Jump to content

Σαλιγκάρι κανίβαλος- Γεννητούρια;;


chrisazre

Recommended Posts

post-21407-1291126409_thumb.jpg

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,

πριν από 6 ημέρες ξεκίνησα να φτιάχνω το πρώτο μου ενυδρείο. Αγόρασα λοιπόν εξοπλισμό και μια ανούμπια.

Μέσα στο σακουλάκι που είχα την ανούμπια ξεπήδησε ένα σαλιγκάρι. Να'ναι καλά η σελίδα σας μου έγραψε ένα μέλος ότι πρόκειται για το είδος Anentome Helena. Προσωπικά δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, αλλά κάνοντας μια σύντομη έρευνα είδα ότι είναι σαρκοφάγο. Ερώτηση: Στο δικό μου ενυδρείο τι θα τρώει;; Το ενυδρείο (22lt) πρόκειται να φιλοξενήσει ένα μονομάχο, που ο καημένος περιμένει στην γυάλα του έως ότου κάνω όλα τα τεστ νερού. Το σαλιγκάρι είναι ήδη εδώ και 3 μέρες στο ενυδρείο, (απορώ πως αντέχει τόσες μέρες χωρίς φαί). Σήμερα όμως με μια πιο προσεχτική ματιά είδα ότι έχει και παρέα!!! Ένα μικρό σαλιγκάρι κόβει βόλτες στο χαλίκι ...

Να γέννησε;; Ποιος μπορεί να μου πει τι χρειάζεται ένα τέτοιο σαλιγκάρι; Εγώ ένα ψάρι είχα όλο κι όλο, ξαφνικά απέκτησα και σαλιγκάρια ... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Τα anentome helena ζευγαρώνουν για να δώσουν απογόνους δηλαδή δεν είναι ερμαφρόδιτα. Τώρα αν εσύ πέτυχες ζευγάρι αυτό είναι καλό ! Δεν νομίζω ότι το μικρό αυτό που είδες είναι αποτέλεσμα ζευγαρώματος και γέννας γιατί η διαδικασία αυτή κρατάει πολύ καιρό και μέχρι να δεις σαλιγκαράκια τέτοιου μεγέθους μπορεί να περάσουν και πάνω από 7-8 μήνες (αφού πρώτα δεις αυγά).

Δεν κανιβαλίζουν, τρελαίνονται για μεζέδες όπως άλλα σαλιγκάρια ιδίως του χεριού τους όπως τα γνωστά κωνικά και δεν επιτίθενται στα ψάρια (πως θα μπορούσαν άλλωστε :thumbup: . Ελλείψει ζωντανής τροφής (άλλα σαλιγκάρια) τρέφονται μια χαρά και με υπολείμματα τροφής από τα ψάρια ή με μισή ταμπλέτα βυθού κάθε καμιά βδομάδα.

Έγινε επεξεργασία - Andreas301
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...