαμενές που χρησιμοποιούν άνθρακα, αλλά φάνηκε να βελτιώσει μετά την απομάκρυνση του άνθρακα. Δεδομένου ότι υπάρχει μικρή για να μην πληροφορίες σχετικά με ποια άλλα μέτρα, σε περίπτωση που λαμβάνονται για τη θεραπεία της HLLE, η ένωση με άνθρακα είναι μάλλον ύποπτο.

Ποικιλία ΘΕΩΡΙΕΣ: Ηλεκτρικές ρεύματα στη δεξαμενή, ένας ιός, και μερικές και άλλοι παράγοντες, επίσης, έχουν προταθεί ως αιτίες της HLLE. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την πιθανότητα ως αιτία.

Ερ.: Πώς μπορώ να αντιμετωπίζει HITH / HLLE;

Α: Η έλλειψη μια σταθερή απάντηση ως προς το τι προκαλεί στην πρώτη θέση, εγώ Θα συνιστούσα όλα τα ακόλουθα:

1. Κρατήστε το δοχείο όσο το δυνατόν καθαρή. Το νερό θα πρέπει να είναι σαφείς και Δεν μυρίζει, και το κάτω μέρος θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, με συχνές νερό αλλαγές (και εννοώ συχνές - τουλάχιστον κάθε λίγες ημέρες ή ακόμα και καθημερινά.) Εάν η δεξαμενή σας είναι τίποτα λιγότερο από το ιδανικό περιβάλλον, είναι η ώρα να αποκτώ θρησκεία. Προσπαθήστε να παρέχουν καθαρή και χωρίς άγχος ένα περιβάλλον, όπως δυνατός ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο όταν τα ψάρια σας πραγματικά αρρωσταίνουν. (Ανεξάρτητα του ρόλου της ποιότητας των υδάτων σε HLLE, καλώ όλους να τηρούν τους δεξαμενών τόσο καθαρά όσο μπορούν - υπάρχουν πολλά προβλήματα που σίγουρα προκαλούνται από την κακή ποιότητα του νερού και μπορεί να προληφθεί απλώς κάνοντας τακτική αλλαγές νερού.)

2. Θεραπεία για Hexamita. Δεδομένης της συχνής ένωση Hexamita με HLLE, αυτό φαίνεται σαν ένα συνετό βήμα να ληφθούν, και αν μη τι άλλο, μπορεί να βοηθήσει με άλλες λοιμώξεις που ενδεχομένως υπάρχει. Πράγματι, πολλοί (οι περισσότεροι:wacko: περιπτώσεις του HLLE φαίνεται να ανταποκρίνεται σε Μετρονιδαζόλη. (Μετρονιδαζόλη χρησιμοποιείται στα περισσότερα hole-in-the-head φάρμακα ή μπορεί εύκολα να βρεθεί από κοινού αντι-protazoan

φάρμακα όπως Paragon II.) πρότειναν επίσης να δίνουν μαγνήσιο θειικό (Epsom άλατα) προφορικά, και η αύξηση της θερμοκρασίας της δεξαμενής να 95στ (35 C) για επτά ημέρες. (1) Πολλά εμπορικά προϊόντα όπως το Hex-a-mit περιέχουν Μετρονιδαζόλη, ή είναι διαθέσιμα υπό την επωνυμία "Flagyl» τους φαρμακοποιούς και τους κτηνιάτρους.

Χάρη στην Jeff (mitt@mitre.org) για τη συμβολή τους ακόλουθους στα φάρμακα για Hexamita:

«Μετρονιδαζόλη είναι το προτιμώμενο φάρμακο. Πρόκειται για το ίδιο φάρμακο βρέθηκαν σε Hexamit. Είναι επίσης βρεθεί ως ένα από τα συστατικά του Paragon II. Ο Δρ Axelrods Mini Atlas συνιστά 100mg μετρονιδαζόλη ανά 10 γαλόνια κάθε δεύτερη μέρα για 3 θεραπείες (και η δόση μπορεί να διπλασιαστεί με ασφάλεια). Hexamit συνιστά 250mg ανά 10 γαλόνια με το ίδιο χρονοδιάγραμμα. Εγώ διαπίστωσε ότι η 100mg δεν ήταν αποτελεσματικό, αλλά οι 250 ήταν. Άλλοι συνιστούν Δεν 3 συνεχόμενους treaments και όχι κάθε δεύτερη μέρα (έχω δοκιμάσει).

Μετρονιδαζόλη είναι ένα ευρέως διαθέσιμο φάρμακο σε οποιοδήποτε φαρμακείο ή vet, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας έτσι (αν έχετε) και να πάρετε μια συνταγή - θα είναι ένα κλάσμα της τιμής από την αγορά αυτή δι 'αλληλογραφίας ή από την τοπική κατάστημα ενυδρείο. 250 mg καψάκια ή δισκία δουλεύουν μια χαρά (Κάψουλες - τα κενά αυτά? δισκία - απλά διαλύονται σε ζεστό νερό).

