Jump to content

απορια για Biology


belgos4

Recommended Posts

καλησπερα παιδια, εχω ενα 1000λ + 250 sump με καμια 80 κιλα ζ βραχο και 10 x t5 54watt τρεχει κανενα 6 μηνο μερχρι στιγμης 18 ψαρακια :rasp: και ολλα καλα... εχο τις εξεις αποριες... οι βιοσφερες οπως τις εχω η να τις βγαλω και να βαλω ζ.βραχο για βιολογια στο sump με αντιστροφο φωτισμο γιατι σκεφτομαι να το φορτωσω αρκετα ακομα..?? καραντινα μ ειπε καποιος πως δεν χρειαζεται βιολογια βραχο φωτα κτλπ... ισχυει?? thanks a lot :)

Link to comment
Share on other sites

Εφ'οσον εχεις ζωντανο βραχο,αφαιρεσε ολο το αλλο βιολογικο υλικο που εχεις.

Και βεβαια μπορεις να προσθεσεις και στο σαμπ :)

Link to comment
Share on other sites

ενα πολυ γνωστο μαγαζι θεσσαλονικη π ειπε να βαλω κ μακαρονι οπως εβαλα στην αρχη.. ηθελε απλα να πουλησει?? thanks

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε 300 λιτρα και 60 sub , βιολογια με 40 κιλα βραχου και 300γραμμαρια SYMBIONT τοποθετημενο στο sub ( τα 300 γραμμαρια ειναι για 450 λιτρα νερου , ποτε γενικα δεν ειχα προβλημα με μετρησης αμμ-νιτ. κλπ .

αρκετα φορτωμενο με ψαρια 20 μεγεθους απο 5-12 cm .

Link to comment
Share on other sites

Το μακαρόνι και οι βιόσφαιρες αποτελούν απλά φτηνά υποκατάστατα (με αρκετά χειρότερη απόδοση) του βράχου και των σύγχρονων βιολογικών υλικών όπως substrat, siporax κλπ.

Από κει και πέρα, έχει επικρατήσει σαν καλή πρακτική τα τελευταία χρόνια και στα πλαίσια της λογικής "κρατάω ένα σύστημα όσο το δυνατόν φυσικό", να χρησιμοποιείται μόνο βράχος για τη βιολογική φίλτρανση.

Όπως είπε και ο Δίας, καλό θα ήταν σταδιακά να τα αντικαταστήσεις με βράχο. Σταδιακά για να μην έχεις ξεσπάσματα στον κύκλο του αζώτου.

Τώρα για την καραντίνα, ίσως να μην χρειάζεσαι τέλειο φωτισμό, αλλά αν λάβεις υπόψιν ότι εκεί μέσα θα θέλεις να μένουν τα ψαράκια για να ηρεμήσουν και να θεραπευτούν για 1-4 βδομάδες, τότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είναι πλήρης από εξοπλισμό, φίλτρανση και κρυψώνες και αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...