Jump to content

Diy Co2


Bubbles

Recommended Posts

Καλησπέρα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο δοχείο και κατ' αναλογία να αυξήσουμε και τις ποσότητες των υλικών; Δηλαδή αντί του 1 και 1/2 λίτρο να βάλουμε ένα μπουκάλι 4 λίτρων;

Εάν γίνεται θα αυξηθεί ο χρόνος ζωής παραγωγής διοξειδίου κι αυτός κατ' αναλογία; Θα έχουμε αλλαγή της πίεσης;

Τι ποσότητα διοξειδίου θα διαχέεται στο ενυδρείο με το σύστημα αυτό; Είναι ελεγχόμενο με κάποιο περιοριστή ροής έτσι ώστε να μην πνιγεί το ενυδρείο στο διοξείδιο ή η πίεση είναι γενικά μικρή;

Η παροχή διοξειδίου έχει επίδραση στο pH. Πως καταλαβαίνουμε έγκαιρα ότι τελειώνει η παροχή διοξειδίου έτσι ώστε να μην αφήσουμε το ενυδρείο για πολλές ώρες χωρίς παροχή; Αντικαθιστούμε το μπουκάλι προληπτικά και προγραμματισμένα; Πειράζει να μείνει το ενυδρείο χωρίς παροχή για κάποιες ώρες(όσο αφορά το pH);

Αυτά τα λίγα :wub:

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο δοχείο και κατ' αναλογία να αυξήσουμε και τις ποσότητες των υλικών; Δηλαδή αντί του 1 και 1/2 λίτρο να βάλουμε ένα μπουκάλι 4 λίτρων; ναι μπορεις

Εάν γίνεται θα αυξηθεί ο χρόνος ζωής παραγωγής διοξειδίου κι αυτός κατ' αναλογία;

νομιζω πως οχι

Θα έχουμε αλλαγή της πίεσης; εμμεσα ναι γιατι θα αυξηθει η παραγομενη ποσοτητα

Τι ποσότητα διοξειδίου θα διαχέεται στο ενυδρείο με το σύστημα αυτό; ??????....... σε τι μοναδες μετρησης το θες? :wootwoot:

Είναι ελεγχόμενο με κάποιο περιοριστή ροής έτσι ώστε να μην πνιγεί το ενυδρείο στο διοξείδιο ή η πίεση είναι γενικά μικρή;λιγο δυσκολο να γινει αυτο αλλα εξαρταται κυριως απο το μεγεθος του ενυδρειου και τον τροπο διαχυσης

Η παροχή διοξειδίου έχει επίδραση στο pH. Πως καταλαβαίνουμε έγκαιρα ότι τελειώνει η παροχή διοξειδίου έτσι ώστε να μην αφήσουμε το ενυδρείο για πολλές ώρες χωρίς παροχή; Αντικαθιστούμε το μπουκάλι προληπτικά και προγραμματισμένα; Πειράζει να μείνει το ενυδρείο χωρίς παροχή για κάποιες ώρες(όσο αφορά το pH);

το καταλαβεινεις απο τη μειωμενη παραγωγη. ουσιαστικα με μερικες προσπαθειες θα βρεις τη ρουτινα αλλαγης. Το αν πειραζει ειναι σχετικο. ουτως ή αλλως η ποσοστητα στα DIY δεν ειναι σταθερη. καλο ειναι να μην υπαρχουν μεγαλες μεταβολες

Αυτά τα λίγα :wub:

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Εάν γίνεται θα αυξηθεί ο χρόνος ζωής παραγωγής διοξειδίου κι αυτός κατ' αναλογία;

νομιζω πως οχι

Δηλαδή η αντίδραση θα παραμείνει ίση σε χρόνο; Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα αυξηθεί η πίεση;

Εφόσον έχουμε περισσότερα υλικά στην αντίδραση τότε θα έχουμε και περισσότερο προϊόν. Σωστά; Οπότε ή η αντίδραση θα διαρκέσει περισσότερο ή θα αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής του προϊόντος ή και τα δύο.

Το έχει δοκιμάσει ποτέ κανείς;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Μίλησα με ένα φίλο χημικό αρκετά έμπειρο και μου είπε πως εάν αυξήσουμε τις ποσότητες των υλικών κατ' αναλογία θα αυξηθεί και ο χρόνος ζωής της αντίδρασης συνεπώς θα παραχθεί μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου αλλά με τον ίδιο ρυθμό. Εάν λέει θέλουμε να αυξήσουμε την ταχύτητα της αντίδρασης και συνεπώς την πίεση παροχής του αερίου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άχνη ζάχαρη. Το όλο θέμα έχει να κάνει με την επιφάνεια του στερεού που διαλύεται.

Θα το δοκιμάσω.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

H διάρκεια "ζωής" του μίγματος θα αλλάξει εφόσον αυξάνεις την ποσότητα των υλικών, πάντα αναλογικά.

Το αν θα χρησιμοποιήσεις άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική, δεν νομίζω πως παίζει σημαντικό ρόλο, αφού πριν τοποθετήσεις την μαγιά, διαλύεις την ζάχαρη σε χλιαρό νερό. Ουσιαστικά δηλαδή, η μαγιά μπαίνει σε ζαχαρόνερο το οποίο θα είναι ίδιο άσχετα με την "μορφή" της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσεις.

Όπως και να έχει, μην περιμένεις καμιά τρελή πίεση με το DIY CO2.

Περισσότερο πρέπει να προσέξεις την στεγανότητα του συστήματος, την θερμοκρασία του διαλύματος, παρά την πίεση.

Καλή συνέχεια! :P

Link to comment
Share on other sites

Η πίεση δε με ενδιαφέρει, απλά το ανέφερα για όποιον θέλει να πειραματιστεί.

Διαλύεται η ζάχαρη στους 28 βαθμούς; Εάν διαλύεται εντάξει. Εάν όμως δε διαλύεται παίζει ρόλο εάν έχει ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη το μίγμα καθώς η διαλυτότητα στα στερεά έχει να κάνει με την επιφάνειά τους.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η πίεση δε με ενδιαφέρει, απλά το ανέφερα για όποιον θέλει να πειραματιστεί.

Διαλύεται η ζάχαρη στους 28 βαθμούς; Εάν διαλύεται εντάξει. Εάν όμως δε διαλύεται παίζει ρόλο εάν έχει ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη το μίγμα καθώς η διαλυτότητα στα στερεά έχει να κάνει με την επιφάνειά τους.

Ευχαριστώ

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις την διάλυση στους 28 βαθμούς,την κάνεις σε μεγαλύτερη θερμοκρασία και απλά το αφήνεις να κρυώσει στου 26-27 βαθμούς και τότε προσθέτεις την μαγιά για να γίνει η ζύμωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...