Jump to content

στησιμο ενυδρείου


theo

Recommended Posts

καλησπέρα...παιδιά είμαι καινούργιος στο άθλημα...μου αρέσει πολύ...δεν το περίμενα..έχω ένα ενυδρείο εξήντα λίτρων και έχω αρχίσει το στρώσιμο εδώ και δύο μέρες(έχω βάλει αντιχλώριο και αυτό το σκεύασμα για το νάτριο)..

αύριο θα πάω να δω για φυτά και ψάρια..μπορείτε να μου προτείνετε τι να βάλω για να μην πάω στο pet shop εντελώς άσχετος:) ευχαριστώ εκ των προτέρων:D

Link to comment
Share on other sites

έχεις κάνει κάποια τεστ στο νερό της βρύσης στο σπίτι σου? αν ναι γράψτε εδώ για να μπορούμε να σου προτείνουμε κάποια ψάρια . Για να καταλάβεις αν το νερό σου είναι σκληρό μπορείς να βάλεις κάποιες νανοκλίχίδες από λίμνη Τανγκανίκα ή ζωοτόκα( guppy, moly,platy),αν πάλι το νερό σου είναι μαλακό μπορείς να στραφείς προς ανατολή μερια . Καλό είναι πάντος να καθυστερήσεις λίγο τα ψάρια και φυτά πάρε πρώτα τεστ για Ph, Gh (σκληρότητα νερού και Kh (ανθρακική σκληρότητα) για να μπορέσουμε να υποδείξουμε συμβατά ψάρια. Επίσης πριν βάλεις ψάρια θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι ο κύκλος του αζώτου έχει ολοκληρωθεί δηλαδή να έχει στρώσει το ενυδρείο πλήρως, οπότε θα χρειαστείς τεστ για Nh3/Nh4 (αμμωνία) και Νο3 ( νιτρικά) .

Καλό διάβασμα εδώ kai εδώ

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...