Jump to content

ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ


despoina

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ...ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΜΠΙ,

ΕΧΩ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΣΕ ΓΥΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΠΟΡΩ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 103 ΛΙΤΡΩΝ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΡΩΣΙΜΟ.ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Α,ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΕ ΠΛΕΞΙ ΓΚΛΑΣ ΠΟΥ ΤΗΑ ΕΧΕΙ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΨΑΡΙΩΝ?

Έγινε επεξεργασία - despoina
Link to comment
Share on other sites

δεν ηξερα οτι ειναι κανονισμος του φορουμ να γραφουμε με μικρα γραμματα,ευχαριστω για την ενημερωση.πως μπορω να μπω στην σωστη κατηγορια?ποια ειναι αυτη?συγνωμη, αλλα ειναι μεγαλο το site σας και εχω χαθει λιγακι!!!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες! καλη ιδεα να τα χωρησεις σε ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο! δεν θα εχουν προβλημα απλα πρεπει να δεις και για τη φιλτρανση πως θα το συνδιασεις. δεν υπαρχουν ψαρια που τρωνε τις ακαθαρσιες αλλων ψαριων. υπαρχουν ψαρια που μπορει να τις παραχωνουν στην αμμο ας πουμε ή να τις σπρωχνουν προς την εισοδο του φιλτρου. σαλιγκαρια ειδικα χωρις πολυ μεγαλες κεραιες μπορεις να βαλεις πολλα. :D

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Δέσποινα και καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Η σκέψη είναι καλή, αλλά σε βρίσκω υπερβολική στο θέμα των λίτρων για 2 μονομάχους. Φυσικά αυτό σημαίνει πως σου δίνονται πολλές επιλογές διακόσμησης αλλά κι επιλογής συγκατοίκων.

Καταρχήν να σου πω πως κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, πιθανόν να μην είναι ανάγκη να χωρίσεις το ενυδρείο σου στα δύο. Τα 100 λίτρα είναι αρκετά και για τους 2 μονομάχους εφόσον γίνει σωστή διακόσμηση του χώρου του ενυδρείου με φυτά, ξύλα και πέτρες. Στην ουσία θα πρέπει να "χωρίσεις" το ενυδρείο με φυσικά υλικά σε δύο ίσης αξίας περιοχές για να βολευτούν τα παλικάρια σου :thumbup:

Και όταν λέω ίσης αξίας, εννοώ πως θα πρέπει να έχουν παρόμοιες κρυψώνες στα φυτά, να έχουν το ίδιο χαμηλή ροή και τα δύο μέρη και φυσικά να ταΐζεις τοπικά στα δύο σημεία που είναι οι μονομάχοι.

Όλα τα παραπάνω που γράφω εμπεριέχουν κάποιο ρίσκο. Κι αυτό γιατί οι μονομάχοι είναι ψάρια με ιδιαίτερους χαρακτήρες το κάθε ένα ξεχωριστά. Αν πέσεις σε "καλόκαρδους" τότε δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα εφόσον στήσεις σωστά το ενυδρείο. Αν ένας εκ των δύο είναι νταής.... δεν αποκλείεται να έχεις μάχες.

Αν τώρα θες οπωσδήποτε να χωρίσεις το ενυδρείο στα δύο, θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσεις 2 ανεξάρτητα εσωτερικά ή εξωτερικά φίλτρα, είτε με κάποιον τρόπο να δημιουργήσεις επικοινωνία νερού από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Θα πρέπει να μας δώσεις διάφορα στοιχεία, όπως το είδος του φίλτρου, το πλέξι γκλας αν θα είναι σταθερό, αν θα έχει κάποιες τρύπες, αν το ενυδρείο έχει καπάκι.... γενικώς θα πρέπει να έχουμε σχεδόν όλη την εικόνα του ενυδρείου σου.

Περί διακόσμησης και συγκατοίκων...

Σίγουρα αυτό που μπορείς να κάνεις σε αυτά τα λίτρα, είναι ένα όμορφο ενυδρείο με πολλά φυσικά και εύκολα φυτάκια. Γι'αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να επιλέξεις το σωστό υπόστρωμα και βυθό καθώς και τα σωστά φυτάκια.

Θα ήθελα μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του πως το σκέφτεσαι για να σε βοηθήσουμε όπως μπορούμε καλύτερα.

:D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...