Jump to content

προβλημα με Hygrophilla Diformis


Recommended Posts

καλησπερα παιδια ,εχω ενα μικρο προβληματακι με τισ ριζεσ που ειναι φυτεμενεσ στην αμμο , σαπιζουν !!Ενω το υπολοιπο φυτο αναπτυσεται κανονικα και βγαζει ριζεσ πιο πανω στο κορμο ,εγω κοβω σε εκεινο το σημειο και τισ ξαναφυτευω στην αμμο και παλι τα ιδια εδω και 2,5 μηνεσ(καινουριο ενυδρειο).τι παιζει ? το μυαλο μου παει και στην οχι τοση καλη κυκλοφορια του νερου που συνανταμε στην ψιλη αμμο ,ομωσ το παραδοξο ειναι οτι απο τισ 15 ριζεσ που εχω στισ μισεσ περιπου συμβαινει αυτο!α! και σε κατι αλλο οτι τισ εχω φυτεμενεσ πολυ πολυ κοντα! (για να δημιουργησουν δασακι )τι λετε ρε παιδια?

Link to comment
Share on other sites

Και σε μενα συμβαινει αυτο σε μερικα κλαδια φυτεμενα. Αλλα οπως λες δεν σταματαει η αναπτυξη. Οποτε μικρο το κακο. Απλα οταν κλαδεψεις κοψε το κατω μερος και ξανα μεσα.... Καμια φορα μερικα δεν πιανουν. Ετσι ειναι τι να κανεις.....

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη στην πραγματικοτητα δεν φταιει κατι που κανω εγω λαθοσ ,εναι στο φυτο πιανει δεν πιανει !και μια που σε πετυχα ρε φιλε μου ,μου λεσ σε παρακαλω και τισ απαιτησεισ που εχει το φυτο αυτο!εγω βαζω λιγο flurish excell λιγο καλιο ,νιτρικα και λιγο flurish γενικο λιπασμα( και ολα αυτα με προγραμμα )και τα βατ που εχω 2χ15 8 ωρεσ τι λεσ?60 λιτρα ενυδρειο!

Link to comment
Share on other sites

Ο φωτισμος σου γνωριζει απο τη λαμες αποτελειται? Ετσι εγκυκλοπεδικα...

Γενικα ειναι πολυ ευκολο φυτο και αφου προσαρμοστει σε ενα ενυδρειο μετα δεν χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα.

καλα κανεις και ριχνεις με προγραμμα γιατι ειναι αχρειαστα για το συγκεκριμενο φυτο, απλα το βοηθας λιγο παραπανω. ( Οπως και τις αλγες που παραμονευουν :P )

Μερικες ριζες απλα θα σαπισουν χωρις ιδιαιτερο λογο. Αν δεις οτι το φυτο μενει στασιμο περισσοτερο απο συνηθως, ξεριζωμα-κοψιμο-περιποιηση τα χαλασμενα φυλλα- και ξανα μεσα...

Link to comment
Share on other sites

κανενα χαλασμενο φυλλο δεν υπαρχει τοσο καιρο μονο οι σαπιεσ ριζεσ ,οι λαμπεσ ειναι grolux και οι δυο και αναβουν 8 ωρεσ μηπωσ ειναι λιγεσ οι ωρεσ ?τα clithon corona ειναι απαιχτα δεν αφηνουν ιχνοσ αλγησ μεχρι που στεναχωρεθηκα που την εφαγαν ολη).

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα ειναι οι ωρες.

