Jump to content

το πρωτο μου!!!!


capt.spyros

Recommended Posts

ειμαι αρχαριος παιδια ακομα δεν εχω βαλει ψαρια μεσα αλλα σε κανα 2 μερες θα μπουν σιγα σιγα....αν ομαδες.....κοινωνικο ενυδρειο σκεφτομαι και ειναι το λογικοτερο πιστευω...σε 60 λιτρα τι αλλο να κανεις????εχει αληθινα φυτα θα δειτε βεβαια παρακατω......δεκτες ολεσ οι συμβουλες σας και οι προτασεις σας για το τι ψαρια να βαλω.....σας ευχαριστω εκ των πρωτερων!!!!!!

post-18586-1272300941_thumb.jpgpost-18586-1272300963_thumb.jpgpost-18586-1272300988_thumb.jpg

υ.γ. ειναι λιγο θολες ισως γιατι ειναι απο κινητο!!!θα ακολουθησουν κι αλλες!!!!

Link to comment
Share on other sites

γεια σου φίλε μου, καλό ξεκίνημα!

Νομίζω ότι έβαλες αληθινά φυτά (και πολύ καλά έκανες:D ) μπορείς να βγάλεις την αφίσα, για να μην γίνεται σύγχυση. Βέβαια είναι θέμα προσωπικού γούστου πάντα.

Το σημαντικότερο είναι πριν βάλλεις ψάρια να είσαι σίγουρος ότι το ενυδρείο σου είναι έτοιμο να τα δεχτεί, ώστε να μην μπλέκεις με ασθένειες, θανάτους, φάρμακα και στεναχώριες.

Αν δεν ξέρεις πως στρώνεται ένα ενυδρείο εδώ είμαστε!

Link to comment
Share on other sites

γεια σου φιλε...!!!ναι οκ με το στρωσιμο ειχα καποια προβληματα στην αρχη με τα ψαρια που ειχα βαλει.....δεν ηξερα......τωρα ειναι οκ....το φιλτρο τρεχει 1 μηνα και.....εχει μακαρονι μεσα και ανθρακα.....για τον ανθρακα εχω ακουσει πολλα και δεν ξερω πραγματικα τι να κανω....εδω λετε να τον βγαλω στα πετ σιτι οχι τι να κανω τελικα?????παντα φιλικα ρωταω για να μαθαινω ειμαι αρχαριος!!!!!!!πριν καμια βδομαδα ηταν αλλιως το ενυδρειο με ψευτικα φυτα μεσα χωρις μακαρονι το φιλτρο.....δεν ειχα αμμο αλλα μπλε βοτσαλο λιγο ψεμα δλδ το ενυδρειο....και με τα προβληματα που ειχα αμμωνια πεχα και τισ απωλειες εμαθα και το αρχισα απο την αρχη εδω και 5 μερες με αμμο και ξυλα οπωσ βλεπεις στην φωτο!!!!!πιο φυσικο το ηθελα δλδ!!!μου ειπαν οτι στισ 5-6 μερες μπορω να βαλω 1-2 ψαρια το πολυ πχ καμπυ που θελω γιατι εχει στρωθει το φιλτο...παντα μετρησεις βεβαια και μετα ψαρια!!!εσυ τι λες????

Link to comment
Share on other sites

τη καλησπερα μου και απο εμενα και καλως ηρθες στο μαγικο μας κοσμο!!

καποιες παρατηρησεις:

1 προσεξα οτι την αμμο την εχεις βαλει πανω απο το χαλικι. με το καιρο θα ανακατευτουν και το χαλικι θα βγει στην επιφανεια και παλι. καλο θα ηταν να αφαιρεσεις το χαλικι τελειως. και να μη βαλεις υποστρωμα για λιπασμα... δεν χρειαζεται για τα ευκολα φυτα.

2 οπως σου ειπε και ο φιλος μας καλο θα ηταν να βγαλεις την αφισα γιατι δεν θα φαινεται τιποτα αργοτερα. θα υπαρχει συχγυση και δεν θα ξεχωριζεις τα ζωντανα στοιχεια (φυτα και ψαρια). προτιμισε μια μονοχρωμη και σκουροχρωμη αφισα. ετσι, θα τονισεις τα αληθινα φυτα σου και θα φαινονται τα ψαρακια σου. επισης θα δινει τη ψευδευσηση ενος τοιχου στα ψαρια.... αρα σε συνδιασμο με τα φυτα, πετρες και ξυλα θα νομιζουν οτι ειναι κρυψωνα και θα εχεις λιγοτερο στρες.

3 το μακαρονι (αν συμπερανα καλα) δεν εχει βιολογια. για να αναπτυχθουν τα πολυτιμα βακτηρια πρεπει ή να βαλεις ψαρια ή να ριχνεις τροφη για ψαρια για περιπου 40-50 ημερες, ωστε να λιωσει και να τη φανε τα βακτηρια. ετσι θα πολαπλασιαστουν. προτιμοτερος ειναι ο τροπος με τη τροφη και οχι με τα ψαρια. και αυτο γιατι εισαι αρχαριος και δεν θα προλαβεις τα χειροτερα αν ανεβασεις NH3/4, NO2 και NO3. βιολογια δεν εχεις μονο με μακαρονι και τα υγρα των εταιριων.

4 οι τιμες των PH, GH, KH που θα πρεπει να εχεις, η διακοσμηση και το τι ψαρια θα βαλεις για αρχη εξαρταται απο το τι ψαρια θελεις γενικοτερα. επισης σκεψου πολυ καλα ποσο χρονο θα διαθετεις την εβδομαδα για αυτα και αν εισαι προθυμος να επεξεργαζεσαι το νερο κατα τις αλλαγες ωστε να εχεις τις τιμες που θελουν τα ψαρια σου.

5 ο ανθρακας μονο για την αρχη και μετα απο ασθενεις. αποροφα φαρμακα, βλαβερα συστατικα αλλα και θρεπτικα. επισης καποιοι ανθρακες οταν ληξουν απελευθερωνουν τις ουσιες που εχουν κρατησει. αφαιρεσε τον οπωσδηποτε. αν φτιαξεις ενα σωστο βιοτοπο και οχι κοινωνικο ενυδρειο, αν τα ψαρακια τους αισθανονται ομορφα, ταιζονται σωστα και ακολουθεις σωστα και με επιμελεια τις ρουτινες δεν θα παθουν τιποτα, ακομη και αν υπαρχουν "κακα" βακτηρια και μικροοργανισμοι, γιατι τα ψαρια σου θα εχουν γερο οργανισμο αρα και ανοσοποιητικο συστημα.

μη βαλεις ακομη ψαρια. μελετησε καλα μεσα απο το φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ φιλε!!!!!μου φανηκαν πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου θα τις ακολουθησω κατα γραμμα.....ηδη καποιες απο αυτες τισ εχω κανει!!!!!!!οποτε για τα νεοτερα θα σας ενημερωσω!!!!και παλι ευχαριστω πολυ!!!!αν εχω καποια απορια θα σας ξανα ενοχλησω με την καλη εννοια παντα.....!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...