Jump to content

Ο εφιάλτης του Δαρβίνου


Recommended Posts

Μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία της αφρικανικής ηπείρου καταγράφεται σε ντοκιμαντέρ μαζί με τα πολιτικά και εμπορικά συμφέροντα που τη δημιούργησαν και τη συντηρούν.

http://tvxs.gr/webtv/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE...%BD%CE%BF%CF%85

Link to comment
Share on other sites

Είδα περίπου το μισό για την ώρα και θα δω και το υπόλοιπο. Εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με διλήμματα...

Αξίζει 1000% να το δείτε.

Το απευθείας link είναι αυτό:

http://www.dailymotion.com/video/xfa810_tv...yyyyyyyy_people

και συμπεριλαμβάνει κι ελληνικούς υπότιτλους!

Link to comment
Share on other sites

Ολοκλήρωσα το ντοκιμαντέρ. Λέξεις όπως "συγκλονιστικό", "σοκαριστικό" κ.ο.κ. μπορούν εν μέρη να περιγράψουν τα γεγονότα που διαδραματίζονται, απεικονίζονται και προβάλλονται μέσω αυτού του ντοκιμαντέρ.

Να ξεκαθαρίσω πως το ντοκιμαντέρ δεν είναι οικολογικού χαρακτήρα. Είναι καθαρά κοινωνικού. Παρουσιάζονται οι ζωές των ανθρώπων της Τανζανίας καθώς και την εισβολή και εκμετάλλευση της Δύσης προς αυτή τη γη και τους κατοίκους της.

Το ότι δεν είναι όλα ρόδινα το ξέρουμε όλοι λίγο πολύ. Το τι γίνεται όμως πραγματικά εκεί πέρα, δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Θεωρώ πως επιβάλλετε να το δείτε... αλλά προετοιμαστείτε για συναισθήματα όπως μίσος και οργή!

Ευχαριστώ τον Τάσο που μας έδωσε αυτό το link και την ενημέρωση!!!

Link to comment
Share on other sites

Παρουσιάζονται οι ζωές των ανθρώπων της Τανζανίας καθώς και την εισβολή και εκμετάλλευση της Δύσης προς αυτή τη γη και τους κατοίκους της.

καλά τα λες Νίκο

έτσι μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα τι επιφυλάσσουν και για μας ..

Link to comment
Share on other sites

παιδια το ειδα και εγω και πραγματικα εμεινα αφωνος

δεν υπαρχουν λεξεις για χαρακτηρισμο του συγκεκριμενου ντοκυμαντερ............

μιλαμε για απλα ιδανικα τα οποια δεν εχουν οπως φαγητο ,ιατρικη περιθαλψη ,στεγη, μορφωση, και βλεπεις μεχρι και εκει ρε γαμωτο φουλ προπαγανδα της κοκα κολα!!!!!!!2 εκατομυρια ανθρωποι στο ερμαιο της ελλειψης των απο πανω ιδανικων και τα ψαρια που βγαζουν ουσιαστικα ταιζουν(δινουν την δινατοτητα να φανε ΚΑΙ απο αυτο) 2 εκατομυρια+ ευρωπαιους........

η δικια μου η απορια ομως ειναι αφου εχει φτηνα εργατικα χερια εκει γιατι δεν στηνουν εργοστασια παραγωγης πχ κοτοπουλα , χοιρινα, μοσχαρια , λαχανικων οι μεγαλοι ευρωπαιοι ετσι ωστε να δωσουν και δουλεια στον υπολοιπο κοσμο και τροφη και να ανεβασουν την περιοχη με γνομωνα παντα το κερδος τους (το λιγοτερο που μπορουν να κανουν ..........)

κολησα ομωσ και λιγο στην ατακα που πεταξε ο ρωσος οτι οι μαυροι δεν θελουν να δουλεψουν.............

