TaitO Posted September 27, 2006 #1 Share Posted September 27, 2006 (edited) Παιδιά δώστε μου τα φώτα σας αν και δεν έχω πολλά στοιχεία ... Έφτιαξα ξανα το ενυδρείο μου από την αρχή με το υπάρχον νερό του και με αλλάγες κάθε εβδομάδα το 30% Άλλαξα το φίλτρο μου σε 2213 Hagen (substrat pro + τύρφη) Πρόσθεσα υπόστρωμα της TETRA Φωτισμός χαμηλός εδώ και 2 εβδομάδες.... 15W Arcadia Από εβδομάδα θα μπει και άλλη λάμπα... Λίτρα 80 Μετρήσεις δεν έχω κάνει ακόμη εκτός του PH : 7.2 περίπου Το περίεργο είναι αυτή η γλίτσα να την πω? που δημιουργείται στην σκαλα του CO2 μέσα σε 3 μέρες το πολύ! Στις σιλικόνες πιάνει επίσης κάτι σαν λευκή άλγη... Και το νερό στην επιφάνεια είναι σαν να έχει μία κρούστα λευκή.... Τα μόνα που προστέθηκαν είναι το εξωτερικό φίλτρο και το υπόστρωμα. Και λίγη βοήθεια για τα φυτούλια μου... Τα υπόλοιπα φυτά που έχω μέσα τα πάνε σχετικά καλά και η anoubia που σας επισυνάπτω βγάζει καινούργια φύλλα συνέχεια... Αλλά πολύ καφετί άλγη έχει πιάσει.... Πως φεύγει ? Κάποια σχετική βοήθεια μέχρι να κάνω και τα τεστ για να σας δώσω πλήρη εικόνα... Ευχαριστώ! Edited September 27, 2006 by TaitO Link to comment Share on other sites More sharing options...
asoromani Posted September 28, 2006 #2 Share Posted September 28, 2006 Οι ανούμπιες απ' ότι ξέρω δεν θέλουν πολύ φως και απ' ότι φαινεται στην φωτο δεν τις έχεις σε σκιερό μέρος μηπως έχουν γι' αυτο το λόγο καφετίλα. Αφού όπως λες είναι χαμηλός ο φωτισμός μήπως για την γλίτσα φταίει κάποια από τις παραμέτρους του νερού;;;; Δεν κάνεις καμία μέτρηση, να μας γράψεις τα αποτελέσματα της;;; Όσο για την λευκή κρούστα στην επιφάνεια δεν ξέρω πρώτη φορά το ακούω. Ας απαντήσει κάποιος πιο εμπειρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC Posted September 28, 2006 #3 Share Posted September 28, 2006 Μήπως λές το φίλμ ; Οργανικά κατάλοιπα σχηματίζουν στην επιφάνεια του νερού μια μεγάλη κηλίδα σα λάδι ένα πράμα. Αν δεν αναταράσεις την επιφάνεια θα την βλέπεις σχεδόν πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaitO Posted September 28, 2006 Author #4 Share Posted September 28, 2006 Ναι αυτό.... σαν θολούρα κάπως είναι. Η σκάλα του CO2 είδατε τι έχει μαζέψει? ιχχχχχχχ πωωω κάτι πρέπει να γίνει... χάλια γίνεται συνέχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopani Posted September 29, 2006 #5 Share Posted September 29, 2006 (edited) Με την αλλαγη που εκανες στο ενυδρειο κατεστρεψες τα περισσοτερα χρησιμα βακτηρια και ας ειχες το ιδιο νερο επισης και η αλλαγες 1 φορα την εβδομαδα το 1/3 εκανε ζημια καλυτερα θα ειναι να κανεις καθημερινες αλλαγες νερου το 1/5-1/6 για 10 μερες, το ενυδρειο σου τωρα ειναι αστρωτο γι'αυτο και η καφε αλγη.Αυτη η αλγη φευγει ευκολα με ενα απαλο τριψημο. Η κρουστα ειναι απο υπολλυματα τρωφης, οργανικης αποσυνθεσης... αν θελεις βαλε για λιγες μερες (2-4) μια αεραντλια για να χαθει αυτη η κρουστα το επιπλεων οξυγονο απο την αεραντλια θα βοηθησει και στο στρωσημο, στο μεταβολισμο τον θρεπτικων υλων απο τα βακτηρια. Και η τροφη με μετρο... 0 Η γλιτσα στην σκαλα ειναι απο το CO2... αν το CO2 ειναι απο DIY παντα θα πιανει και μπολικη... Τα ψαρακια που εχεις στο ενυδρειο δεν εχουν προβλημα με ολα αυτα γιατι στην φυση τους ζουνε σε νερα πλουσια σε προιοντα οργανικης αποσυνθεσης.. ειναι πολυ ανθεκτικα ψαρια. ΥΓ. Ολα αυτα που εγραψα ειναι εμπειρικα... για να μην παρεξηγουμε Edited September 29, 2006 by mopani Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts