Jump to content

Επεξεργασία φύλλων καρυδιάς


Recommended Posts

Πριν απο λίγο παρέλαβα απο γνωστό μου 2 σακούλες με φύλλα καρυδιάς.Τα δέντρα του βρισκονται σε ένα κτήμα στο Πηλιο οπώτε δεν έχουμε θέμα για μόλυνση λόγο καυσαερίων.Είναι μαζεμένα ξερά απο κάτω,για την ακρίβεια είναι πολύ ξερα γιατι τα περισσότερα έχουν διπλωθεί (καλό αυτο!!)

Αν τους ρίξω ένα καλο ψυσημο στο φούρνο (στον αερα) μετα θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω?

Για πόση ωρα και σε πόσους βαθμούς?

Δεν θα προτημούσα να τα βράσω γιατι θα χαθουν οι περισσότερες θρεπτικές ουσίες και μετα θα είναι σκετο άχυρο

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τα έψησα για 20 λεπτα στους 120 C και έριξα καμια 10αρια στο μεγάλο μου.Φαίνονται πολύ ωραία :)

Link to comment
Share on other sites

Τα έψησα για 20 λεπτα στους 120 C και έριξα καμια 10αρια στο μεγάλο μου.Φαίνονται πολύ ωραία :)

Δεν σε πρόλαβα!

Εγώ θα τα έπλενα καλά, και μετά μια μέρα σε έναν κουβά!

Πέταμα το νερό, τα ξεράνεις ξανά και έτοιμα!

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο είπε. Αμα τα αφήσει μια μέρα σε κουβά ότι χρήσιμο εχουν πάνω θα φύγει.

απο εκεί που παραγγέλνω cattapa λέει πως τα αφήνει στον ήλιο να ξεραθούν (προψανώς μαζεύει φρέσκα) και μετά τα ψήνει για κάποια ωρα και τα στέλνει.

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο είπε. Αμα τα αφήσει μια μέρα σε κουβά ότι χρήσιμο εχουν πάνω θα φύγει.

Δεν ισχύει....

Πίστεψε με..

Σε μια μέρα ούτε καν που προλαβαίνουν να σαπίσουν.

Ίσα ίσα λίγο χρώμα βγάζουν..

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να βαλεις μια φοτο να δω πως φαινονται????????

Απο ενυδρείο δεν δημοσιευω φωτο γιατι ειναι TOP SECRET PROJECT :) .Θα περιμένετε αναλυτική παρουσίαση

Φωτο απο τα φύλλα

DSC02925.jpg

DSC02924.jpg

Για να μην με ρωτάτε τα κοτσάνια δεν τα έβαλα μέσα :P

Edited by Freeman
Link to comment
Share on other sites

Εγώ τα βάζω :):P

Τα πράσινα δεν μου αρέσουν αλλά αφού πάνε για μονομάχο (ψάρια) και όχι γαρίδες είναι οκ ;)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τα βάζω :);)

Τα πράσινα δεν μου αρέσουν αλλά αφού πάνε για μονομάχο (ψάρια) και όχι γαρίδες είναι οκ :blush:

Ενοείται οτι πράσινα δεν τα έχω βάλει ακόμα.Θα τα βάλω τελευταία αφου ξεραθούν καλά.Εχω και αμάνο στο μεγαλο (λίγο άσχετες με τον αμαζόνιο :P ) οι οποίες οταν τα έβαλα τσιμπολογούσαν.

Παντος οι μυρωδιά τους ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Απο ενυδρείο δεν δημοσιευω φωτο γιατι ειναι TOP SECRET PROJECT :) .Θα περιμένετε αναλυτική παρουσίαση

Φωτο απο τα φύλλα

DSC02925.jpg

DSC02924.jpg

Για να μην με ρωτάτε τα κοτσάνια δεν τα έβαλα μέσα :P

Ευχαριστω φιλαρακι. ;):blush:

Link to comment
Share on other sites

Ενοείται οτι πράσινα δεν τα έχω βάλει ακόμα.Θα τα βάλω τελευταία αφου ξεραθούν καλά.Εχω και αμάνο στο μεγαλο (λίγο άσχετες με τον αμαζόνιο :) ) οι οποίες οταν τα έβαλα τσιμπολογούσαν.

Παντος οι μυρωδιά τους ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!

Ναι είναι απίστευτη!

Το δεντρό ρουφάει διάφορα στοιχειά από το φύλλο πριν πέσει, καλύτερα μην τα βάλεις στις γαρίδες αυτά.

:P

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα στο ενυδρείο υπήρχαν μόνο κοτσάνια και ίνες.Οι αμάνο και οι 2 ancistrus τα είχαν καταβροχθήσει :)

Το περίεργο είναι πως όταν έριχνα catappa περίμενα 2-3 εβδομάδες για να τα φάνε :).Μπορεί τα φύλλα καρυδιάς να έιναι πιο μαλακά ή πιο νόστημα :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τα φαγανε ή σαπίσανε??

Μου κανει εντιπωση να τα φαγανε.... ολα!!!

Δεν τα έβαλα όλα εννοείται 2-3 την φορά ανάλογα και με το μέγεθος του ενυδρείου

Για δες την φωτό

Τώρα την είδα την απάντηση :P

DSC03503.jpg

Edited by Freeman
Link to comment
Share on other sites

προφανως μαλακωσαν (ελιωσαν) πιο γρηγορα.

Στις γαριδες γιατι δεν κανει να βαζουμε φυλλα?

Link to comment
Share on other sites

προφανως μαλακωσαν (ελιωσαν) πιο γρηγορα.

Στις γαριδες γιατι δεν κανει να βαζουμε φυλλα?

Στις γαρίδες βάζουμε φύλλα! άλλα δεν πρέπει να βάζουμε χλωρά γιατι βγάζουν τα ζουμιά τους στο ενυδρείο τα οποία μπορεί να είναι τοξικά για τα ψάρια και για τις ευαίσθητες γαρίδες

*Το φύλλο στην πάνω φυτό έγινε έτσι μέσα σε 2 μέρες

Edited by Freeman
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...