Jump to content

Αναγνώριση άλγης σε ανούμπιες


Xlapatsas

Recommended Posts

Από την αρχή σχεδόν που έχω στήσει το ενυδρείο(2 μήνες) έχω πάνω σε δύο ανούμπιες την άλγη που επισυνάπτω στις φωτογραφίες. Τι είδος είναι και πως μπορώ να την αντιμετωπίσω?Έχω φωτοπερίοδο 8 ωρών από 2 λαμπτήρες των 30 Watt με ανακλαστήρες.Το ενυδρείο είναι μεικτά 180 λίτρα.

http://img8.imageshack.us/img8/2525/dscn1203sc.jpg

http://img576.imageshack.us/img576/4691/dscn1204.jpg

Έγινε επεξεργασία - dimitrig
Link to comment
Share on other sites

Χαλασμενο φυλλο ειναι κοφτο

Τα αλλα ειναι ΟΚ

Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου?

Σαν να θελει λιγο καθαρο νερο οπως βλεπω κι απο τα ψαρια

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Όπως βλέπω φίλε μου, έχεις φυτέψει τις anubias στην άμμο. Αυτό που βλέπω δεν είναι μόνο άλγη, που είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο στα φύλλα των anubias, αλλά νομίζω πως τα φύλλα χαλάνε. Πρέπει να ξέρεις ότι οι anubias δεν φυτεύονται στο χώμα, όπως τα περισσότερα φυτά, αλλά δένονται και σε ξύλα ή πέτρες. Μπορείς να τα δέσεις με κάποια πετονιά όχι πολύ σφιχτά για να μην το πληγώσεις, αλλά ούτε πολύ χαλαρά. Τόσο ώστε να μένει το φυτό σταθερό στην θέση του. Άφησε το δεμένο μερικές εβδομάδες και μετά λύστες, από κει και πέρα πιάνονται στην πέτρα μόνα τους με την ρίζα τους.

Αν πάλι θέλεις να τα κρατήσεις φυτεμένα θα πρέπει αφού καλύψεις τις ρίζες με την άμμο, να τραβήξεις τα φυτά ελαφρά και με προσοχή προς τα επάνω, έτσι ώστε να μην καλύπτεται από άμμο το ρίζωμα ( το οριζόντιο τμήμα από το οποίο αναπτύσεται το φυτό και βγαίνουν οι ρίζες και τα φύλα) και να μείνουν στο χώμα μόνο τα ριζίδια (οι πράσινες ρίζες) ώστε να συγκρατείται το φυτό στην θέση του και να μην επιπλέει. Βέβαια αυτό το βλέπω λίγο δύσκολο με την άμμο. Αν είχες χαλικάκι θα μπορούσες να το κάνεις

Δες εδώ για το δέσιμο και τον πολλαπλασιασμό του φυτού. Στο συγκεκριμένο link κόβει τα φύλλα από την anubia, αλλά καλύτερα εμεις να ΜΗΝ τα κόβουμε αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Πάντως αν κάποια φύλλα είναι πολύ χάλια θα μπορούσες να τα κόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές νερού κάνω περίπου το 30% κάθε δύο εβδομάδες.

Γνωρίζω για το φύτεμα των anubias και δεν το έχω ολόκληρο το ρίζωμα μέσα στο χαλίκι.Δεν νομίζω πως έχει χαλάσει το φυτό γιατί βλέπω καινούρια φύλλα.Το συγκεκριμένο φύλλο είναι έτσι από τις πρώτες μέρες που το έβαλα στο ενυδρείο.Θα το κόψω για να δω αν βγάλει καινούριο.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειδα στη δευτερη φωτο το ριζωμα της ανουμπιας ειναι εκτος βυθου οποτε δεν υποαρχει λογος να χαλασει.

Αφου ηταν απο την αρχη ετσι επρεπε να το αφαιρεσεις για να μην επιβαρυνεται το φυτο κουβαλωντας ενα χαλασμενο φυλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...