Jump to content

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ Biobox3


corleone3

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα. Έχω μια απλή ερώτηση και θα ήθελα όσοι γνωρίζουν να απαντήσουν. Σε ένα ενυδρείο 190 ή 240 λίτρων χωρίς sump, θα επαρκούσε ένα θαλασσινό φίλτρο aquatlantis biobox 3, το οποίο συμπεριλαμβάνει και skimmer?Μήπως σε αυτά τα λίτρα είναι μονόδρομος το sump? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς τον

Το sump δεν είναι απαραίτητο. Απλά ευκολία ώστε να μην φαίνονται τα μηχανήματα μέσα στο κυρίως ενυδρείο.

Τη βιολογία την αναλαμβάνει ο βράχος. Φίλτρο θέλεις μόνο για άνθρακα και αντιφώσφορο.

Σκίμμερ δεν ξέρω τι περιλαμβάνει, αλλά συνήθως αυτά τα όλα σε ένα έχουν απλό surface skimmer, και όχι κανονικό protein skimmer.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Στο biobox3 νομίζω ότι υπάρχει κανονικό skimmer και ότι τοποθετείς τα διάφορα υλικά με τη μορφή θηκών (cartridges). Αν γνώριζα τι ακριβως περιλάμβανε θα βοηθούσε πολύ. Πάντως μου το πρότειναν για ενυδρείο 190 ή 230 λίτρων.

Link to comment
Share on other sites

http://www.rocketaquatics.co.uk/biobox-fil...ter-p-1420.html

Δεν αναφέρει κάτι για skimmer.

Εντωμεταξύ δεν το λές και φτηνό... (~100+ ευρώ...)

Πάρε ένα μικρό φιλτράκι με 30 ευρό για να βάλεις μέσα άνθρακα και αντιφώσφωρο, και ψάξε τις αγγελίες για ένα καλό επώνυμο μεταχειρισμένο skimmer (πχ TMC, Deltec κλπ) και θα είσαι αρχηγός

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει και εγώ το biobox3, και δεν μου γέμισε το μάτι. Άσε που και η τιμή του είναι τσιμπιμένη (εαν θυμαμαι καλά γυρω στα 170 ευρώ - 100 ευρώ νομίζω είχε το biobox γλυκού νερού χωρίς skimmer).

Θα συμφωνησω με τον φίλο dimkasta για ένα καλό επώνυμο skimmer (π.χ TUNZE, Deltec, καθώς και το οικονομικό BOYU), μαζί με ένα φιλτρο για άνθρακα και αντιφώσφωρο.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑQUATLANTIS AMBIANCE 100 (190 lt) KAI TO AQUATLANTIS AMBIANCE 120 (230lt ΠΕΡΙΠΟΥ) ΓΙΑ ΕΝΑ FISH ONLY ΕΝΥΔΡΕΙΟ?

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΥΔΡΕΙΑ, ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ SUMP, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ SKIMMER ΚΡΕΜΑΣΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ BIOBOX3 ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ SUMP ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ REEF ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ REEF ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΧΩΡΙΣ SUMP, ΚΑΘΩΣ ΓΛΙΤΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΦΑΣΗ.

ΓΕΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ FISH ONLY 200-250 lt ΧΩΡΙΣ SUMP, ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΕΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΡΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Και τα 2 ενυδρεια ενυδρεία τα ξέρω γιατί τα κοιτούσα στην Μοναστηρίου για ένα φίλο μου που θέλει να μπει στο χομπυ. ¨Ικανοποιητικα αισθητικά αλλά όχι φθηνά και θέλουν και μετατροπές για να γίνουν θαλλασινά (π.χ skimmer κρεμαστό, που έχεις δίκιο δεν είναι αισθητικά όμορφο). Εγώ θα σου έλεγα να πας σε ενυδρείο με sump όπου είναι πολύ πιο βολικό και πιο "σωστό για ένα θαλλασινό ενυδρείο.

Είτε καινούργιο, είτε μεταχειρισμένο, ειτε νέα κατασκευή στα μέτρα σου όπως το θελεις (εγώ αυτό θα σου συνιστούσα). Επίσης μπορείς να δεις και τα red sea max 250 (κυρίως μεταχειρισμένο λόγω υψηλής τιμής) τα οποία έχουν ένα είδος sump στην πλάτη του ενυδρειου και είναι όμορφα αισθητικά.

Πάντως ΜΗΝ αγχωνεσαι, και μήν βιαστείς να αγοράσεις. Θέλει υπομονή/επιμονή, θέλει να γυρίσεις όλα τα pet shop της πολης, και να τσεκαρεις τις αγγελίες για κάποια ευκαιρία. :P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...