Jump to content

Αναφορά Heiko Bleher για οικολογική καταστροφή Αμαζονίου


Recommended Posts

Η μεγαλύτερη καταστροφή του Αμαζονίου ποταμού στην ιστορία

Πηγή: http://www.practicalfishkeeping.co.uk/cont...tm_content=html

Heiko Bleher εκθέσεις για την περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή του Αμαζονίου που λέει είναι πολύ χειρότερο από ό, τι έχουμε οδηγηθεί να πιστεύουν.

Οι τελευταίες ειδήσεις στο BBC και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνει δραματικές φωτογραφίες και βίντεο από τις μεγαλύτερες καταστροφές Αμαζονίου ποταμού στην ιστορία της - όχι μόνο από το 1963, όπως αναφέρεται σε μερικές εκθέσεις.

Υπάρχουν εκατομμύρια των νεκρών ψαριών του γλυκού νερού - πιθανότατα δισεκατομμύρια. Μόλις λίγα χρόνια πίσω είδα πάνω από δύο δισεκατομμύρια γατόψαρα, τα μέλη του και οι 10 γνωστές οικογένειες γατόψαρο Amazon, κατά τη διάρκεια μιας ωοτοκίας μετανάστευσης στην Tefé περιοχή, σε ένα τμήμα του ποταμού κάτω των 25 χιλιομέτρων, το οποίο ξηραίνεται μέχρι τώρα.

καταστροφών φετινή βλέπει τις εκατοντάδες χιλιάδες των ιθαγενών συνεδρίαση της ξηράς, χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και δεν έχει ψάρια να φάνε. Πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμαζονία της Βραζιλίας εξαρτώνται από αυτήν την πρωτεΐνη. Μπορούν δύσκολα μετακινούνται με κανό τους. Σχεδόν κάθε μεγάλη βάρκα κάθεται στην ξηρά - μερικοί έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες στο έδαφος του ποταμού ως το μεγαλύτερο παραποτάμων όπως η Μαδέρα, Purus και Juruá είναι σχεδόν στεγνά.

Στο κάτω Ρίο Νέγκρο, ο μεγαλύτερος ποταμός του γλυκού νερού στον κόσμο, μπορεί κανείς να περπατήσει κατά μήκος του. Οι χιλιάδες Recreios, ο μόνος τρόπος μεταφοράς τη μετακίνηση των ανθρώπων και των προμηθειών προς τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, που κάθονται στην ξηρά.

Σχεδόν κάθε χωριό του Αμαζονίου, εκτός από εκείνες που αφορούν την κεντρική Αμαζονίου-κρεβάτι, είναι αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Τα διακοσμητικά ψάρια συλλέκτες μπορούν να βρουν δύσκολα ψάρια όπως τα περισσότερα έχουν εξαφανιστεί ή πεθαίνουν από αδυναμία, λόγω έλλειψης τροφής. Αυτό, καθώς και την τεράστια μείωση του οξυγόνου, θα σκοτώσει τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μέτρα, εάν δεν βροχή έρχεται μέσα στις επόμενες ημέρες - και αυτό θα πρέπει να έχουν ήδη αρχίσει.

Μια εικόνα από το Μανάους, η οποία ελήφθη κατά την PFK επισκέφθηκε το 2003, πριν από τα νερά υποχώρησαν.

Δισεκατομμύρια ιχθυονυμφών επώαση αυτή τη στιγμή θα πεθάνει και πολλά είδη που ενδέχεται να έχουν εξαφανιστεί, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ποτέ δεν θα γνωρίζουμε.

Ως ένα παράδειγμα του τι χάνουμε: μόνο κατά τα τελευταία 10 χρόνια 687 νέα είδη ψαριών που έχουν ανακαλυφθεί και περιγραφεί στη λεκάνη του Αμαζονίου (73 Gymnotiformes, 70 Trichomicteridae, 260 Characidae, 174 Loricariidae, 26 Callichthyidae, 23 Pimelodidae, 15 Doradidae, 11 Auchenipteridae, 15 και 20 Hepapteridae Cetopsidae) ούτε το WWF έχει την καταστατική τους αριθμούς αυτούς ψάρι τελευταία έκθεσή του Αμαζονίου τους. Πόσοι είμαστε μεταξύ εκείνων που χάνουν εκατομμύρια, ενδεχομένως δισεκατομμύρια των νεκρών ψαριών που έχουν αποδειχθεί; Πόσο μεγάλο μέρος της βιοποικιλότητας;

Γιατί έχει αυτή την απίστευτη καταστροφή, αυτή η ξηρότητα; Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζεται Ελ Νίνιο, CO2, η συνεχής αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου και σε άλλες περιοχές. Το γεγονός είναι ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει, από όσα έχω δει κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ενώ κάνει την έρευνα των υδρόβιων οικοτόπων σε όλο τον κόσμο, αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον δέκα φορές και πιστεύω ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι 100 φορές χειρότερη από ό, τι μας λένε.