Μετρονιδαζόλη στα τρόφιμα. Ο άτλας μίνι Axelrod συστήνει 100 mg μετρονιδαζόλη αναμιγνύεται με 1 κουταλιά της τροφής. Το φαγητό θα μπορούσε να είναι Beefheart (τότε επανακαταψύχονται σε μικρές μερίδες) ή μια πάστα από ξηρά τροφή και νερό (στη συνέχεια κατάψυξη σε μικρά μερίδες).

Η θεραπεία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα τρόφιμα (αν τρώνε) και στο νερό. I ζωοτροφές τους το φαγητό για 7 ημέρες.

Paragon II είναι επίσης αποτελεσματικό και ακριβή. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην το πακέτο - που συνιστά το "κάθε δεύτερη μέρα για 3 θεραπείες» μέθοδο. Βρήκα ότι θα διαταραχθεί η βιολογική ισορροπία μέσα στη δεξαμενή (αν και ισχυρίζεται ότι δεν θα) με αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα αμμωνίας και sluggishnish στα ψάρια. Κάνει την εργασία αρκετά αποτελεσματικά ενάντια HLLE, αλλά να είστε προσεκτικοί με αυτό το φάρμακο, μειώνουν τη διατροφή και τα επίπεδα της αμμωνίας ελέγξτε καθημερινά.

Υπάρχουν επίσης θηλών για τη θεραπεία της HLLE - ποτέ δεν προσπάθησε, αλλά υποτίθεται ότι πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματική, αν μπορείτε να πάρετε τα ψάρια μας, έξω από τη δεξαμενή και σε ένα άλλο εμπορευματοκιβώτιο για λίγο. (Θα ήθελα να ακούσω περισσότερα σε αυτόν τον τομέα, επίσης.) "

3. Προσθέστε τα συμπληρώματα βιταμινών στα τρόφιμα. Δεδομένου ότι το ασβέστιο και κάλιο Θα πρέπει να είναι ήδη καλά που παρέσχον τα περισσότερα ξηρά τρόφιμα, η προσθήκη βιταμίνης C και D είναι πιθανώς μεγαλύτερη προτεραιότητα. (Και μην πάει στη θάλασσα με αυτό! Υπερβολική δόση ψάρια με βιταμίνες δεν είναι καλό για τους δύο.)

Μικροπράματα: Δίνοντας τα ψάρια μια δεξαμενή που δέχεται την άμεση ηλιακή ακτινοβολία ή έχει όλο το φάσμα / ακτινική φώτα για τη σύνθεση της βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει, αν και δεν έχω δει πολλά πράγματα σε αυτή. Άνθρακα θα πρέπει να αφαιρεθεί από τα φίλτρα εάν το φάρμακο χρησιμοποιείται γι 'αυτό δεν απορροφάται το φάρμακο. Δεδομένης η έλλειψη υποστήριξης για την προτεινόμενη άνθρακα HLLE σύνδεση, δεν βλέπω κανένα ήχου λόγος για να σταματήσει

χρησιμοποίηση του άνθρακα ως τρέχουσα πρακτική.

Πηγές:

1. "Ψάρια Ασθένεια - Διάγνωση και Θεραπεία», Edward Noga, που δημοσιεύθηκαν από

Mosby-Year Book, Α.Ε., 1996.

2. "Discus Υγεία", Untergasser, TFH Εκδόσεις, 1991.

3. "Διατροφή και διατροφή των ιχθύων", Τομ Lovell, που δημοσιεύθηκαν από Van

Νόστραντ Reinhold, 1989

4. Leo Morin (Seachem), προσωπικές επικοινωνίες. (10/96)

5. Ναθαναήλ Henderson, αδημοσίευτα στοιχεία.

Πνευματικά δικαιώματα Henderson Nathan (jude@pconline.com), 1996-97.

Το άρθρο αυτό προέρχεται κατά http://www.pconline.com/ ~ Jude / hlle.html whatis .ΦΙΛΙΚΑ ΚΩΣΤΑΣ :wub::wub::ninja:

Έγινε επεξεργασία - kostas disc
Link to comment
Share on other sites

:wacko::bowdown::wub:

Ευχαριστω :wub::ninja:

Link to comment
Share on other sites

Κώστα... Αυτό δεν είναι μετάφραση... Είναι google. Μίλησα για πραγματική μετάφραση χωρίς συντακτικά λάθη.

Όποιος θέλει κι έχει τον χρόνο να το κάνει καλώς :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...