Jump to content

προβλημα με το ενυδρειο μου


dimitris_1984

Recommended Posts

καλησπερα.. ειμαι εντελος αρχαριος με το θεμα ενυδρειου κ ψαριων αποφασισα να στησω ενα ενυδρειο με την βοηθεια του φιλου μου που εχει pet shop. στησαμε το ενυδρειο 90 λιτρων. πριν 1,5 μηνα περιπου. καναμε τις σωστες κινησεις κατα τι γνωμη του φιλου μου.. γεμισαμε το ενυδρειο χρισημοποιεισαμε προιοντα της tetra για αρχη βαλαμε aquasafe αντιχλωριο για να στρωση το νερο μαζι με 2 καψουλες βακτιριδιων μεσα στο εσωτερικο φιλτρο.περιμεναμε 2-3 μερες πριν ριξουμε το ψαρια. ριξαμε 3 πλακοστομους ενα καρχαρια μικρο 4-5 εκατοστα. και 2 μεγαλομενους παππαγαλους. Μετα απο 2 μερες εχασα τον καρχαρια του ειχαν φαει τα ματια κ κικλοφορουσε παραλιτος μεσα στο ενυδρειο. τον εβγαλα μετα απο λιγες ωρες για να μην ταλεπωρειτε. μετα πο 10 μερες εχασα τον μεγαλο παππαγαλο απο αγνωστη ετια ακομα. δυστιχως δεν κανουν στα ψαρια νεκροψια ακομα :buttrock: την επομενη ο μικρος ο παππαγαλος ειχε βγαλει κατι μαυρες κουκιδες στο σωμα του πειρα τον φιλο μου και μου ειπε οτι ισως ειναι αρωστος του ριξαμε ενα φαρμακο δεν θυμαμαι αυτη τι στιγμη πως λεγεται. την επομενη ειχε φυγει κ αυτος..

αφισαμε το φαρμακο να κανει θεραπεια για 1-2 μερες και μετα αλλαξαμε τα 3/4 του νερου περιπου και καθαρισαμε το φιλτρο βαλαμε μια αμπουλα βακτιριων μεσα και το αφισαμε να δουλεψει για 2 μερες ξανα καθαρισαμε φιλτρο βαλαμε παλι αμπουλα βακτιριων το αφισαμε 3 μερες και ξανα ριξαμε ψαρια. 2 oscar μια αφρικανα μικρη 2-3 εκατοστα περιπου και ενα μικρο δολαριο.. εφυγαν και τα 4 σε μια μερα. αδιασαμε λιγο νερο μοιπος και εφτεγε επιδει ακουγα τα ψαρια να χτιπουν επανω και ριξαμε ενα δολαριο παλι. σε 1 ωρα ειχε φυγει.. τι να κανω???? ο φιλος μου κανει τον κινεζο οτι δεν ξερει τι εχει γινει και οτι πρωτη φορα συμβενει κατι τετοιο.. ακομα και για διαροη ρευματος ψαξαμε αλλα ματαια απολυτος τιποτα.. πηγα σε αλλο pet και μου εδωσε της tetra το safe start. και κατι ασπρες πετρες που εβαλα μεσα στο φιλτρο για να κανουν αποικεια τα βακτιρια.. και μου ειπε να ριξω και μια κουταλια του γλυκου αλατι για να σκλιρινη το νερο και να περιμενουμε 4-5 μερες για να ριξουμε ψαρια. τι να κανω??

Link to comment
Share on other sites

Kαλως ηρθες !!!

Εαν ο φιλος σου , σου ειπε να βαλεις τα ψαρια που εβαλες μεσα τοτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις φιλο :buttrock:

Κανενα απο τα ψαρια που εβαλες μεσα δεν κανουν για τα λιτρα που εχεις διαθεσιμα ,( αυτο ο φιλος με το πετ σοπ ) θα επρεπε να το ξερει και να σε αποτρεψει απο μια λανθασμενη αγορα .

