Jump to content

Τα 3 ενυδρεια μου μετακομισαν!


PsyTrancer

Recommended Posts

Καλησπερα every1!!! Οπως λεει κ ο τιτλος...."τα 3 ενυδρεια μου μετακομισαν"! Εφοσον τελειωσα με τις σπουδες μου ηρθε η ωρα 'της επιστροφης' στο πατρικο μου..... ;)

Ειχα αδειασει εδω κ καιρο τα μικροτερα ενυδρεια μου μιας κ ηξερα στο περιπου ποτε θα φυγω...μεταφεροντας οτι ειχα μεσα σε αυτα ,στο 300ρι μου ετσι ωστε να μπορω μεταφερω τα μικροτερα ενυδρεια μου πρωτα ,που χωρουσαν στο αυτοκίνητο κ τα μεγαλα να φυγουν με μεταφορικη αργοτερα....

Μετεφερα λοιπον πριν 3 μηνες τα 2 μικροτερα ενυδρεια μου (54+96λιτ) μαζι με ολο τον εξοπλισμο τους εννοειτε(φιλτρα,νεα βιολογικα υλικα,μπολι κτλ) κ τα εστησα με σκοπο να στρωσουν για να μπορεσουν να φιλοξενησουν τα ζωντανα που αφησα στο 300ρι(endlers k red cherrys) μεχρι να ολοκληρωθει η μετακομιση..Αφου εστρωσαν αυτα λοιπον πηγα κ το 120αρι μου προχθες, αλλα αυτη την φορα πηρα κ τα περισσοτερα ζωντανα μαζι μου οπως κ ολα τα φυτα με σκοπο να μοιραστουν στα 3 αυτα ενυδρεια ..

Πρεπει να πω πως Δεν φανταζομουν το ποσο 'πακετο' ειναι η μεταφορα ενός ενυδρειου μαζι με τα ζωντανα του...Κυριολεκτικα 2 μερες δεν κοιμηθηκα ουτε δευτερολεπτο κ ολη την ωρα ημουν ορθιος τρεχοντας σαν τον πανικοβλητο. (να συσκευασω τα φυτα σε ενυδρειακες σακουλες ομορφα ομορφα...Να πιασω τα ψαρια κ τις γαριδες απο το 300ρι κ να τα βαλω σε βαρελακια με αεραντλια κ θερμοστατη μεχρι την στιγμη που θα φυγω,να τα φορτώσω στο αμαξι προσεκτικα κ με ασφαλεια κτλ κτλ κτλ) Ειχα που ειχα ολο το άγχος της μεταφορας κ την κουραση-δεν με αφησε κ το σκυλακι μου να κοιμηθω ,το οποιο ειχα μαζι μου, την μοναδικη στιγμη που μπορουσα να κοιμηθω μιας κ με το που εφτανα επρεπε να στησω το 120αρι αφου κανω προσαρμογη στα ζωντανα ξαναβαζοντας θερμοστατη κ αεραντλια στα βαρελακια μεχρι να ετοιμαστουν τα ενυδρεια για να μπουν τελικα τα ζωντανα(αλλαγη νερου στα ηδη στημενα/καθαρισμα/σκουπισμα κτλ κ στήσιμο του 120λιτρου)...

Το ταξιδι ηταν 9 ωρες κ η μεταβολη στην θερμοκρασια ηταν 1 βαθμος(προς τα κατω)!! Η πολυ ζεστη μεσα στο γκαραζ του πλοιου βοηθησε αρκετα απο οτι φαινεται! Ολα τα ζωντανα μπηκαν στο 96αρι κ το 120αρι κ στο 54αρι εβαλα μερικα φυτα που δεν χωραγαν στα αλλα μαζι τα περισσοτερα με σαλιγκαρια helenas οπου μετεφερα επισης..

2 προχειρες φωτο απο την νεα συνθεση των 2 ενυδρειων μου ..(το 54αρι ξεχασα να το φωτογραφισω!!)