Link to comment
Share on other sites

Σευχαριστω φιλε μου για τισ απαντησεισ σου ,και μια τελευταια ερωτηση τα νιτρικα που ριχνω προσπαθω να τα κρατω κοντα στο 10 γιατι αν δεν ριχνω σε 2-3 μερεσ ειναι 0! και ριχνω αναλογα με την μετρηση, σωστα?το flurish 2 φορεσ την εβδομαδα ,και το καλιο επισησ ,οσο για το οργανικο ανθρακα καθε μερα απο την μιση συνιστωμενη δοση ειμαι ενταξει?τα ξανα εγραψα για να μου απαντησεισ και να ειμαι σιγουροσ (θελω να τα βοηθαω τα φυτα δεν ειμαι υπερβολικοσ πιστευω ε???)σε ευχαριστω και καλη χρονια φιλε!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σευχαριστω φιλε μου για τισ απαντησεισ σου ,και μια τελευταια ερωτηση τα νιτρικα που ριχνω προσπαθω να τα κρατω κοντα στο 10 γιατι αν δεν ριχνω σε 2-3 μερεσ ειναι 0! Μια χαρά είναι, μπορείς να πας και πιο πάνω. Αρκεί να έχεις σωστή αναλογία νιτρικών και φωσφορικών, περίπου 15:1, για να αποφεύγεις τις άλγες και ριχνω αναλογα με την μετρηση, σωστα? σιγά σιγά θα μπορείς να κρίνεις τις απαιτήσεις των φυτών σου από την εμφάνιση και την ανάπτυξη τους και δε θα χρειάζεσαι τόσο συχνά μετρήσεις. Διατηρώντας σταθερή την φυτόμαζα σου θα χρειάζεσαι μόνο να τηρείς μια ρουτίνα το flurish 2 φορεσ την εβδομαδα ρίχνεις την αναγραφόμενη στο μπουκάλι δόση; ,και το καλιο επισησ το κάλιο δεν προκαλεί προβλήματα με άλγες και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα αν μπει σε περισσότερη ποσότητα από το κανονικό. Έλλειψη καλίου σε ένα φυτό, εκδηλώνεται με τρυπούλες στα φύλλα του,οσο για το οργανικο ανθρακα καθε μερα απο την μιση συνιστωμενη δοση ειμαι ενταξει? Ο οργανικός άνθρακας στην ουσία βοηθάει τα φυτά σου να απορροφήσουν τα λιπάσματα που τους δίνεις. Αν ρίξεις περισσότερο από την συνιστώμενη δόση θα έχεις πρόβλημα με κάποια (λίγα) φυτά, όπως το κερατόφυλλο, οι egeria densa και οι βαλισνέριες που θα αρχίσουν να λιώνουν τα ξανα εγραψα για να μου απαντησεισ και να ειμαι σιγουροσ (θελω να τα βοηθαω τα φυτα δεν ειμαι υπερβολικοσ πιστευω ε???)σε ευχαριστω και καλη χρονια φιλε!!!!!!

Πόσο φυτεμένο είναι το ενυδρείο σου και με πόσο απαιτητικά φυτά; Οι δόσεις που γράφουν επάνω τους τα μπουκάλια αφορούν ενυδρεία φουλ φυτεμένα. :P

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα θεοδωρε ,το ενυδρειο μου ειναι 60λ ,40 λιτρα καθαρα με 15 ριζεσ ντοματια 4 μεγαλεσ ριζεσ πτεροπουσ και 4 μπαλλεσ αλγησ ,αρχισα ετσι για να δω τι μπορω να κανω ! το γενικο λιπασμα το ριχνω 2 φορεσ την εβδομαδα στην μιση δοση για 40 λιτρα !!φωτισμο εχω 2χ15 grolux kai αναβουν 8 ωρεσ .(ph 7.2 gh 9 kh 4)σημερα που βλεπω το πτεροπουσ σαν να ειναι λιγο κατσαρα τα φυλλα του μηπωσ δεν ειναι ικανοποιητικη η δοση του flurish να θελει περισσοτερο?τι αλλα φυτακια να εβαζα και ποσα ?με αυτεσ τισ συνθηκεσ?(εχω αμμο χαλαζιακη τελικα)!να ρωτησω και κατι αλλο για το καλιο,ακουσα διαβασα δεν θυμαμαι που ,οτι πιο μεγαλη δοση μπορει να βλαψει τα φυτα ειναι αληθεια?

Link to comment
Share on other sites

Το καλιο οντως δεν πειραζει.

