Jump to content

Tetra Gh/kh Tester


Recommended Posts

Παιδια καλησπερα. Αγορασα εχθες τα τεστακια της τετρα για γενικη κ ανθρακικη σκληροτητα. Επειδη οι οδηγιες ηταν στα ιταλικα-γερμανικα κ αλαμπουρνεζικα μου ειπε η γυναικα στο πετ σοπ οτι βαζουμε 5ml στο δοχειακι κ προσθετουμε μια μια σταγονα μεχρι να αλλαξει χρωμα οποτε κ αυτη ειναι η μετρηση ανα σταγονα κ 1 μοναδα δλδ 6 σταγονες= 6 μοναδες σκληροτητας. ΑΝ θελω πιο ακριβη μετρηση βαζω 10ml κ μετραω ανα μιση μοναδα δλδ 13 σταγονες=6.5 μοναδες σκληροτητας. Πηγα να κανω το πρωτο τεστ της γενικης σκληροτητας με 10ml κ προσθεσα 40 σταγονες :) μεχρι να αλλαξει χρωμα δλδ μου εβγαλε 20 γενικη σκληροτητα!!!! Τρελαθηκα κ εκανα τεστ με τα στριπς της ΤΕΤΡΑ κ εβγαλαν γενικη 8 κ ανθρακικη 5. Ξανα μανα το τεστ στην ανθρακικη ομως αυτη την φορα κ με 5ml κ εριξα 5 σταγονες οπου κ αλλαξε το χρωμα δλδ ανθρακικη σκληροτητα 5. Τι γινεται ρε παιδια? Κανεις που τα εχει κ τα δουλευει να μου πει? Εκανα κατι λαθος εγω η μου τα ειπε λαθος το μαγαζι??? :)

Link to comment
Share on other sites

αρα καλα μου τα ειπε η γυναικα στο πετ-σοπ. το θεμα ειναι γιατι εβγαλε 20 σκληροτητα το υγρο κ 8 το στικ?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το 20 dH για γενική σκληρότητα δεν είναι απίθανο νούμερο. Αν το νερό σου είναι βρύσης με μια σκληρότητα γύρω στο 12 - 14 και το καλοκαίρι συμπλήρωνες την εξάτμιση με νερό επίσης από τη βρύση, τότε είναι πολύ φυσιολογικό να φτάσανε οι σκληρότητες το 19 - 20...

Τώρα γιατί σε μια τέτοια περίπτωση τα στικάκια έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση, είναι νομίζω μια ακόμα απόδειξη ότι οι μετρήσεις με στικάκια είναι εντελώς αναξιόπιστες...

Link to comment
Share on other sites

κ ετσι να ειναι η σκληροτητα κ να μην ειναι τα στικακια αξιοπιστα τι πρεπει να κανω? καπου ακουσα οτι μπορω να συμπληρωσω νερο απιονισμενο για να κατεβασω σκληροτητα. ειναι αληθεια η θα κατεβασω κ την ανθρακικη μαζι οποτε οχι?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην παρέα!

Επειδή είμαι και εγώ από τον Βόλο είναι αλήθεια ότι το νερό του δικτύου ειδικά από τον Ιούλιο και έως σήμερα μετρώ με υγρά τεστ της Σέρα πάνω από 20 βαθμούς γενικής σκληρότητας ενώ τον χειμώνα κυμαινόταν κοντά στο 14.

Μείωση :

• Χρήση Αντίστροφης Όσμωσης (Reverse Osmosis).

• Ανάμιξη δυο διαφορετικής σκληρότητας νερών.

• Ρητίνες.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην παρέα!

Επειδή είμαι και εγώ από τον Βόλο είναι αλήθεια ότι το νερό του δικτύου ειδικά από τον Ιούλιο και έως σήμερα μετρώ με υγρά τεστ της Σέρα πάνω από 20 βαθμούς γενικής σκληρότητας ενώ τον χειμώνα κυμαινόταν κοντά στο 14.

Μείωση :

• Χρήση Αντίστροφης Όσμωσης (Reverse Osmosis).

• Ανάμιξη δυο διαφορετικής σκληρότητας νερών.

• Ρητίνες.

με τυρφη θα κανω τπτ η μονο kh θα κατεβασω κ ph? με απιονισμενο τι γινεται?

Link to comment
Share on other sites

Μια απλή λύση που θα βελτιώσει και το νερό που πίνεις, είναι να τοποθετήσεις ένα φίλτρο παροχής, στο ρολόι σου ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας για να κατακρατά τα στερεά (χώματα, σκουριές κλπ). Το ανταλλακτικό μπορεί να είναι το φτηνότερο, σκέτο λινάρι. Αυτό το φίλτρο στο δικό μου νερό δικτύου, έριξε τη σκληρότητα από 14 στο 12.

Η αναπλήρωση του νερού που εξατμίζεται, μπορεί να γίνεται με απιονισμένο νερό αρκεί να μην παίρνεις το φτηνότερο αλλά να αναζητάς κάποια που έχουν σήμανση για ινστιτούτα αισθητικής και για εργαστηριακή χρήση. Απλώς αν τα λίτρα είναι πολλά, μακροπρόθεσμα σίγουρα συμφέρει η αγορά μιας οικονομικής Α/Ο.

Link to comment
Share on other sites

Απο φιλτρο εχω ενα κ το εχω με δικο του βρυσακι στον παγκο μιας κ ειμαι υδραυλικος κ καταλαβα τι λες... απλα δεν βαζω απο αυτο γιατι το εχω για ποσιμο νερο των παιδιων κ δικο μου μιας κ ειναι 0.2micro για μεγαλη φιλτρανση σε χλωριο φυτοφαρμακα κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...