Βρες απο καπου και παρε τεστ νερου για να μετρησεις και να δεις σε τι κατασταση ειναι το νερο σου και απο εκει και περα εδω ειμαστε να το συζητησουμε :buttrock:

Bαλε και μια φωτογραφια με το ενυδρειο οπως ειναι τωρα ( εαν θες )

Έγινε επεξεργασία - Geosid
Link to comment
Share on other sites

Α!!!! Παει το Μαλλι μουυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!

Εχουμε και λεμε και συνφωνω με τον Γιωργο :

1.Αλλαζεις πετσοπ/φιλο οπως θες πες τον !!!

2.Χυσε το νερο ειναι -κατα πασα πιθανοτητα - γεματο αμμωνια απο τα ψαρια που εβαλες .

3.Ξεπλυνε το με λιγο ζεστο νερο οπως και τα υλικα του φιλτρου σου

4α. Λακωνια ε ; χμ βαλε μια αγγελια και ζητα μπολι αλλιως

4β. Στρωσιμο με βακτηρια (μαρκες θα σου πουν τα παιδια) , λιγο καθημερινο ταισμα και τεστακια για να δεις αν γινεται ο κυκλος του αζωτου .

5. Οταν εχεις τις σωστες μετρησεις , βαζεις ενα ψαρακι μεσα .

6. Και σιγα σιγα προσθετεις μεχρι να φτασεις στο συνολο των ψαριων .

--------------------------------------------------------------------------------------

Το ενυδρειο σου ειναι 90 λιτρα αρα οσα εβαλες απλα δεν χωρανε οταν μεγαλωσουν και βγαζουν παρα πολυ αμμωνια σε σχεση με τον χωρο που βρισκονται !

Κοιτας σε κατι πολυ μικροτερο 3-4-5 αντε με το ζορι 6 εκ τελικο μεγεθος !!!

(δεν σου προτεινω ψαρια απλα να εχεις μια εικονα )

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ξεχασα να σου γραψω να παρεις τεστακια για no2 no3 nh3/4 ph kh gh

Eπισης περιηγησου εδω

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...view&idev=1

πολυ καλο και δες πια ψαρια σου αρεσουν ! εκτος απο το μεγεθος κοιτα και την συμπεριφορα τους και το ΡΗ που χρειαζεται το καθενα !

--------------------------------------------------------------------------------------------

Πως καταφερε ενας πετσοπας να βγαλει νοκ αουτ τα πιο ανθεκτικα ψαρια !!! Αν ειναι δυνατον Οσκαρ ,παπαγαλοψαρα και σιλβερσαρκ αντεχουν σχεδον τα παντα !!!

Για τις αφρικανες ....ε..παει και ερχεται !!!

Έγινε επεξεργασία - rOUSSAkS
Link to comment
Share on other sites

Kαλωσήρθες και καλή διαμονή.Κάνε μας μια αναλυτική παρουσίαση του ενυδρέιου δηλ σε τι θερμοκρασία είναι το νερό ,πώς φιλτράρεται το νέρο και ποιά υλικά έχει το φίλτρο που έχεις και ότι μετρήσεις έχεις απο το νερό σου.

Σαν πρώτη φάση άδειασε όλο το ενυδρείο ,ξέπλυνε με καυτό νερό ότι είχες μέσα (χαλίκια ,πέτρες,ξύλα ότι είχες) και ξέπλυνε και την γυάλα.Και πλύνε και με καυτό νερό τα ύλικα που έιχες στο φίλτρο σου ή στα φίλτρα σου και γέμισε το απο την αρχη.

Βήμα βήμα είμαι σίγουρος οτι θα φτιάξεις ενα ενυδρείο που θα κάθεσαι και θα το απολαμβάνεις

Link to comment
Share on other sites

φιλε καλωσορισες! κανε ο,τι σου λενε τα παιδια και επειδη εχουμε γινει πολλες φορες σε αυτο το εργο θεατες, διαβασε καλα το στρωσιμο του ενυδρειου και μην φοβηθεις να αρχισεις απο την αρχη και σωστα γιατι στην πορεια, μια καλη αρχη θα σε βγαλει απο πολυ κοπο, χρονο και ξενερωμα...

καλη αρχη λοιπον!!

Link to comment
Share on other sites

Καλος ηρθες στην παρεα μας!!!