Το 96αρι

DSC_3121.jpg

κ το 120αρι

DSC_3108.jpg

Σε αυτο το ενυδρειο ειχα προβλημα με το εξωτερικο φιλτρο μιας κ ηταν παλιο ..μολις το συνδεσα αρχησε να χανει απο τα βανακια οπως κ απο την τρομπα που εχει για να γεμισει κ καλα με φυσικη ροη...οποτε επιστρατευσα ενα εσωτερικο sicce μονο με substrat pro οπως βλεπεται κ στην φωτο .. κ γεμισα βεβαια κ το μαμισιο εσωτερικο του με φουλ υλικο αφαιρωντας το σφουγγαρι για καλυτερη κυκλοφορια(μιας κ ο κυκλοφορητης ηταν μικρος κ ζοριζόταν) Ολα αυτα προσωρινα βεβαια μιας κ αυριο θα παρω νεο φιλτρο κ θα το στειλω στον αδερφο μου πλυμενο καθαρισμενο για να το βαλει εκεινος....

Οι φωτο τραβηχτηκαν λιγο μετα τις τελευταιες αλλαγες νερου-για το 96αρι κ μετα το γεμισμα του 120αριου οποτε υπηρχε λιγη θολουρα ακομα,,,οπως κ ακαθαριστα τζαμια μιας κ ξεχασα τον μαγνητη στην Αθηνα κ δεν τα καθαρισα καν... ;) Καποια ξυλα δεν εχουν βουλιαξει ακομα οποτε τα τοποθετησα 'στο περιπου' οπως μπορουσα για να μεινουν βυθισμενα... :thumbup:

Σιγα σιγα με τον καιρο θα βελτιωθουν αρκετα βεβαια ...για αρχη περιμενω να ξαναμεγαλωσουν τα πολυκλαδεμενα μου φυτα απο τα οποιο εδωσα σε αλλους 4 πατριωτες μου!(2 απο το φορουμ κ σε 2 αλλους φιλους)

Μερικες φωτο απο τα ζωντανα που μεταφερθηκαν στα νεα τους προσωρινά σπιτια!(τα οποια στην πορεια θα φιλοξενουν μονο γαριδες!-αφου κατεβει το ριο δλδ για να βαλω εκει τα ψαρακια μου)

DSC_3144.jpg

DSC_3142.jpg

DSC_3159.jpg

DSC_3138.jpg

DSC_3137.jpg

Θα υπαρξει κ συνεχεια...soon!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω φιλε κ συνονόματε!! ;) (η μικρη η ριζα σου ακομα δεν εχει βουλιαξει!!!βουλιαξε η μεγαλη κ αυτη τπτ ακομα!!)

Εχω αρκετη δουλεια ακομα μεχρι να τελειωσω!!! κ μαζι με ολα αυτα τα τρεχαματα λεω να παρω αλλο ενα 60λιτρο* ...ετσι..για να παιδευτω λιγο ακομα... :thumbup:

*Για να μπορεσω να αδειασω τελειως το μεγαλο ποιο συντομα κ οχι την μερα της μετακομισης!! (να σωσω οση βιολογια μπορω-να βαλω κ τα λιγα σαλιγκαρια που εχουν μεινει μαζι με τα 10-15 endlers κ 20 γαριδες που υπαρχουν ακομα στο 300ρι...)

Εχει μπλοκαρει το μυαλο μου ..αστα να πανε! ;)

ΥΓ: Τις φωτο τις εκανα ολες 640 x 306 αλλα δεν τις βλεπω ολες ιδιες σε μεγεθος... :blink:

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο το ενυδρειο σου και πολυ ωραιες φωτογραφιες. ;)

Link to comment
Share on other sites

πολυ ομρφο το ενυδριο σου φιλε μου! παρα πολυ οραιο!!!! και τα 2 ειναι κουκλια!!!! σε καταλαβένω γιατι δεν κοιμηθηκες καθολου!!!! και παλυ μπραβο!

Link to comment
Share on other sites

μπράβο φίλε μου! όμορφα τα ενυδρεία σου! ;)

θα σου ευχηθώ καλή συνέχεια σε ότι έχεις στο μυαλό σου να στήσεις και θα σου υπενθυμίσω πολύ καλή προσαρμογή στα ψαράκια σου...τόση ταλαιπώρια περνάνε κι αυτά με τις τόσες αλλαγές περιβάλλοντος... ;)

Link to comment
Share on other sites

Tι μου θυμησες!

