Jump to content

Νέο φυτεμένο ενυδρείο-πρόβλημα με τα φυτά


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι αρχάριος στο σπορ των ενυδρείων Προχθές έστησα ένα ενυδρείο 63L και φύτεψα Cryptocoryne wendtii, Echinodorus Argentinensis και Hygrophila polysperma. Το ενυδρείο είναι τροπικό, έχει ph-6,8 GH-7 KH-6. Θερμοκρασία νερού στους 25 βαθμούς. Έχω βάλει βακτήρια και σήμερα έβαλα 2 black phantom tetra μετά από προτροπή των υπευθύνων του καταστήματος που τα πήρα όλα αυτά.

Το θέμα μου είναι τα φυτα...δεν τα βλέπω πολύ καλά η Cryptocoryne και η Hygrophila έχουν ψιλο αλλάξει χρώμα και μαραίνονται σιγά σιγά...

Καμμιά ιδέα κανείς?

Είναι φυσιολογικό μήπως σε νέα ενυδρεία συμβαίνει κάτι τέτοιο? Υπάρχει κίνδυνος να συσωρευτεί αμμωνία από τα χαλασμένα φυτά και να κάνει κακό στα ψάρια?

Link to comment
Share on other sites

Με την κρυπτοκορινα ειχα και εγω προβλημα στην αρχη.εχασε ολα τα φυλλα της αλλα μετα τα εβγαλε σιγα σιγα.βαλε καμια ταμπλετα κοντα στη ριζα της και αστη να ηρεμισει.εγω αυτο εκανα και επανηλθε αλλα μετα απο καιρο..

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου.

τι λαμπα(ες) εχεις και ποσα watt ειναι?πως εστροσες το ενυδρειο και με τι βακτιρια.

τα φυτα αυτα ειναι πολυ ευκολα και ανθεκτηκα.αν το εστεισες προχθες τα φυτα δεν εχουν προλαβει να προσαρμοστουν ακομη.

αν μπορεις ανευασε και καμια φωτο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδια. εχω μια λάμπα trocal 15w της Dennerle. Βακτήρια έβαλα SafeStart της Tetra. Ουσιαστικά δεν εχει στρωθεί το ενυδρείο. Τώρα στρώνεται... Ενα φύλλο της κρυπτοκορινας εχει δυο τρυπες...τι να πω...οντως ειναι πολυ νωρις και δεν εχουν προσαρμοστει...αλλα να αρχισουν να χαλανε ειναι φυσιολογικο...?

ταμπλέτες δεν εχω και αυριο ειναι κλειστα. Αφηστε που Δευτερα φευγω για επαγγελματικό ταξιδι και γυρναω Πεμπτη βραδυ... Μηπως να αρχισω να ριχνω καποια λιπασματα της Dennerle που εχω παρει? Το προγραμμα που εχει μεσα το πακετο με τα λιπασματα λεει να ξεκινησω μετα απο 7 ημερες να ριχνω ενα ενα τα λιπασματα...Ε15 FerActiv, V30 Complete kai S7 Vitamix ειναι τα λιπασματα.

Link to comment
Share on other sites

ειναι πολυ λιγα 15watt σε 63 λιτρα.θελεις τουλαχιστον αλλη μια ιδια λαμπα.το ενυδρειο δεν εχει στροθει ακομα και ουτε καν λειτουργισει για να υπαρχουν θρεπτικα για τα φυτα.λιπασμα δεν χρειαζεσαι κ ουτε θα χρειαστεις με αυτα τα φυτα.το Co2 καλο θα κανει.παρε τεστ αμμωνιας,No2,No3 να παρακολουθεις αν το στροσιμο παει καλα.

Η αποψη μου ειναι οτι προεχει το στροσιμο (τι φιλτρο εχεις?προσπαθησε να προμυθευτεις μπολυ απο καποιον,ειναι το καλυτερο) και μην βιαστεις να κανεις κινησεις πριν ενυμεροθεις σωστα.(σωστες αγορες να μην σπαταλαμε χρηματα)

ριξε μια ματια: :P

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38940

:thumbup::thumbup::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...επισης να προσθεσω οτι εχω βαλει και ανακλαστηρα της Juwel (Juwel Rekord 600 ειναι το ενυδρειο). το ξερω οτι ειναι λιγος ο φωτισμος, σκεφτομαι να βαλω τη λαμπα της Juwel που ειχε αρχικα το ενυδρειο διπλα στην αλλη που εβαλα με πατεντα για να εχω 2. κατω απο το χαλικι μου εχω υποστρωμα της Dennerle. Το φιλτρο του ενυδρειου ειναι αυτο που ειχε απο τη μανα του που λενε.

Μπολι δεν νομιζω να βρω απο πουθενα. Δεν ξερω κανεναν με ενυδρειο και δεν γνωριζω και πως γινεται...

Τεστακια εχω παρει. Ποτε να κανω τεστ και καθε ποτε να επαναλαμβανω μετα...?Να κανω ενα αυριο το πρωι και μετα καθε 3 μερες...?

Ευχαριστω παιδια και σορυ αν σας κουραζω...

Link to comment
Share on other sites

σκεφτομουν παντως οτι μαλλον φυσιολογικο ειναι αυτο που συμβαινει στα φυτα μου γιατι οσο να'ναι περνανε μεγαλο σοκ στην αρχη!Αλλαζουν αποτομα περιβαλλον απο το μαγαζι που τα παιρνουμε, τους ψιλοκοβουμε τις ριζες, στην αρχη μπαινουν σε παγωμενο νερο μεχρι να λειτουργησει ο θερμαντηρας και να φερει το νερο στην επιθυμητη θερμοκρασια...

Μαλλον θελουν το χρονο τους για να συνελθουν και να ξεκινησουν να αναπτυσονται.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβως.

Και ο φωτισμος για τα φυτα που αναφερεις δεν θα ελεγα οτι δεν επαρκει. Αν σκεφτεσαι ομως να βαλεις αλλη μια λαμπα σιγουρα θα σε καλυψη απο φωτισμο (με μια για φυτα πχ Grolux), αλλα μετα ισως εμφανιστει αλγη αν δεν υπαρξη μια ισσοροποια.

Τα φυτακια αυτα ουτε co2 θελουν ουτε λιπασματα καθημερινα. Αυτο ομως θα το δεις στην πορεια. Σε καθε κλειστο "συστημα" το καθε φυτο αντιδρα διαφορετικα...

Link to comment
Share on other sites

ναι καποια στιγμη λεω να βαλω αλλη μια λαμπα.

Αργοτερα οταν θα εχει ωριμασει λιγο η κατασταση στο ενυδρειο θα βαλω κι αλλα πιο απαιτητικα φυτα...γενικως παντως οχι και πολυ δυσκολα...λεω να προσθεσω καποια χαμηλα φυτα για μπροστα τα οποια μου ειπαν απ'το καταστημα να περιμενω για να τα βαλω, καμμια ανουμπια και κανενα κερατοφυλλο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε!Τις ανουμπιες τις δενουμε η πανω σε ξυλο η σε πετρα και το κερατοφυλλο το αφηνουμε να επιπλεει στην επιφανεια.Νομιζω οτι αν βαλεις μια αγγελια εδω καποιος θα βρεθει να σου χαρισει λιγο κερατοφυλλο μιας και σχεδον ολοι εχουν και δεν χρειαζεται να το αγορασεις.επεισης το κερατοφυλλο θα σου κανει και καλο τωρα που στρωνεις το ενυδρειο σου.ειδα οτι εχεις το φιλτρο της juwel.τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο σου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...