Jump to content

Ενυδρείο για νοσοκομείο - καραντίνα


Recommended Posts

Σκοπεύω να πάρω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο (400αρι), το οποίο θα το τοποθετήσω στο γραφείο.

Θα ξεκινήσω με τροπικά ψάρια και κάποια στιγμή σκοπεύω να βάλω δίσκους.

Ήθελα λίγο τις συμβουλές σας στο θέμα εφεδρικού ενυδρείου (καραντίνα ή νοσοκομείο).

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άνετα το 200αρι που ήδη έχω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν χωράει στο γραφείο.

Έχει νόημα να το έχω στο σπίτι? Δηλ, πάνε περίπατο οι ίδιες συνθήκες. Επιπλέον η μεταφορά γίνεται πιο δύσκολη για τα ψάρια.

Δεδομένου ότι το μέγιστο μέγεθος των ψαριών θα είναι κάτι σε δίκους, σκαλάρια ή clown πόσο πρέπει να είναι ο ελάχιστος όγκος της καραντίνας?

Link to comment
Share on other sites

ΔΕ χρειαζεται 200 λιτρα καραντινα....

Μπορεις ανετα με διαστασεις 60*40*40 να εχεις μια καραντινα.... ετσι κι αλλιως σκετο γυαλι θα ειναι ή πλαστικό.

Αν σε προβλιματιζει το κοστος αγορας, μπορεις να παρεις και ενα πλαστικο απο ΙΚΕΑ....

Εγω τετοιο εχω στο οποιο εχω αεραντλια και φιλτρο εσωτερικο

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι το κοστος. Ειναι η ελλειψη χωρου.

Στο γραφειο δυσκολα θα μπορεσψ να στριμωξω κι αλλο ενυδρειο.

Δεν με πειραζει ιδιαιτερα να κρατησω το 200αρι στο σπιτι. Αλλα εχει νοημα?

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να παρεις καποιον κυβο dennerle η καποια αλλη μαρκα με διαστασεις 40χ40χ40 Η κατι παρομιο , το κοστος ειναι χαμηλο για σκετη γυαλα .

200 λιτρα ειναι πολλα πιστευω για καραντινα .

Link to comment
Share on other sites

φιλε,η διατηρηση σε αλλο μερος της γκαραντινας απο το ενυδρειο δεν θα σε βολεψει καθολου.θα επιβαρυνεις τα ψαρια με το στρες της μεταφορας,θα πρεπει να μεταφερεις καθε φορα ενα μικρο φιλτρο που θα το εχεις να δουλευει στο μεγαλο ενυδρειο,πολυ περα δωθε..τα 200΄λιτρα ειναι υπερβολη.βελτιστη λυση ειναι αυτο που σου λενε τα παιδια,εστω ενα πλαστικο 40*40*40 με ενα φιλτρακι και μια αεραντλιουλα,καπου θα το χωσεις στο γραφειο..

επειδη ειπες για δισκους και κλοουν(μποτια μακρακανθα),θελει λιγο προσοχη γιατι οι κλοουν σε πληρες μεγεθος γινονται γομαρια και ανταγωνιζονται τους δισκους την ωρα του φαγητου..

Link to comment
Share on other sites

Το Juwel Lido 120 λιτρα δεν χωραει με το επιπλακι του?

60 εκατοστα ειναι (61μηκος x 41πλατος x 58υψος cm)

Κανει και για γεννηστρα με μονο μειονεκτημα τις μαυρες σιλικονες.

Link to comment
Share on other sites

άλλο ενυδρείο καραντίνα άλλο ενυδρείο νοσοκομείο για μένα

Μια καραντίνα ( εξαρτάται από τα ψάρια βέβαια ) θα ήταν καλό είναι 200 λίτρα μια και τα ψάρια θεωρητικά πάντα θα μείνουν εκεί από 2-4 εβδομαδες . Ενα νοσοκομείο για χρήση φαρμακων προσωπικά με βολεύει κύβος 100 λίτρων έτσι και ποιο ευκολα στο να μετραω τις δοσολογίες και ποιο οικονομικά μου βγαίνει με τα φάρμακα

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ο χώρος στο γραφείο είναι πολύ περιορισμένος. Ήδη έχω κάνει συμβιβασμό για να πάρω το 400αρι. Εξάλλου ένα ενυδρείο δεν μπορείς να το χώσεις κάπου αφού θέλει το χώρο εργασίας του.

Προσπαθώ να καταλήξω κάπου, αλλά δεμ βλέπω μια εφικτή λύση.

Το ενυδρείο στο γραφείο το θέλω ούτως ή άλλως αφού στο σπίτι που μένω δεν έχω χώρο για να βάλω κάτι και στο πατρικό που έχω το άλλο δεν με βολεύει πλέον.