Τα ιδια περασα και εγω το προηγουμενο καλοκαιρι με 5 ενυδρεια.

Ακομα και τωρα δεν εχω προλαβεια να τελιωσω καποιες λεπτομεριες που θελω.

Παροτι πληρως λειτουργικα δεν εχω κανει ακομα τις νεες μου παρουσιασεις αφου θελω να ειναι τελεια.

Ο κοπος σου θα φανει οποτε Keep Walking! ;)

Link to comment
Share on other sites

;) πολυ ομορφα πραγματα! μια ερωτηση: εχεις μαζι εντλερς και γκαπι. δεν υβριδιζουν αυτα?
Link to comment
Share on other sites

πολυ ομορφα!!!

to 120αρι ειναι απο carrefur??τι λαμπες του εχεις???

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ομορφα τα ενυδρεια σου να τα χαιρεσαι Παναγιωτη.

Ενω ειχες τοσο λιγο χρονο και πολυ δουλια,σκεφτηκες και εμας να μας φερεις τα δωρα σου.

Σευχαριστουμε πολυ. ;)

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Παναγιώτη! Πόλυ όμορφα τα έφτιαξες! ;)

Να σε ευχαριστήσω και εγώ για τα φυτά που μας έφερες και κυρίως για το χρόνο που διέθεσες για να το κάνεις!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια! ;)

Τα ενυδρεια αν κ εχουν πολλες ατελειες ακομα πιστευω οτι θα γινουν τα ποιο ομορφα που ειχα μεχρι στιγμης.. ;)

@Ηλιας&Βασιλης(iliasvls&Κιχλιδατος) Δεν κανει τπτ απολυτως!Ειναι κριμα να πεταμε τα κλαδεματα μας..Ακομα κ εδω στην αθηνα που βρισκεις οτι θελεις-γιατι να τα πεταξεις?!Ποσο μαλλον στην επαρχια γενικοτερα που δεν βρισκεις τπτ...θα υπαρξουν κιαλλα στην πορεια!Πριν ξανακατεβω θα σας ειδοποιησω παλι! :blink:

@akvariym : Ναι κ τα 2 απο το carrefur ειναι! απλα στο 96ρι εχω αφαιρεσει το εσωτερικο φιλτρο γιατι δεν μου αρεσε καθολου εκει-μεσα στην μεση που το ειχαν.

Κ στα 2 εχω κοψει το καπακι κ εχω αλλαξει τις τ8 με τ5...στο 120αρι εχω βαλει μια 39w στην θεση τις παλιας t8 κ μια 24w η οποια βρισκεται στην πλατη κ αναβει μονο για μια ωρα ,προς το παρων, στην μεση της φωτοπεριοδου.(9 ωρες) Στο 96αρι εχω βαλει μια 24w προς το παρων κ αργοτερα θα μπει αλλη μια...(sylvania grolux ολες οι λαμπες)

@pozeras13 : Οχι φιλε μου δεν εχω guppys μεσα στο ιδιο ενυδρειο! Το γνωριζω οτι υβριδιζουν οποτε οταν πηρα τα endlers τα guppys χαριστηκαν. :)

blackghost7 : Αστα φιλε.....ακομα ποναω ολοκληρος!!! ;) Εγω παντως τις φωτο τις εβαλα απο τωρα για να περνω ιδεες απο τα οποια σχολια....για βαλε μας κ τα δικα σου να σε δουμε!! :thumbup:

Προς το παρων εχω βαλει καποια φυτακια κ στα 2 ενυδρεια για να μεγαλωνουν ποιο γρηγορα αλλα στην πορεια θα αφησω τελειως ξεχωριστα φυτα στα 2 αυτα ενυδρεια...οτι υπαρχει στο ενα Δεν θα υπαρχει κ στο αλλο...Εκτος του tenelus ή καμια blyxa αν θελησει κ παρει λιγο τα πανω της γιατι περασε ασχημο καλοκαιρι με τις ζεστες...