Το pteropous δεν χρειαζεται καθολου flourish γιατι ειναι αργης αναπτυξης και σιγουρα δεν προλαβαινει να ρουφιξη τιποτα αφου δεν αναπτυσεται γρηγορα. :)

Κατσαρα τα φυλλα του ειναι ετσι και αλλιως...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα και καλη χρονια,απλα ρωτησα για το πτεροπουσ γιατι οταν το πηρα ηταν πιο μικρο και τα φυλλα ηταν ισια τωρα που μεγαλωσαν καποια φυλλα κατσαρωσαν ,δεν ξερω ρε παιδια πολλα πραγματα αν και διαβασα αρκετα πριν ασχοληθω στην πραξη ειναι τελειωσ διαφορετικα !!!τι αλλα φυτακια να βαλω και ποσα ?(συμφωνα με τισ συνθηκεσ του ενυδρειου που περιγραφω πιο πανω).

Link to comment
Share on other sites

http://www.tropica.com/plants/difficulty/easy.aspx

Αυτα ειναι καποια απο τα ευκολα φυτα που ζουνε σχεδον παντου......

Και λεω σχεδον γιατι οπως ειπε αλλο η πραξη και αλλο η θεωρια....

Link to comment
Share on other sites

Για να σου καταναλώνει 10ppm ΝΟ3 κάθε 2-3 μέρες και να στα μηδενίζει σε αυτά τα λίτρα σημαίνει ότι το τέστ σου δείχνει λίγο παραπάνω απ'όσο πρέπει.

Αύξησε λίγο νιτρικά λίγο φωσφορικά και κάλιο.

Κάνε ότι σου είπε ο Θόδωρος πιο πάνω και όλα θα πάνε καλά.

Έγινε επεξεργασία - lasal
Link to comment
Share on other sites

Εχω 10 και σε 3 μερεσ 0 με κατι ακομα αλλα σιγουρα δεν ειναι η επομενη διαβαθμιση του τεστ (5).πρεπει να τα κραταω σταθερα παντα στο 10 και κατι η δεν πειραζει αν πεφτει και κατω του 5?και κατι ακομα ειδα ενα πανεμορφο φυτο στο site που εδωσε ο φιλοσ πιο πανω την marsilea hirsuta πωσ την βλεπετε για το ενυδρειο μου ?να την βαλω μπροστα μπροστα (σε εκεινο το σημειο παρουσιαζεται αλγη πρασινη και καλυπτει την αμμο σαν java πρεπει να δεχεται πολυ φωσ εκεινο το σημειο γιατι αλλου δεν εχω αλγη)ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Link to comment
Share on other sites

Είναι καλό να καταναλώνεται το ΝΟ3 σε συνδυασμό με τα φωσφορικά

Είναι καλός δείκτης

Ομως!

Ας πούμε οτι πρέπει να κρατάμε το στομάχι γεμάτο

Αν περισσέψει θα γίνει τροφή για την άλγη

Η marsilea θέλει περισσότερο φως περισσότερο co2 και σίδηρο

Οπότε θέλεις ακόμη μια λάμπα........ αν σε παίρνει.

ΥΓ.

Επειδή δεν αναφέρεις πουθενά τα φωσφορικά πρέπει να σου πω οτι είναι εξίσου σημαντικά με τα νιτρικά και το κάλιο.

http://www.seachem.com/Products/product_pa...Phosphorus.html

Link to comment
Share on other sites

Εχεισ δικιο δεν τα αναφερω τα μετραω ομωσ και δεν ξεπερνανε ποτε το 0.5 !λεσ γιααυτο να εχω αλγη μπροστα δεν ειναι σε συνδυασμο με τα νιτρικα? εχω την πρασινη αλγη σε ενα σημειο και μονο !!!!μπροστα στην μεση του ενυδρειου στην αμμο και λιγο κανα 2-3 ποντουσ πιο πανω στο τζαμι τι μπορει να γινεται?αλλη λαμπα δεν γινεται γιατι ηδη εχω κανει εγω την κατασκευη στο καπακι και εβαλα 2 χ15.κανα αλλο γρασιδακι για εκει μπροστα???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...