Jump to content

Profilux Light IΙ Ghl Ρυθμίσεις...


Recommended Posts

Επειδή έχω χαθεί με τον προγραμματισμό, καλό θα ήταν και πολύ χρήσιμο, όποιος έχει γνώση στο θέμα, ας μας δώσει τις δικές του ρυθμίσεις, μπάς και βγάλουμε καμιά άκρη.

Εγω πάντως έχω πολύ δρόμο ακόμη, μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω!!!

Έγινε επεξεργασία - Big Blue
Link to comment
Share on other sites

Τι θες να ρυθμίσεις?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αρκετά εξιδικευμένες, καταλαβαίνει κανείς την δύναμη αυτού του forum...

Ο φίλος μας Γιώργος (Nervas) τελικά είναι γκουρού πάνω σε αυτό το θέμα, και αφού Κυριακάτικα τον ζάλισα αρκετά διά τηλεφώνου, μου έλυσε όλες μου τις απορίες, αφύ την διατριβή που έχεικάνει πάνω στο θέμα ως κάτοχος Profilux, εγω μόνο στα όνειρά μου μπορεί να δω!!!

Ο προγραμματισμός στο συγκεκριμένο μηχάνημα, δεν είναι κάτι απλό, έτσι όπως αρχικά φαίνεται, και μιλάμε γιά την περίπτωση που κάποιος θέλει να εκμεταλευτεί όλες τις δυνατότητες, και ιδαίτερα τις εξωμιώσεις καιρού, ανατολής και δύσης.

Υπάρχουν κάποια μυστικά, που δεν αναφέρονται πουθενά, ακόμη και στο διαδύκτιο, και μόνο με πολλές ώρες ασχολίας μπορεί να βρεί κάποιος.

Αφού αρχικά ¨έδεσα"τις συνδέσεις, χρειάστηκε να κάνω κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις στα καλωδιάκια που πάνε στο extra AVG γιατί ήταν πολύ λεπτοδουλειά και έτσι όπως έρχονται απο μαμά, είναι πολύ δύσκολο να κάτσουν όλα σωστά στο AVG.

Ο προγραμματισμός της LED μπάρας, μπορεί να φαίνεται εύκολος, όμως γιά να πετύχεις σωστά τον ήλιο και το φεγγάρι, χρειάζεται πολύ ψάξιμο!!!

Πλέον το πρόγραμμα που φτειάξαμε μαζί με τον Γιώργο ,δουλεύει άψογα, και το μόνο κακό που παρατήρησα στις δυνατότητες του προγράμματος είναι ότι στα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα στις βροχερές ημέρες, δεν υπάρχει η δυνατότητα γιά radom ρύθμιση, πράγμα απαράδεκτο.

Ετσι θα πρέπει ο χρήστης να ορίσει ποιές ημέρες της εβδομάδος θα είναι βροχερές!!!

Ευτυχώς στην version που ήρθε στα χέρια μου, αυτό το πρόβλημα λύθηκε γιά τις καταιγίδες ,κάτι που την παλαιότερη version ήταν και αυτό πρόβλημα, αφού δεν υπήρχε ούτε γιά αυτές επιλογή radom.

Απο εκεί και πέρα, ως επιλογές υπάρχει ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος τόσο ως καιρικό φαινόμενο, όσο και ως συχνότητα και ένταση.

Οι πρώτες ώρες επαφής μαζί του σε πλήρη λειτουργία με έχουν ενθουσιάσει....

Το μόνα δύο προβλήματα που θα λυθούν άμεσα και παραμένουν είναι....

1) Προσθήκη μιάς καόμη μπάρας led ,μιά και αυτη η μία είναι πολύ λίγη γιά το ενυδρείο μου.Φυσικά πλέον είναι απαραίτητο μαζί με την δεύτερη led μπάρα και το ανάλογο spliter

2) Μελέτη της σειράς που έχουν μπεί οι λάμπες στο φωτιστικό, σε σχέση με το πρόγραμμα και πιθανή αλλαγή τους με την σωστή.Αυτό γιατί το φωτιστικό ήρθε απο την Γερμανία, με τις λάμπες που είχα ζητήσει τοποθετημένες σε συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες και μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί να αλλάξω.

Φίλε Γιώργο(Nervas)....πραγματικά δεν βρίσκω τον τρόπο να σου πω. πόσο υποχρεωμένος είμαι απέναντί σου.....

Έγινε επεξεργασία - Big Blue
Link to comment
Share on other sites

Να σαι καλά Γιάννη :D

Εύχομαι να το χαρείς εσύ και τα ζωντανά σου ;)

Link to comment
Share on other sites

Για το νούμερο 2 πρόβλημα σου θα έχεις μήνυμα μου αύριο :D

Link to comment
Share on other sites

Για το νούμερο 2 πρόβλημα σου θα έχεις μήνυμα μου αύριο :D

Να είσαι καλά βρε Γιωργή....

Τελικά αυτό με το πρόβλημα μετά τις 12 ξαναβγήκε!!!

Αυτη την ώρα ενω θα έπρεπε να είναι το φεγγάρι μόνο στην μπάρα, και ενω ήταν στην αρχή του το βράδυ, μόλις πήγε 12 άναψαν όλα τα led στην μπάρα, ενω παράλληλα οι 2 λάμπες του ενός μπάλαστ δεν έχουν ακόμη κλείσει και είναι αμυδρά ανοιχτές, ενω όπως το φτειάξαμε μετά τις 12 θα έπρεπε να είναι off.....στο test τα πήγαμε καλά, όμως τώρα ξαναβγήκε το πρόβλημα.....θα το κοιτάξω και εγω, τώρα που έμαθα κάπως την λογική....

Σημ....

Διόρθωσε το προφίλ σου...άκου εκεί αρχάριος!!!

Έγινε επεξεργασία - Big Blue
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο,τελικά έλυσα πριν λίγο το πρόβλημα με τις τελευταίες λάμπες στο κλείσιμο και τα LED....είχε γίνει λάθος απο το pc στα μ.μ και π.μ!!!

Αυτό που δεν ξέρω είναι εαν στην ανατολή και δύση πρέπει να ανάβουν μόνο τα πορτοκαλί led η μαζί και τα μπλέ.Τώρα ανοίγουν όλα...μπλέ ,πορτοκαλί, και άσπρα.

Δεν ξέρω μήπως εξαρτάται και απο την φάση του φεγγαριού....που θα πάει θα λύσουμε και αυτό το τελευταίο!!!

Έγινε επεξεργασία - Big Blue
Link to comment
Share on other sites

Τι θες να ρυθμίσεις?

Ξέχασα να σου απαντήσω...

Να ήτανε μόνο ένα θέμα γιά ρύθμιση, καλά θα ήτανε!!

Link to comment
Share on other sites

Με την βοήθεια και πάλι του Γιώργου, λύθηκαν πλέον και τα τελευταία προβλήματα-απορίες, και παράλληλα αλάχτηκε κάπως και η σειρά στις λάμπες του φωτιστικού....όλα καλά πλέον.

Και πάλι Γιώργο....χίλια ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...