τραγικο αυτο που επαθες!!!!δεν ειναι δικο σου το λαθος,υποτιθετε ακουσες εναν ειδικο!!!μην απογοητευεσαι,ολοι ετσι ξεκινησαμε με μονη διαφορα οτι ο πετσοπας δεν ηταν φιλος μας!!!

παρε ενα λινκ και απο μενα για το ξεκινημα του ενυδρειου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

καλο διαβασμα και οτι χρειαστεις ανοιξε post και ρωτα!

Μετα απο καιρο που θα εχεις καταλαβει τι παιζει με το χομπυ....θα διαβασεις αυτο το post θα τραβας τα μαλια σου με αυτα που σου ειπε ο ''φιλος'' σου!!

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου ο φιλος σου σε πηρε στο λαιμο του και εχασες τοσα ψαρια.ολο το ξεκινημα ειναι λαθος απο την αρχη.ουτε τα ψαρια που εβαλες κανουν για το ενυδρειο σου αλλα και το ενυδρειο σου ειναι τελειως αστρωτο.κριμα για τα ψαρακια που εχασες.αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να αδειασεις το νερο να βαλεις νεο

και ξεκινα το στρωσιμο (διαβασε για τον κυκλο του αζωτου).και με την βοηθεια των παιδιων του φορουμ θα φταιξεις ενα υπεροχο ενυδρειο.

υγ.....μην ξανακουσεις την γνωμη του φιλου σου.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω ολους.. βρηκα την λυση με εναν αλλον petshopa. ηρθε ειδε το ενυδριο μου τα νερα ειταν παρα πολυ βρομικα ριξαμε εναν καρχαρια μεσα κ σε 20 λεπτακια ειχε γυρισει αναποδα.. ουτε καν ανασενε. τον βαλαμε σε ενα ποτυρι νερο βρυσης παρακαλω. και σε 3 λεπτακια ηταν ολο ζωντανια.. ξανα στησαμε το ενυδρειο απο την αρχη.. αλλαξαμε κ το φιλτρο που ηταν της πλακας απο οτι φανηκε βαλαμε ενα εξωτερικο falkum 105 νομιζω.. και απο οτι φενεται ειναι ολα μια χαρα. σας ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

πρωτη φορα διαβαζω να τεσταρουν το νερο βαζοντας μεσα ψαρι και μετα να βαζουν το ψαρι σε νερο βρυσης...

τοσα ψαρακια και ακομα να καταλαβεις οτι πρεπει να περιμενεις λιγο?

το φιλτρο αν δεν βαλεις μπολι , οτι μαρκα και να ειναι , πρεπει να περιμενεις αρκετες μερες για να ειναι ετοιμο να βαλεις ψαρια και να ακολουθισεις μια συγκεκριμενη διαδικασια.

αν νομιζεις οτι τωρα που αλλαξες φιλτρο τελειωσαν τα προβληματα σου , δυστυχως εισαι γελασμενος..

κατσε και διαβασε οσο μπορεις , αν πραγματικα σε ενδιαφερει το να εχεις ενυδρειο με ψαρια και περιμενε μεχρι να αποφασισεις τι ψαρια θα βαλεις, ποια ηδη ταιριαζουν μεταξυ τους, με τις τιμες του νερου σου και με τα λιτρα σου... και επιτελους ... αγορασε υγρα τεστ για αμμωνια, ph νιτρικα και σκληροτητες.

Link to comment
Share on other sites

Τραγικό...

Το σίγουρο ειναι οτι μετα απο 2 μήνες, θα έπρεπε να εχεις κατανοήσει τουλάχιστον τα βασικά.

Και να εχεις υπόψην σου οτι πολλοί peτshop-άδες, είναι πιο άσχετοι απο τους περισσότερους ερασιτέχνες.

Σε βαθμό επικυνδυνο, για τα ζωντανά αλλα και για την τσέπη μας...

Επίσης, αναφερεις συνέχεια τον "φίλο" σου. Αν ειναι ετσι οι φίλοι, τοτε καλύτερα να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα. Ο τυπος ηταν ασχετος....

Το βασικότερο όλων, ειναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις τα posts μεσα στο forum και μονο ετσι θα εχεις κατι που θα χαιρεσαι να το βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

safestart

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...