Jump to content

Apple Snails αυγά


Recommended Posts

Γεια σας , σήμερα που καθάριζα το ενυδρείο μου βρήκα αυτό το τσαμπί από apple snails .

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή έχω το ενυδρείο της Hailea τα σαλιγκάρια δεν είχαν τρόπο να φτάσουν πάνω στο καπάκι λόγο ενός πλαστικού που προεξέχει περιμετρικά, τελικά βρήκαν ένα καλώδιο από ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο που έχω μόνο για μηχανικό φιλτράρισμα και το έκαναν εκεί .

Το καλώδιο με τα αυγά είναι έξω από το ενυδρείο και αρκετά πιο ψηλά από το νερό και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει υγρασία . Τους έριξα με ένα σταγονόμετρο λίγο νεράκι για τώρα.

Αν τα βγάλω που μπορώ να τα βάλω για να είναι οκ και να σκάσουν όπως πρέπει ? Ευχαριστώ !

21082010297.th.jpg

Έγινε επεξεργασία - khilan
Link to comment
Share on other sites

Αν τα αφήσεις εκεί που είναι, τις ώρες που είναι αναμμένα τα φώτα θα πρέπει να τα καταβρέχεις για να μη ξεραθούν. Εγώ κάποτε είχα δοκιμάσει φελιζόλ. Ένα κομμάτι φελιζόλ λεπτό το οποίο να μη βυθίζεται μεν, αλλά να είναι οριακά η πάνω του επιφάνεια περασιά με τη στάθμη του νερού. Έτσι είχαν συνέχεια υγρασία και εκκολάφτηκαν κανονικότατα.

Link to comment
Share on other sites

Εχει δοκιμασει κανεις να "κουρεψει" το αυγο?

Δηλαδη να το κοψει στη μεση με ψαλιδι (?) για να βγουν λιγοτερα μικρα για καποιον που δεν εχει μεγαλο ενυδρειο για να μεγαλωσουν τα 100-200 αυγα (μη πω για ενα τσαμπι που ειχα 6-7 εκ και πανω απο 300 αυγα) που μπορει να εχει ενα τσαμπι?

(Το λεω γιατι σε 400αρι ενυδρειο και ηταν καπως δυσκολο να διατηρησω σωστα τις ισορροπιες των παραμετρων στο νερο με 100-120 νεα σαλιγγαρακια ενος μηνος)

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Χμμμ σωστό και αυτό !! Εγώ είχα στο μυαλό μου να τα βάλω σε κάποιο δοχείο στερεωμένα κάπως και από κάτω νερό . Αλλά δεν ξέρω πώς να τα στερεώσω :)

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο άκουσα ένα μπλουμ και δυστυχώς ήταν τα αυγά, ευτυχώς τα έβγαλα αμέσως από το νερό και τώρα τα έχω σε μια μικρή γεννιστρα που έχω (έξω από το ενυδρείο) με λίγο νερό (2 δάχτυλα) και τα αυγά στερεωμένα πάνω σε υαλοβάμβακα κάνα δάχτυλο έξω από το νερό, υπάρχει περίπτωση να βγουν σαλιγκάρια ή να το ξεχάσω ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...