Jump to content

Επιλογή Εξωτερικού Φίλτρου


astathis

Recommended Posts

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους.

Το ενυδρείο μου είναι 120l και το φίλτρο που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι το Fluval 3plus.

Επειδή υπάρχουν και φυτά και χώρος για υλικα και καλύτερη φίλτρανση θα ήθελα να βάλω ένα εξωτερικό φίλτρο και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.

Το Fluval 305 είναι καλή επιλογή?

Θα κάνει θόρυβο πολύ σαν εξωτερική μονάδα?

Ευχαριστώ Πολύ

Στάθης

Link to comment
Share on other sites

Ειναι καλο και θα ελεγα αρκετα μεγαλο για τα λιτρα σου. Εγω ειμαι υπερ των μεγαλων φιλτρων.

Παρολα αυτα θα διαλεγα ενα EHEIM οπου να ερχεται κομπλε με τα μηχανικα και τα βιολογικα του και να ειναι χαμηλο στην καταναλωση οπως το EHEIM ECCO PRO 300.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι λίγο πιο μεγάλο ίσως να είναι και καλύτερα για να μην κουράζετε κιόλας.Τι άλλα εξαρτήματα θα πρέπει να πάρω μαζί με το φίλτρο για να συμπληρωθεί και να είναι εντάξει?

Link to comment
Share on other sites

fluval 205 εχω εγω.ειναι εντελος αθορυβο πωλειται κομπλε με τα μακαρονια του και τα σφουγγαρια του και πολυ ευκολο στην συντηρηση του.το 305 μια χαρα ειναι αν και για τα λιτρα σου και το 205 ειναι ιδανικο.

πολυ καλη επιλογη.

Link to comment
Share on other sites

θα σου ελεγα να αλλαξεις το μακαρονι του με σιποραξ.δεν θελει τιποτα αλλο.

Link to comment
Share on other sites

σαν μακαρονι κοφτο ειναι το οποιο ειναι πολυ πορώδες και δημιουργουνται αποικιες απο βακτηρια τα οποια ειναι υπευθυνα για την βιολογια του ενυδρειου.εχει δικα του το fluval αλλα πιστευω οτι ειναι πιο ποιοτικο το σιποραξ.

Link to comment
Share on other sites

""sera siporax 15 mm

Το sera siporax είναι το καλύτερο βιολογικό υλικό για όλα τα εσωτερικά, εξωτερικά και τα trickle filter συστήματα, όπως επίσης και για τις λίμνες κήπων. 1 λίτρο sera siporax παρέχει τόση ωφέλιμη αποικήσιμη επιφάνεια όσο και 34 λίτρα κεραμικού υλικού φιλτραρίσματος. Κατά συνέπεια, 1 λίτρο sera siporax εξασφαλίζει περισσότερα από 200 λίτρα βιολογικά καθαρό νερό. Το sera siporax αποτελεί επίσης την ιδανική επιλογή για μικρά φίλτρα.

Χρησιμοποιήστε sera biofibres ή sera filter wool (υαλοβάμβακα) για προφίλτρο έτσι ώστε να εμποδίσετε τα μεγάλα κομμάτια βρωμιάς να φτάσουν στο κυρίως βιολογικό υλικό.

Το sera siporax παρέχει στα αναερόβια βακτήρια μια τρομερά μεγάλη επιφάνεια με πόρους που δημιουργούν τούνελ. Αυτό επιτρέπει την συνεχή παροχή των αναερόβιων βακτηρίων με θρεπτικά συστατικά και ελάχιστες ποσότητες νερού. Οι συνθήκες οξυγόνου είναι πολύ φτωχές μέσα σε αυτά τα τούνελ. Αυτό αναγκάζει τηα βακτήρια να διασπούν τα νιτρικά για να βρουν αρκετό οξυγόνο. Κατά συνέπεια, εφόσον διασπούν συνέχεια τα νιτρικά, δεν παρατηρούνται υψηλά επίπεδα νιτρικών στο ενυδρείο.

Η επιφάνεια 1 λίτρου sera siporax έχει σχεδόν τόση ικανότητα βιολογιικής διάσπασης όση έχουν 34 λίτρα κεραμικού υλικού φιλτραρίσματος. ""

ΠΗΓΗ : http://www.sera.de/gr/produkte/aquarientec...orax-15-mm.html

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα σας

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους.

Πήρα τελικά το fluval 305 μιας και το eheim που ρώτησα την τιμή έβγαινε αρκετα πιο πάνω από τον προϋπολογισμό.Το εγκατέστησα και δουλεύει μια χαρα από εχτές.Είναι εντελώς αθόρυβο για όποιον ενδιαφέρεται και η ροή του είναι αρκετά δυνατή.Αν αλλάξει κάτι με τον καιρό στη λειτουργία του θα δείξει.

Ευχαριστώ πολύ

Στάθης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...