Jump to content

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ μηκους 1m Diy


dsidir

Recommended Posts

Φωτιστικό κατασκευής μου 1 μέτρο χ 32 εκατοστά χ 8 εκατοστά ύψος. Έχει 6 λάμπες Τ5 χ 39 watt. Και στοίχισε 115 ευρώ. Αναλυτικά 40 ευρώ (πλαίσιο αλουμινίου και εργασία από φίλο), 52 ευρώ (ηλεκτρονικά μπάλαστ, καλώδια, μπουτόν, κλέμα, κτλ), 3 ευρώ (ανακλαστήρας), 20 ευρώ (πλέξι γκλάς).

Σύντομα θα βάλω σχέδιο για όποιον θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο γιατί πήρα αρκετά π.μ.

post-35537-1295950525_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρόχειρο σχέδιο.

Να σημειώσω ότι στα πέξι γκλάς πάνω (το επάνω έχει βαφεί στο ίδο χρώμα με το αλουμίνιο) και κάτω έχουν ανοιχτεί προσεκτικά αρκετές τρύπες ώστε να υπάρχει σχετικός αερισμός του φωτιστικού. 2-3 μέρες που λειτουργεί επί 10 ώρες την ημέρα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

post-35537-1296038196_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - dsidir
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το σχέδιο είναι πολύ εύκολο και μπορεί να γίνει και χωρίς ηλεκτρολόγο αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας. Λίγο ψιλοδουλειά θέλει στο αλουμίνιο, κατά τα άλλα είναι απλό. Τα μπάλαστ πιάστηκαν με βίδες στο αλουμίνιου και έχουν καλυφθεί από τον ανακλαστήρα, δηλαδή βρίσκονται από πάνω του στις άκρες όπως φαίνεται και στο σχέδιο. Τα ακροφύσια πιάστηκαν σε δυο μεταλικές λάμες με βίδες, οι οποίες λάμες πιάστηκαν με τη σειρά τους σττο αλουμίνιο με βίδες. Επίσης έχουν γίνει μικρές πατούρες για να πατήσουν τα πλέξι γλας πάνω και κάτω και να μην προεξέχουν κάθολου από το φωτιστικό.

Έγινε επεξεργασία - dsidir
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα,

Το φωτιστικό εμπλουτίστηκε με μια ταινία blue led, όπως φαίνεται και στην ακόλουθη φωτογραφία για νυκτερινό φωτισμό κυρίως και προστέθηκαν 4 διαφορετικές πρίζες-φίσ με χρονοδιακόπτη ώστε οι λάμπες να ανάβουν ανά ζευγάρι κυκλικά διαφορετικές ώρες. Ας πούμε ότι επιτυγχάνουμε έτσι μια τυπική αναπαράστη ανατολής δύσης. Ευχαριστώ τον Aiolos για τις συμβουλές του στο φωτισμό.

post-35537-1298027634_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - dsidir
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...