Επειδή θέλω αυτή τη φορά να το οργανώσω σωστά (οι δίσκοι δεν είναι εύκολη υπόθεση) γνωρίζω ότι ένα ενυδρείο εφεδρικό χρειάζεται για πολλές χρήσεις.

Το 200αρι δεν είναι μεγάλο για καραντίνα, ούτε με ενοχλεί να έχω ένα τέτοιο. Βέβαια θα κοστίζει πιο ακριβά στις θεραπείες.

Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά η απόσταση αναιρεί τη δυανατότητα λειτουργίας του, αφού ούτε τις ίδιες συνθήκες νερού θα έχει (αντι για όξινο και μαλακό θα έχει αλκαλικό και σκληρό) αλλά και η μεταφορά των ψαριών θα δυσκολεύει. Άρα έχει νόημα??

Τελικά πόσο μικρό μπορεί να είναι ένα ενυδρείο καραντίνα? Κάποιος παραπάνω ανέφερε 65λ. και μάλιστα πλαστικό. Ισχύει όντως?

Με βάζει σε σκέψεις να φτιάξω κάτι στο μπαλκόνι (δίπλα στο βαρέλι προετοιμασίας). Φυσικά δεν θα είναι από γυαλί για να έχει θερμομόνωση. Υπερβολικό?

Αν τελικά δεν έχω ενυδρείο καραντίνα (όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι??) το διακινδυνεύω?

Link to comment
Share on other sites

φιλε,το <<σωστο>> ειναι να υπαρχει στο μερος που εχεις το κυριως ενυδρειο και ενα μικροτερο(νομιζω για τα λιτρα εβγαλες ακρη απο τις απαντησεις) για χρηση καραντινας η νοσοκομειου.αυτο ΗΔΗ το γνωριζεις ,αλλα οπως εξηγεις αυτο ειναι πρακτικα αδυνατον.μερικες σκεψεις.

1.σε εξωτερικο χωρο οχι,οτι και να κανεις θα ειναι αποτυχια.οταν λες μονωμενο,προφανως εννοεις κατι σαν πλαστικο δοχειο με μονωση φελνιζολ,κατι σαν ψυγειο εκδρομικο ας πουμε?? αυτο θα ειναι αδιαφανες και κλειστο ερμητικα,μονο ετσι θα πετυχεις μονωση,(σκεψου διαφορα θερμοκρασιας απο 28 που θελει ο δισκος με 8 πχ βαθμους θερμοκρασια περιβαλλοντος.)με αποτελεσμα το ψαρι να στρεσαριστει (θα ειναι συνεχως και στο απολυτο σκοταδι)και να αρωστησει,ακομα και καλα να ηταν.για εξωτερικο χωρο,και ειδικα για δισκους,το ξεχνας.

2.οχι,δεν σημαινει οτι αν δεν εχεις καραντινα δεν μπορεις να εχεις δισκοενυδρειο,απλως αυξανεις τις πιθανοτητες καποιος αρρωστος προσφατα αγορασμενος δισκος να σου μεταδωσει την ασθενεια σε ολο το κοπαδι.αν θες να μειωσεις αυτες τις πιθανοτητες,φροντισε να τους αγορασεις απο μαγαζι εξειδικευμενο,(οχι απο κοινο πετ σοπ),να ειναι στο μαγαζι καποιον καιρο και να ΜΗΝ ειναι η δευτερη τριτη μερα εισαγωγης,να ζητησεις απο τον μαγαζατορα να τους δεις να τρωνε,να ειναι τελειο σε εμφανιση χωρις σημαδια στρες και αρωστιας κλπ.

3.για το θεμα του νοσοκομειου,ειναι πιο δυσκολο..τα φαρμακα στο 400αρι θα σου κοστιζουν περισσοτερο,ασε που μερικα απο αυτα (αντιβακτηριδιακα)καταστρεφουν και την βιολογια και θα βρεθεις να πρεπει να ξαναστρωσεις ενα 400αρι γεματο δισκους..

τα δεδομενα ειναι ετσι.καλη τυχη σε οτι αποφασισεις..

Link to comment
Share on other sites

προφανως οταν μιλαω για εξωτερικο χωρο εννοειτε οτι θα εχει θερμαντηρα και φωισμο. Απλα τα τοιχεια θα ειναι αδιαφανη. Εξαλλου και το νερο προετοιμασιας στο βαρελι παλι τις ιδιες συνθηκες θα εχει με τον ιδιο τροπο (χωρις φωτισμο).

Ενα μεγαλο πλεονεκτημα αυτης της λυσης ειναι οτι θα μπορω να το κανω αρκετα μεγαλο ωστε να μην περιοριζω τα μεγαλα ψαρια.

Βεβαια δεν εχω εμπειρεια στο συγκεκριμενο θεμα και δεν γνωριζω αν ειναι εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...