Jump to content

Γεια σας και χαρά σας


Gingiang

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Είμαι καινούρια στο χόμπυ των ενυδρείων κι έτσι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας.

Πριν 20 μέρες ξεκίνησα ένα ενυδρείο 60lit. Ήθελα κάτι μεγαλύτερο αλλά μια φίλη ακούγοντάς με συνεχώς να μιλάω για ενυδρεία χωρίς να έχω, μου χάρισε ένα από το Pet city.Πιθανόν να ξέρετε σε ποιο αναφέρομαι. Είναι μάρκας HAILEA ,με φίλτρο και 2 κολλημμένες λάμπες, 1άσπρη & 1 μπλε.

(Ερώτηση: Μου είπανε ότι για φωτοσύνθεση απαιτήται λάμπα στο ροζ φάσμα. Αληθεύει;

Έβαλα λίπασμα, άμμο, ένα ξύλο και μερικά φυτά.

Βάζω κάθε εβδομάδα βακτήρια και στις 29 του μήνα έβαλα και 2 χρυσόψαρα που μου είπαν ότι θα βοηθήσουν στον κύκλο του αζώτου.

Στόχος μου είναι να βάλω τροπικά ψαράκια.Στην πορεία θα σας ρωτήσω διάφορα σχετικά με τον τρόπο που θα τα εισάγω, τον αριθμό τους κτλ.

Να μην σας κουράζω άλλο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και κανα 2 φωτό

post-30901-1289760935_thumb.jpg

post-30901-1289761525_thumb.jpg

πλάγια όψη

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες :D

Link to comment
Share on other sites

Καλός όρισες και απο μένα :D

Ξεκινάς με ικανοποιητικά λίτρα για να κάνεις κάτι όμορφο και αξιόλογο,συμβουλή δική μου είναι να μήν ακούς κανέναν petshopa γιατί το 95% είναι ακόμα πιό κάτω και απο άσχετοι εκτός βέβαια εάν είναι δικός σου άνθρωπος και ξέρεις ότι γνωρίζει 5-10 πραγματάκια.

Αρχικά να βγάλεις τα χρυσόψαρα και να τα πάς πίσω στο μαγαζί που τα πήρες και να πείς στον υπάλληλο να παρετηθεί και να πάει να δουλέψει κάπου που δέν θα έχει άμμεση επαφή με ζωντανά πλάσματα.

Ξεκίνα με λίγο διάβασμα ΕΔΩ και κατόπην συζητάμε με όλες σου τις απορείες...Μήν αγχώνεσαι όλοι μας κάνουμε τα ίδια λάθη όταν πρωτοξεκινάμε το χόμπι, εδώ μέσα όμως θα βρείς πάρα πολλούς ανθρώπους που δέν το βλέπουν μόνο σάν ένα ενυδρείο με ψάρια αλλά κάτι παραπάνω...

Καλή συνέχεια και εδώ είμαστε :thumbup:

Επειδή βλέπω πως στο link που σου έδωσα σε εμένα τουλάσχιστον δέν λειτουργεί το συμαντικότερο για την περίπτωσή σου άρθρο... Το "στρώσιμο" του νέου ενυδρείου

οπότε Ξεκινάς με...

Στρώσιμο με τροφή...δηλαδή κάθε 2-3 μέρες θα ρίχνεις λίγη απο την τροφή των ψαριών σου στο άδειο ενυδρείο ώστε να αρχίσει να διασπάτε να παράγετε αμμωνία και σιγά σιγά να ξεκινήσει ο κύκλος του Αζώτου όπου αναλυτικά θα δείς στο link που σου έδωσα...

Έγινε επεξεργασία - costas21
Link to comment
Share on other sites

Kαλως ηρθες. :D Δυστηχως για τα χρυσοψαρα εχει δικιο. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

καλος ηρθες και απο εμενα τα καφε πραγματακια στην αμμο τι ειναι?τροφη?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...