Jump to content

Καφε γλιτσα στα φυτα και τριχιδια


irongud

Recommended Posts

Το ενυδρειο μου ειναι φρεσκο 1 μηνα και δυο εβδομαδες τρεχει. 250 λιτρα , εχει μεσα διαφορα ειδη ευκολων φυτων . οταν στηθηκε τα φυτα ειχα περασει δυο εβδομαδες μεσα σε κουβα λογω πωλησης του παλιου ενυδρειου και μετα μπηκαν σε αυτο. για 2 εβδομαδες δεν ειχα φωτισμο και το μονο που ειχα ηταν μια λαμπα φορητη με ενα γλομπο 60 βατ που φωτιζε απεξω. μετα εβαλα το καπακι με τις λαμπες και (βλακωδως απο οτι μου ειπαν) αρχισα να δουλευω τις λαμπες μου 80 βατ συνολο 39 γκρο και 39 daylight για 11 ωρες οπως ειχα συνηθησει στο παλιο μου ενυδρειο. αποτελεσμα ολων αυτων μια καφε γλιτσα σε ολα τα φυτα και κυριως στη hygrophila polysperma. καθαρισα οση μπορουσα με το χερι αλλα δεν εχω κανει και τιποτα. μετα απο αυτο και καμια εβδομαδα τωρα βλεπω και κατι πρασινωπα τριχιδια και στη hygrophila αλλα και στους εχινοδορους. τα φυτα που υπαρχουν μεσα ειναι τα εξης :

Microsorum pteropus

Hygrophila Polysperma

Hygrophila Polysperma Rosa NerviS

ludwigia palustris

xmas moss

willow moss

3 ειδη vallisneria κοντη , μακρια λεπτη και μακρια πλατια

κερατοφυλλο

egeria densa

Micranthemum micranthemoides

Hydrocotyle leucocephala

anubia nana

Cryptocoryne flaccidifolia

Echinodorus bleheri

Limnophila sessiliflora

hygrophila difformis

τα ψαρια τα εξης:

1 X Pond Snail

1 X apple snail

12X rhodostomus

2X zebra danio

5X pterophylum scalare

4X corydoras sterbai

3X corydoras aeneus

2Χ ancistrus dolichopterus μωρα 3 εκ

καμποσα ramshorn snail μισο εκατοστο και καμποσα melanoides tuberculata

φιλτρανση απο ενα eheim pro 2224. την τελευταια εβδομαδα αρχισα μερα παρα μερα να ριχνω τη συνιστωμενη δοση flourish excel. τωρα μετα απο προταση φιλου αναψα τα φωτα τις πρωτες 2 μερες για 5 ωρες και τις 3 τελευταιες για 7 ωρες. επισης εχω και 2 οττο που πηρα σημερα αλλα φοβαμει να τους ριξω στο μεγαλο (ειναι στο γαριδαδικο τωρα) καθως προχθες εβαλα μεσα 3 αρσενικες αμανο που ειχα για να καθαρισουν και ως το πρωι δεν υπηρχαν, τα σκαλαρια μου με ευχαριστησαν πολυ για το μεζε... προτασεις ευπροσδεκτες

snc00108.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μολις βρηκα τις αμανο μου! ειχαν φοβηθει τοσο που ειχαν κρυφτει πισω απο το εσωτερικο φιλτρακι που εχω μεσα με την τυρφη. ηταν τοσο τρομαγμενες που ακομα και οταν ξεκρεμασα το φιλτρο και το εβγαλα απο το νερο μειναν πανω του... η μια ειδα εχει μια γενναια δαγκωνια στην ουρα... εννοειται οτι ξαναμπηκαν στο γαριδαδικο και εκει θα μεινουν. μη ντρεπεστε να μου πειτε για την αλγη..

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα έπρεπε να άρχιζες την προσαρμογή των φυτών σιγά σιγά.

Θεωρητικά όταν τα φυτά προσαρμοστούν και αρχίζει η ανάπτυξη τους παίρνουν το πάνω χέρι και η άλγη σιγά σιγά υποχωρεί, θέλει λίγο υπομονή και εως τότε μηχανικό καθάρισμα. Αν δεις ότι τα φυτά αναπτύσσονται κανονικά (αφού προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα) και η άλγη δεν υποχωρεί τότε κάτι θα έχεις ανεβασμένο στο ενυδρείο σου πχ νιτρικά φώσφορο ή θα ρίχνεις πολύ λίπασμα. Πρόσεχε έως ότου προσαρμοστούν τα φυτά να είσαι προσεκτικός με την λίπανση.

Αν μπορείς δώσε μας το ΝΟ3 και το φώσφορο.

Link to comment
Share on other sites

νο3 εχω 15 τεστ για φωσφορο δεν εχω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...