Jump to content

Επιλογη φιλτρου


irongud

Recommended Posts

εχω ενα 50αρι ενυδρειο τωρα με εσωτερικο φιλτρο. παιρνει μονο καμια 15αρια κομματια μακαρονι χοντρο με το οποιο βλεπω πως ζοριζεται να κρατησει βιολογια. σκεφτομαι να παρω ενα εξωτερικο για καλυτερη φιλτρανση/βιολογια ενα ομως που θα με καλυψει τωρα και στο μελλον οταν κανω αναβαθμιση σε 150 , μαξιμουμ (που χλωμο το βλεπω) 200 λιτρα. το οικονομικο με παει σε μεταχειρισμενο και ειδα απο καποια παιδια εδω να πωλειται ενα sera fil 900 και ενα eheim 2228 pro . το δευτερο πιστευω οτι ειναι υπερβολικο για το πενηνταρι οπως σημειωσε και ενας εκ των διαχειριστων αλλα και υπεραρκετο για το 150-200αρι. αν εχετε και καποιο αλλο στο μυαλο σας που θα με καλυψει ακουω ευχαριστως.

Έγινε επεξεργασία - irongud
Link to comment
Share on other sites

2215.

Λίγο μεγάλο αλλά το ρυθμίζεις για τώρα και θα σου καλύψει στο μέλλον το 150αρι.

Ή αν θες ευκολίες, πιο νέας τεχνολογίας κτλ δες και το 2034.

Link to comment
Share on other sites

ο προσανατολισμος μου ειναι σε καποιο το οποιο θα μπορω να το βρω μεταχειρισμενο. το δευτερο αν ειναι καινουριο μοντελο πιθανον να μη το βρω.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις λίγη υπομονή θα βρεις κάτι σε μεταχειρισμένο.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και ένα Fluval 305.

Link to comment
Share on other sites

το fluval δε θα πνιξει το 50αρι μου τωρα?

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά ανάμεσα στα 50 λίτρα και τα 150-200 είναι μεγάλη και δύσκολο να καλύψει και τις δυο περιπτώσεις ένα φίλτρο.Στο 50άρι με χρήση spray-bar και χαμηλή ροή ίσως αποφύγεις την υπερβολή.Το δύσκολο της υπόθεσης είναι οτι τα φίλτρα δεν είναι καλό να δουλεύουν με πολύ "κομμένη" τη ροή διότι ταλαιπωρούνται τα μηχανικά τους μέρη.Αν πας σε μικρότερο φίλτρο,πιθανόν να μη σε καλύψει απόλυτα στο μέλλον.Μια Λύση που προτείνω είναι να πάρεις ένα φίλτρο για τα 50 σου λίτρα που θα το βρεις σε σχετικά καλή τιμή μεταχειρισμένο και όταν πας στο μεγαλύτερο ενυδρείο,να προσθέσεις ένα δεύτερο.Έτσι θα έχεις πλήρη κάλυψη και μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης του ενός. Το ποσό που θα δώσεις σχεδόν ισοδυναμεί με την αγορά ενός μεγάλου.

Link to comment
Share on other sites

μπορει να κλεισει νομιζω οτι πηρα την καλυτερα αποφαση ενα Fluval 205 που ο ιδιος ο κατασκευαστης λεει πως απο τα βανακια μπορεις να μειωσεις τη ροη χωρις απολυτως καμια επιπτωση στο μοτερ. το φιλτρο μου τωρα το εσωτερικο εχει 300lt/h με μπαρα κατανομης το 205 εχει 680lt/h με ενα μικρο πειραγμα θα πεσουμε στα 450-500 και θα ειμαι μια χαρα. ευχαριστω για την αμεση αποκριση.

Link to comment
Share on other sites

καλη επιλογη εκανες.καλο φιλτρο και ευκολο στην συντηρηση του.εχει μεσα ανθρακα και μακαρονι.εγω στο δικο μου το μακαρονι και τον ανθρακα τον αλαξα με σιποραξ.αν επιτρεπεις ποσο το αγορασες;

Link to comment
Share on other sites

ψαχνω να το αγορασω απο καποιον που δε το θελει. στο νετ το βρηκα 73 ευρω. ενα πραγμα ομως με απασχολει και εσυ που το εχεις εισαι ο καταλληλος να το απαντησει. οι σωληνες του που ειναι σπιραλ δε χαλανε? και αν τυψον χαλασουν ειναι ακριβοι? και τελος παιρνει διαχυτηρα στην ακρη?(ειναι αυτη η βεργουλα με τις πολλες τρυπες που βαζουμε για να μην τρεχει σα βρυση)

Link to comment
Share on other sites

σπιραλ ειναι και μην φωβασαι δεν χαλανε 2,5 χρονια το εχω και δεν εχεουν παθει τιποτα.ειναι σπιραλ για να ειναι ευκαμποι.αν καμια φορα χαλασουν βρισκεις ευκολα και ειναι αν δεν κανω λαθος με το μετρο. και δεν ειναι ακριβοι.διαχυτηρα εφοσον προσαεμοζεται στον σωληνα παιρνει.αυτο που θα πρεπει να κοιταξεις ειναι αν το ενυδρειο σου εχει υποδοχες στο πανω μερος για τους σωληνες του φιλτρου.

Link to comment
Share on other sites

σεγα, τρυπες κλπ κλπ...

να σαι καλα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...