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν η άποψη των ντόπιων για τον πόλεμο! Πολλοί περιμένουν και θέλουν να γίνει ένας πόλεμος για να σωθούν... για να έχουν τα λεφτά της στράτευσης... για να καταφέρουν τελικά να επιβιώσουν! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Και αυτός ο παραλογισμός δεν σταματάει εδώ... Με τη σειρά τα πράγματα έχουν ως εξής:

1) Οι ντόπιοι φτωχοί ψαράδες, ψαρεύουν την πέρκα. Δηλαδή είναι ιδιοκτησία τους αυτή η τροφή... Την κρατάνε στα χέρια τους.

2) Την πουλάνε σε εξευτελιστική τιμή στις μονάδες επεξεργασίας.

3) Οι μονάδες επεξεργασίας βγάζουν τα φιλέτα και προωθούν το προϊόν στην αγορά.

4) Το κόστος αυτού του προϊόντος είναι πολύ ακριβό για να το αγοράσουν οι ντόπιοι, οι οποίοι τελικά πεινάνε.

5) Οι ίδιοι οι ψαράδες εύχονται για πόλεμο για να μπορέσουν να φάνε.

Σκεφτείτε τι έχει κάνει ο Δυτικός πολιτισμός σε αυτούς τους ανθρώπους!!! Ενώ κρατάνε την τροφή στα χέρια τους, έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου ώστε να θεωρούν κάποια κωλόχαρτα (που ονομάζονται χαρτονομίσματα) πιο σημαντικά, αλλά όχι αρκετά για να αγοράσουν την ίδια τους την τροφή! Όχι απλά δεν βγαίνει νόημα, αλλά σε κάνει να απορείς!

Οι πτυχές που αναλύει το εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι αρκετές και όχι δυσνόητες. Γι'αυτό κι επιμένω στο ότι θα κάνει καλό σε όλους να το δούνε!

Link to comment
Share on other sites

Μόλις βρω χρόνο θα το δω.Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον με τα παραπάνω που διάβασα.

Link to comment
Share on other sites

Το είδα και πραγματικά ένα έχω να πω...Πρέπει να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι πριν φτάσουμε κι εμείς σε αυτό το σημείο...

Link to comment
Share on other sites

Το είδα και πραγματικά ένα έχω να πω...Πρέπει να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι πριν φτάσουμε κι εμείς σε αυτό το σημείο...

Σε αυτό το σημείο δεν θα φτάσουμε... Καλώς ή κακώς εμείς παίζουμε σε άλλο επίπεδο! Αυτό σημαίνει πως και η εκμετάλλευση θα είναι του "επιπέδου" μας.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν με απασχολεί το τι θα απογίνουμε εμείς... Αυτό που με προβλημάτισε είναι ο δάκτυλος που έχουμε βάλει κι εμείς για αυτές τις καταστάσεις! Ανήκουμε στη Δύση και την (υπό)κουλτούρα της. Δεν είμαστε έξω από το παιχνίδι. Είμαστε μέσα στο παιχνίδι κι έχουμε επιλέξει και πλευρά... Για την ώρα είμαστε σε τέτοια θέση που ναι μεν μας εκμεταλλεύονται "κάποιοι", αλλά εκμεταλλευόμαστε κι εμείς κάποιους άλλους... και δυστυχώς χειρότερα. Κι όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο αηδιάζω με όλους αυτούς που φέρανε τα πράγματα σε αυτή τη κατάσταση... Από τους ίδιους μου τους γονείς μέχρι τον εκάστοτε πλανητάρχη! Φτου και πάλι φτου!

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

καλά τα λες Νίκο

έτσι μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα τι επιφυλάσσουν και για μας ..

:):D:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα το ντοκιμαντέρ το οποίο πραγματικά σε συγκλονίζει.Υπάρχουν φοβερές αντιθέσεις , απίστευτες εικόνες ντροπής,ατάκες που σε ταρακουνούν και πάνω από όλα ένας φοβερός παραλογισμός.Αξίζει να το δείτε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...