Jump to content

My Friend Is.........the Cove


Recommended Posts

cove.jpg

The Cove το Αμερικανικής παραγωγής Ντοκιμαντέρ(2009) το οποίο περιγράφει τη σφαγή χιλιάδων δελφινιών και άλλων θηλαστικών σε ένα εθνικό πάρκο στην περιοχή της Ιαπωνίας Taiji, Wakayama.H ταινία δείχνει ότι ο αριθμός των δελφινιών που σφαγιάστηκαν στο Taiji, είναι αρκετά μεγαλύτερος αριθμός απο τις φάλαινες που σφαγιάστηκαν στην Αντάρκτικη,έρευνες έδειξαν οτι περισσότερα απο 23.000 δελφίνια και λοιπά θαλάσσια θηλαστικά βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας της φαλαινοθηρικής βoμηχανίας της χώρας.

Τα μεταναστεύοντα δελφίνια οδηγούνται σε έναν κρυμμένο όρμο όπου πιάνονται και σκοτώνονται με τη βοήθεια λογχών και των μαχαιριών που πλευρά των μικρών αλιευτικών σκαφών.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε απο τον πρώην φωτογράφο του National Geographic Louie Psihoyos(Λούης Ψυχογίος).Μέρος των σκηνών κινηματογραφηθηκαν κρυφά απο υποβρύχιες κάμερες και υδρόφωνα μεταμφιεσμένασε βράχους.

Η ταινία ακολουθεί την αναζήτηση του πρώην εκπαιδευτών δελφινιών Ric O'Barry για να τεκμηριώσει το κυνηγι δελφινιών στην περιοχή Taiji, Wakayama. Στη δεκαετία του '60, O'Barry βοήθησε να αιχμαλωτιστούν και να εκπαιδευτούν τα πέντε άγρια δελφίνια που μοιράστηκαν το ρόλο «Flipper» στη ομότιτλη τηλεοπτική σειρά. Η επίδειξη, ένα φαινόμενο λαϊκό-πολιτισμού, τροφοδότησε τη διαδεδομένη δημόσια λατρεία των δελφινιών, που επηρεάζουν την ανάπτυξη των θαλασσίων πάρκων που περιλαμβάνουν τα δελφίνια ως μέρος του προγράμματος ψυχαγωγίας. Μετά ένα από τα δελφίνια, κατά τη γνώμη του O'Barry,αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να κλείσει το φυσητήρα του προκειμένου να ασφυκτιήσει.Έκτοτε ο O'Barry βλέπει την αιχμαλωσία του δελφινιού ως κατάρα,και όχι ως ευλογία. Ημέρες αργότερα, συλλήφθηκε στο το νησί Bimini, προσπαθόντας να κάνει μια τρύπα σε δίχτυ προκειμένου να απελευθερωθεί ένα συλληφθέν δελφίνι. Από τότε, σύμφωνα με την ταινία, O'Barry έχει αφιερωθεί αποκλειστικά ως συνήγορος εξ ονόματος των δελφινιών σε όλο τον κόσμο.





Να αναφέρω επίσης πως αυτη την στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο στην Ιαπωνία δεν προβάλεται σε καμια κινηματογραφική αίθουσα καθώς θεωρούν ότι προσβάλει τον πολιτισμό τους..

Δραστηριοποιήσου και εσύ εδώ





Ας μάθούν κάποιοι πώς ο φίλος μου είναι το Δελφίνι.....και δεν του αξίζει να είναι σε αιχμαλωσιά....

Φιλικά Νίκος

Έγινε επεξεργασία - NickTheFish
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

αξιζει να υπαρχει σαν θεμα...

να το δουν ολοι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...