Jump to content

κατασκευη Reef ενυδρειου


panpoll

Recommended Posts

Καλησπερα , ειμαι ασχετος αλλα μου αρεσει πολυ η ιδεα κ το αποτελεσμα ενως reef ενυδρειου.Ο χωρος μου ειναι ικανος για 120λτ ενυδρειο. Λεω να το φτιαξω μονος ,εννοω συναρμολογηση τζαμιων ,sump κ οτι αλλο χρειαζεται με μερακι κ υπομονη. :ninja: Χρειαζομαι πολυ βοηθεια ομως γιατι βλεποντας κ διαβαζοντας μου φαινονται ολα πολυ δυσκολα (ΒΟΥΝΟ).Το μονο ευκολο ειναι να κατασκευασω τη γυαλα , ας πουμε οτι η γυαλα ειναι ετοιμη , το sump πως θα το φτιαξω ,τι υλικο πρεπει να ειναι ?ποσα χωρισματα πρεπει να εχει ,υπαρχει καποιο αναλυτικο σχεδιο? ποσα λτ πρεπει να ειναι? Οπως καταλαβαινεται δεν εχω ιδεα! ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΑ :D:bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Με το καλό !!!

Για να μην το ξεχάσω , εάν κόλλησες μόνος σου το ενυδρείο ή το συμπ , ειδική ενυδρειακή σιλικόνη !!!

Για το συμπ , το μεγεθος του εξαρτάτε ,απο τον χόρο που διαθέτης . Για τον σχεδιασμό του σαμπ ,πρώτα απο όλα ,θα πρέπει να έχεις καταλάβει τη είναι ολο αυτο που πάς να φτιάξεις (οχι οτι ειναι δύσκολο) , αλλα να ξέρεις τη θα κάνεις και γιατι θα το κανεις ...! Μετα απο αυτο το μινι κήρυγμά , το βασικότερο για τον σχεδιασμο ενος σαμπ ειναι οι διαστασεις του σκιμμερ που θα χρησιμοποιήσεις ... ! ενα σαμπ , μπορει να μην έχει και κανένα χωρισμα . Απο εκει και περα , διαμορφωνουμε ενα σαμπ (με χωρισματα πχ) για να το κάνουμε πιο πρακτικο-λειτουργικο . πχ ενα χωρισμα(ή χωρος ) ειναι για το skimmer box . ενα άλλο χωρισμα (ή χώρος) ειναι για το refiugium . ενας τριτο χωρισμα (ή χωρος) είναι για την επιστροφή (παρα πολλή προσοχη στις διαστασεις σε αυτον το χώρο ) .

Για εμένα είναι 3 πολύ σωστα χωρισματα ... δεν εχει σημασια να μπουμε στην συζητηση πιο πρωτο πιο δευτερο ...

Κανε μία αναζητηση για σαμπ , για να καταλάβεις την φιλοσοφια τους ( περα απο το κατασκευαστικο ) , και ρίξε και μια ματία σε παρουσιασεις ενυδρείον για να δεις τι έχουν κάνει αυτοι με το σαμο !!! Ετσι για να έχεις μια προσωπική γνώμη , και να μπορείς στοιχειωδώς να κρίνεις το τι σου λέι ο κάθενας .... εν προκειμένη ...εγω !!!

Καλη συνέχεια !!! :D:ninja::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαρηστω για τον χρονο σου κ θα ακολουθησω τις συμβουλες σου , σε λιγο καιρο ελπιζω να εχουμε ενα καλο αποτελεσμα ,οταν ειναι ετοιμο θα βγαλω μερικες φωτο για να κρινετε κ εσεις την λειτουργικοτητα του!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...