Jump to content

χαλαζιακη αμμοσ η οχι ?


Γιωργοσ Χ.

Recommended Posts

καλησπερα παιδια,θα ηθελα να μου πειτε αν η αμμο που πηρα ειναι η οχι χαλαζιακη.Εκανα το τεστ με το ακουα φορτε δεν αφρισε ,αλλα αντεδρασε, τι εννοω! οτι την ακουσα !δεν την ειδα ομωσ να αφριζει,το ιδιο και κατι πετρεσ!τι λετε?(εχω δει πωσ αφριζει το χαλικι και πωσ διαλυεται)

Link to comment
Share on other sites

Την επλυνες πρωτα καλα, πριν ριξεις το οξυ?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε μου!

Ο ήχος που άκουσες μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, τα οποία όμως δεν είναι κριτήρια για να αποφανθείς πως η άμμος σου είναι ασβεστολιθική. Το ότι δεν αφρίζει, δεν σημαίνει πως είναι χαλαζιακή αλλά πως δεν περιέχει ανθρακικό ασβέστιο.

Ως τί την αγόρασες? εννοώ, δεν έγραφε κάτι στο σακουλάκι? -εάν την πήρες από petshop-

ή έστω, ως τί την πουλούσαν? -΄σε περίπτωση που την πήρες σε μάντρα με οικοδομικά υλικά-

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα παιδια .ναι την επλυνα αλλα μαλλον οχι και τοσο καλα γιατι στο ενυδρειο θολωσε λιγο το νερο,την πηρα για χαλαζιακη απο pet shop( ετσι μου ειπε).δεν ηταν σε συσκευασια την ειχε σε ενα ενυδρειο χυμα.(αδειο)αν δεν εχει ασβεστιο δεν ειναι ταυτοχρονα χαλαζιακη?

Link to comment
Share on other sites

αν δεν εχει ασβεστιο δεν ειναι ταυτοχρονα χαλαζιακη?

όχι απαραίτητα... υπάρχουν τόσα άλλα συστατικά πετρωμάτων, απλά τα συνηθέστερα είναι το SiO2 και το CaCO3.

Πάντως εάν δεν είναι ασβεστολιθική δεν θα σου επηρρεάσει το pH του νερού σου.

Link to comment
Share on other sites

αυτο δεν ξερω ! ο ηχοσ που ακουσα ηταν σαν να βραζει οπωσ και κατι πετρεσ αγορασμενεσ σαν λαβα,αλλα μονο αυτο ,σε καμια περιπτωση δεν αφρισαν ! Αυτο μου κανει εντυπωση !ολοι οταν αναφερονται σε τεστ με ακουα φορτε ΛΕΝΕ ΑΝ ΑΦΡΙΣΕΙ .Σιγουρα υπαρχουν και αλλα συστατικα εκτοσ του ανθρακικου ασβεστιου αλλα νομιζω οτι αυτο ανεβαζει σκληροτητεσ!ευχαριστω για την υπομονη σου και για τισ απαντησεισ σου.και κατι αλλο αν ανεβαζει το ph τελικα ,αν χρησιμοποιησω νερο απο αντιστροφη οσμωση(εχω) θα μπορεσω λεσ να το σταθεροποιησω καπου η θα μου το ανεβαζει διαρκσωσ προσ τα πανω!ρωταω γιατι νομιζω οτι διαβασα εδω μεσα οτι τα ασβεστολιθικα πετρωματα δρουν σε βαθοσ χρονου συνεχωσ.

Link to comment
Share on other sites

Συνεχιζω εγω τισ ερωτησεισ ακαθεκτοσ !τοποθετησα την αμμο (που ψαχνει ταυτοτητα)στο ενυδρειο πριν 4 μερεσ( μαζι με 8 φυτακια γρηγορησ αναπτυξησ)εκανα μετρησεισ νερου βρυσησ ph 7.4 gh 15 kh 13 και αρχισα το στρωσιμο με αμμωνια.Εχθεσ ειπα να μετρησω το νερο ετσι τυχαια και ειδα το ph8μπορει και 8,2 τρελλαθηκα !!!!!!!!!!και δεν συνεχισα στισ υπολοιπεσ μετρησεισ αυτο που σκεφτηκα ηταν το προφανεσ, που αναφερω πιο πανω οτι κατι δεν ειναι ουδετερο και επηρεαζει τισ σκληροτητεσ και στην τελικη το PH( και δωστου ακουα φορτε) .Μετα απο τισ απαντησεισ σασ (και κατοπην εορτησ )ειπα να κανω τα τεστ για gh kαι kh τα αποτελεσματα 15 και 13 ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΙΣ ΒΡΥΣΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟ PH AΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ .ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ !!!!!!!!! (τα τεστ ειναι τησ api.)

Link to comment
Share on other sites

Τα ασβεστολιθικά πετρώματα λειτουργούν ως φυσικό buffer. Η επίδρασή τους όμως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως τα λίτρα του ενυδρείου. Αλλιώς επηρρεάζουν 2 πέτρες ένα ενυδρείο 50 λίτρων, αλλιώς ένα ενυδρείο 700 λίτρων.

Την πιό σίγουρη δουλειά την κάνει το διάλυμα υδροχλωρικού οξέος... υπάρχει στα σούπερ μάρκετ συνήθως σε κόκκινο μπουκαλάκι και γράφει απέξω διάλυμα υδροχλωρικού οξέος - διαβρωτικό.

Ο έλεγχος που γίνεται για να ελέγξεις εάν ένα πέτρωμα περιέχει ασβεστολιθικά "στοιχεία" και να είσαι 100% σίγουρος είναι με αυτό το διάλυμα σε "φρεσκοσπαμένη" επιφάνεια. Στην περίπτωσή σου, επειδή πρόκειται για άμμο, φαντάζομαι ότι το δοκίμασες σε πλυμμένη άμμο, από την στιγμή που δεν είδες αφρούς, δεν νομίζω να έχει ανθρακικό ασβέστιο.

Τί άλλο έχεις μέσα στο ενυδρείο σου? Επανέλαβες την μέτρηση και σου βγήκε πάλι 8 - 8,2 το pH?

Link to comment
Share on other sites

καλημερα φιλε μου (και συγνωμη που απαντω αργοπορημενα παντα)δεν εχω κατι αλλο στο ενυδρειο εκτοσ απο την αμμο τισ 2 πετρεσ και τα φυτακια.πωσ γινετε το νερο τησ βρυσησ να εχει ph 7.4 gh 15 kh 13 kai το νερο του ενυδρειου να εχει τισ ιδιεσ μετρησεισ gh kai kh και διαφορετικο ph γινετε να επηρεαζεται μονο το ph αν η αμμοσ και η πετρεσ ειναι ασβεστολιθικεσ ,ουτε χημικοσ ειμαι ουτε γεωλογοσ ,αλλα νομιζω οτι αν ηταν ασβεστολιθικα τα πετρωματα και η αμμοσ θα ειχα ανεβασμενεσ και τισ σκληροτητεσ δεν γινετε να σπρωχνει μονο το ph αφου εξαρταται απο αυτεσ ,μηπωσ κανω λαθοσ σ αυτο.

( ευχαριστω για την υπομονησ σου )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...