Και δεν είναι μόνο του Αμαζονίου ποταμού ...

Μόλις επέστρεψα από την Ινδία να κάνει έρευνα σε 50 μεγάλες λίμνες στο Βορειοδυτικό - δεν είναι μια ενιαία μια από αυτές είχε μία σταγόνα νερού - αλλά στο Google maps οι σημερινοί δορυφόροι κάνουν (η ημερομηνία φωτογραφίες από το 2003, έμαθα ...)

γιγαντιαία Κίτρινος Ποταμός της Κίνας έχει χάσει πάνω από το 30% της στάθμης του νερού κατά τα τελευταία 10 χρόνια. Το οροπέδιο του Θιβέτ, και η Pamirs, το Top of the World μετατρέπεται σε γη έρημο, όπως έχει ήδη συμβεί στην Κεντρική Ασία, όπου η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη γη, της Αράλης με 148 εξαφάνιση είδη ψαριών, έχει αποξηρανθεί τελείως .

Η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού της Δυτικής Αφρικής, Lac Faguibine με 60 ενδημικά είδη, έγινε ιστορία - μεταξύ των οποίων 40 είδη του Cichlidae ότι ποτέ κανένας δεν είδε ζωντανό.

Από τις 10 ποτάμια Πρόσφατα ερευνηθεί στην Αγκόλα μόνο τρεις είχαν νερό, άλλοι πολύ ξηρό. Το κέντρο της Αυστραλίας δεν ήταν ποτέ σε ξηρά έχουν καταγραφεί ποτέ? Σαχάρα κινείται περίπου 50 χλμ νότια ετήσια? Γκόμπι και Karakum έρημοι επεκτείνονται όπως ποτέ πριν. Θα πρέπει να συνεχιστεί; Επισκέφθηκα όλα αυτά τα μέρη (και πολλά άλλα), κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, και όλοι είχαν άφθονο νερό με τα είδη του γλυκού νερού που ζουν σε αυτές.

Όταν θα τελειώσει;

Ενώ Ahmed Djoghlaf, ο Εκτελεστικός Γραμματέας για τη Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα, έδωσε μια ιστορική ομιλία την 1 Νοεμβρίου 2010 - με την ευκαιρία της 65ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - λέγοντας ότι Ναγκόγια (όταν η σύμβαση έλαβε χώρα) που εγγράφονται στο ιστορία ως η γενέτειρα μιας νέας εποχής της ζουν σε αρμονία με τη φύση, το Amazon είναι, απαλείφονται ταχύτερα από ποτέ άλλοτε.

Οδήγησα πρόσφατα 2500 χιλιόμετρα μέσα από Mato Grosso, βλέποντας μόνο σόγιας από τον ορίζοντα προς ορίζοντα - όταν είχα περάσει στα παιδικά μου χρόνια με τη μητέρα μου, ήταν γεμάτο από ποτάμια και ρυάκια και το πιο παχύ πρωτογενούς τροπικό δάσος στη γη.

Επιπλέον, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας έδωσε το πράσινο φως για 100 υδροηλεκτρικά φράγματα που πρέπει να χτίσει στην Αμαζονία - Belo Monte σχετικά με την Xingu είναι η μόνη που αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης. Είναι αυτή η αρμονία με τη φύση που ψάχνουμε; Πέρα από αυτό, όταν όλα πηγαίνουν αυτά τα υδροηλεκτρικά φράγματα θα σταματήσει να λειτουργεί - όπως το φράγμα Balbina κοντά Μανάους, η μεγαλύτερη και η πρώτη περιβαλλοντική καταστροφή στην Αμαζονία, επειδή αφού είχαν καταστραφεί μια περιοχή στο μέγεθος του Λουξεμβούργου, δεν υπήρχε περισσότερο νερό .. .

Με όλα αυτά τα γεγονότα, μπορεί να υπάρχει ακόμα κάποιος ακόμα ρωτούσε γιατί κάνουμε αυτή τη οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο;

Ελπίζω ότι ο άνθρωπος θα ξυπνήσει πριν να είναι πολύ αργά ...

Αναπαράγετε τα ψάρια του ενυδρείου σας και να μεριμνείτε για αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχουν λογια...........................

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...