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

Φιλε σε νιώθω...

Εγω βέβαια εκανα την αντίστροφη διαδικασία. Απο το πατρικό προς το φοιτητικό! Εγώ μετέφερα 2 ενυδρεία και μου βγηκε ο πάτος. 3 ώρες Σάββατο βράδυ και 4 ώρες Κυριακή πρωι. Ασε που με εβρισε κ η μανα μου γιατι αργησα και σαράντα λεπτα. Έστησα κ τον καϊμένο τον Perlas για 20 λεπτα.... Και όλα αυτά για ενα 72αρι και ένα 30αρι.

Πρέπει να είναι τρελή μανούρα πίο μεγάλο ενυδρείο.

Ασχετό: τα καλοκαίρια ή τις γιορτές τι έκανες με τα ενυδρεία σου;

Link to comment
Share on other sites

Πολυ μανουρα φιλε η μετακομιση!! Εχουν μετακομισει ηδη τα 3 κ περιμενουν αλλα 3!!! ευτυχώς τα 2 ειναι ηδη αδεια(160&450λιτ) αλλα με περιμενει το 300αρι ...αυριο μεθαριο θα μεταφερω τα λιγα ζωντανα που εχει μεσα σε ενα 60αρι για να μπορω να το αδειασω/καθαρισω/τριψω κτλ για να το συσκευασω κιολας....(αυτα ευτυχως θα το 'διωξω' με μεταφορικη..)

Το πασχα/χειμωνα κ γενικοτερα σε αργιες που ελειπα μεχρι κ 2 βδομαδες δεν υπηρχε προβλημα...εκανα 4-5 καλα ταϊσματα πριν φυγω -γερες αλλαγες νερου,ρυθμιζα τις ταϊστρες στην ελαχιστη ποσοτητα(επι 2 φορες την ημερα) κ ολα μια χαρα. Το καλοκαιρι ομως ειχα προβλημα μιας κ δεν εχω βαλει ανεμιστηρακια στα ενυδρεια μου..ακομα..Τον πρωτο καιρο αφηνα ανεμιστήρες με χρονοδιακοπτη να αναβουν ανα 2-3 ωρες για 40-45 λεπτα κοιτωντας τα ενυδρεια..ολα τα ενυδρεια με ανοιχτα καπακια εννοειτε ... αλλα παντα οταν γυρναγα τα φυτα ηταν ταλαιπωριμενα...φετος δεν αφησα ουτε ανεμηστηρες γιατι εφυγα βιαστηκα κ το μετανιωσα....εχασα τελειως 3-4 φυτα ..ακρετες γαριδες,οπως κ τα cpds που ειχα :) ..ενω τα endlers τα βρηκα διπλασια σε αριθμο κ μεγεθος...(πρεπει να ανεβασε 34-36 βαθμους υπολογιζοντας οτι ποτε δεν εχω δει πανω απο 31-32 κ μεχρι εκει δεν ειχα κανενα προβλημα) Τα αλλα μου ενυδρεια δεν ανεβαζαν ποτε πανω απο 31 γιατι ολα εχουν 1 λαμπα!αλλα το ριο με τις 4.......ξεφυγε κ δεν το ειχα προβλεψει... :D

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα με το φαί τι έκανες το καλοκαίρι; Πως τα ταίζες;

Link to comment
Share on other sites

Οι αυτοματες ταϊστρες που εχω, με την ποσοτητα που τις εχω ρυθμίσει να ριχνουν, αδειαζουν μετα τον 1,5 μηνα! Αλλα ερχεται κ ενας φιλος μια φορα στις 15-20 μερες για να συμπληρωσει νερο κ αν χρειαστει τις γεμιζει κιολας.....δυστυχως για περισσοτερα δεν ειναι! (παντελως ασχετος με το χομπι) με το ζορι του εδειξα πως να βγαζει 1 κουβα νερο απο το ενυδρειο κ να γεμιζει με τις αντλιες το βαρελι για αποχλωριωση...πριν το ριξει μεσα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...