Jump to content

Πόσα λίτρα ενυδρείου για 2 μονομάχους


yannis37

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους,

είμαι νέος στο forum και ήθελα να ρωτήσω το εξής:

πόσα λίτρα ενυδρείο χρειάζεται για να μπουν 2 μονομάχοι?

δηλ χρειάζονται κάποιο συγκεκριμένο χώρο ως περιοχή τους ή όσο και να έχεις θα μαλιοτραβηχτούνε?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και σε εσένα

Περνα από εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=11 άμα θέλεις για το καλωσόρισμα!!!

Ο ελάχιστα ιδανικός χώρος για ενα μονομάχο είναι τουλάχιστον σε ενυδρείο 30+ λίτρων. Αλλά δεν μετράς έτσι.. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι άμα τους βάλεις σε ένα ενυδρείο 60+ λύτρων ότι δεν θα φαγωθούν.

Ο μονομάχος οριοθέτει τον χώρο του ή μάλλον του ανήκει όλος ο χώρος. Έτσι στην φυση όταν βρεθούν 2 μονομάχει σε μια τοποθεσία αρχίζει η μάχη. Στην φύση όμως ο ηττημένος αποχώρει και εξαφανίζεται. Ετσι ο νικήτης είναι και πάλι μόνος του.

Σε ένα ενυδρείο που δεν υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής ο νικητής σε περίπτωση μάχης ( λόγο του ότι ο χαμένος δεν θα έχει που να πάει) θα συνεχίσει να επιτήθεται γιατί πολύ απλά κάποιος είναι ακόμα στον χώρο του. Όσες κρυψώνες και να έχεις και όσα λίτρα η παρουσία του ενός θα αποτελεί μόνιμο αγχος για τον άλλο.

Οπότε 2 συμπεράσματα. 1ον θα έχεις ενα ζωτανό και ένα νεκρό μονομάχο. 2ον θα έχεις 1 μονιμα στρεσαρισμένο μονομάχο με φαγωμένα πτερύγια (από την μάχη) και 1 μονομάχο-φάντασμα γιατί πολύ απλά θα είναι κρυμμένος συνέχεια για να μην φάει ξύλο (επίσης τραυματισμένο και στρεσαρισμένο).

ΤΟ στρες κάνει κακό στα ψάρια και πολλές φορές οδηγεί σε θάνατο επίσης δεν θα είναι ωραίο και το αισθήτικο αποτέλεσμα τραυματισμένων μονομάχων. Και τα ψάρια θα ταλαιπωρήσεις και εσύ δεν θα το απολαύσεις.

Σε περιπτωση που θελεις 1θυληκο και 1 ασερνικο μονομαχο. Στην αρχή αν ο αντρακλας είναι λιγο ηπιον τόνων θα χαρείς για λιγες μέρες θα σου κάνουνκαι παιδάκια αλλά μετά δεν θα ανεχτεί την παρουσία της θυληκιας οπότε ξαναπάμε 2 πιο πάνω συμπεράσματα.

Τώρα δεν ξέρω πόσο τεράστιο ενυδρείο σκοπεύεις να φτίαξεις και τι διαστάσεις θα έχει πάντως να ξέρεις ότι οι μονομάχοι κολυμπουν σε όλο το εύρος του ενυδρείου αλλά αρέσκονται στο επάνω για λόγο του 2ου αναπνευστικού συστήματος τους χρειάζονται και ατμοσφαιρικό οξυγόνο.

Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να φτιάξεις ενυδρείο για 2 + μονομάχους είναι να βάλεις (αδιαφανή καλύτερα ) χωρίσματα ώστε να μην στρεσσάρονται βλέποντας ο ένας τον άλλον. Έτσι απομονώνεις τον καθένα στο δικό του χώρο και είναι όλοι χαρούμενοι!

Όπως καταλαβαίνεις οι διαμονη 2 μονομάχων στο ιδιο χώρο είναι απαγορευτική. Επιτρέπετε μόνο για ζευγάρωμα.

Καλό θα ήταν να δεις και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323429 για να έχεις μια άλφα γνώση.

Επίσης

το τι εννοώ. Σε κάποια φάση ο κόκκινος με τον κίτρινο μονομάχο φουσκώνουν τα βράγχια τους και ορμάνε στο τζάμι αυτο είναι επίθεση ο ένας προς τον άλλο.

Ελπίζω να μην σε κούρασα....

Enjoy....!

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου αν θες να δεις αυτο το μηνυμα δες το.να ξερεις παντα οτι δυο μονομαχοι δεν πανε ποτε μαζι μα ποτε .οτι και ενυδρειο να αγορασεις οπως και να το φτιαξεις το αποτελεσμα θα ειναι μοιραιο γι αυτο θα σου προτεινα ενα ενυδρειο 200λ να το φτιαξεις μονος σου και στην μεση να βαλεις χωρισματα.και θα ειναι σουπερ :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...