Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ EΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ Sunsun Hw303a


ldakis69

Recommended Posts

Αγορασα το συγκεκριμενο εξωτερικο φιλτρο { (1400l/h) δινει ο κινεζος} και ετοιμαζομαι να κανω το setup των υλικων του.Το συγκεκριμενο φιλτρο εχει 3 μεγαλα καλαθια για υλικα. Το καθε καλαθι εχει στο κατω μερος του ενυδριακο βαμβακι το οποιο το λει biochemical cotton .Η ροη του φιλτρου ειναι απο κατω προς τα πανω. Δεν εχω προβλημα μειωσης ροης ( απο υλικα φιλτρου), γιατι το ενυδρειο μου ειναι μικρο( 98λ τροπικα), οποτε η μειωση ροης ειναι και επιθυμητη. Σκεφτομαι να κανω τα εξης:

Καταρχην να κρατησω το βαμβακι ως εχει σε καθε καλαθι.

Να τοποθετησω σε καθε καλαθι απο κατω προς τα πανω:

Μπλε χοντροτρυπο σφουγκαρι,

στο μεσαιο βιομπαλες (Tetratec Bio Filterballs BB 600/700/1200)

και στο πρωτο φυσικα siporax.

Σε αυτα κατεληξα διαβαζοντας το φορουμ. Καθε βοηθεια και προτασεις απο τους πιο εμπειρους στο φορουμ δεκτη. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ

Link to comment
Share on other sites

Eγω μολις εστρωσα το δικο μου. εχω ακριβως το ιδιο. εχω βαλει και στα 3 siporax και στο τελευταιο επανω λιγη βατα. το φιλτρακι ειναι :)

Thanks Rebelos :P:ninja:

Link to comment
Share on other sites

Έγω στα δικά μου βάζω Eheim 2508051 bioMECH

:)

Link to comment
Share on other sites

στο κάτω καλάθι βάλε μια στρώση σφουγγάρι μπλε και το υπόλοιπο γέμισέ το όλο siporax, το μεσαίο όλο siporax και το πάνω πάνω γέμισέ το όλο siporax και άσε χώρο ίσα να χωράει μια στρώση ενυδρειακό βαμβάκι.

Το μπλε σφουγγάρι κατακρατά χοντρά σκουπιδάκια, το siporax ούτως ή άλλως κάνει και μηχανικό καθαρισμό λόγω σχήματος αλλά και προσφέρει επιφάνεια για αποικισμό βακτηρίων και το βαμβάκι θα κρατήσει οποιαδήποτε άλλα σκουπιδάκια κατάφεραν και πέρασαν από τα προηγούμενα στάδια. Γνώμη μου δεν χρειάζονται βιομπάλες. :)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παιδια αλλα απο οτι εχω διαβασει το siporax θα βουλωσει αν το χρησιμοποιησεις για μηχανικο καθαρισμα, χανοντας χωρο για πολιτιμα βακτηριδια. οποτε αποτι διαβαζω η σειρα ειναι σφουγκαρι για τα χοντρα, υαλοβαμβακας για τα ψηλα, siporax για να κρατιεται καθαρο και να κανει σωστο βιολογικο καθαρισμα. φυσικα σεβαστες οι αποψεις ολων. αντιλογο κανω.

καμια αλλη προταση / αποψη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...