Jump to content

Φιλτράνσεις κτλ


Recommended Posts

Διαβάζοντας το τοπικ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58664 είπα να δώσω και γω μερικές πληροφορίες που απέκτησα.

Εγώ ήθελα καθαρό νερό για τον κήπο μου μιας και η διάτρηση που έιχα κάνει είχε contactivity 2940 (όρια <1055) και total hardness 1590 (όρια <500). Γενικά τα νέρα της περιοχής είναι πολύ σκληρά, γεμάτα άλατα. έπρεπε κάτι να κάνω διότι μπορεί με το γρασίδι να μην είχα άμεσα πρόβλημα (μπορούσα να ποτίζω το γρασίδι αλλα σε 2-3 χρόνια το χώμα θα γινόταν χάλια και θα ήθελε ανακάτεμα κτλ), δεν μπορούσα να ποτίζω δέντρα κτλ.

Έψαξα για διάφορα, φίλτρα, οσμώσεις κτλ. Τέλικα κατέληξα σε μία αλλή μέθοδο. Φίλτρανση με resin. Το πλεονεκτημα είναι ότι πετάς πάρα πολύ λίγο νερό. Καθε 8-10 τόνους νερό χρειάζομαι γύρω στα 300-500 λίτρα για αναγέννηση. Επίσης το καλό με αυτή την μέθοδο είναι ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών resin και σε συνδιασμό μπορεί να γίνει οποιανδήποτε διόρθωση στο νερό.

Τώρα δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει η αντίστροφη όσμωση και ποια αποτελέσματα θέλετε εσείς να πετύχετε από αυτή την φίλτρανση. Μεγάλο μειονέκτημα πάντως το κακό νερό. Πάντως ο τύπος που μου έφτιαξε το δικό μου σύστημα έχει σκοπό να κατασκευάσει ένα ενυδρείο με δίσκους (μου πε πως θέλουν απαιτικό νερό) σαν διαφήμηση. Τώρα δεν ξέρω τη σύστημα χρειάζεται και πόσα στοιχιζεί.

Πάντως αν θέλει καποιός πληροφορίες και τα σχετικά ασ ρωτήσει ότι θέλει και θα τα μεταφέρω. Ρωτώντας θα μάθουμε περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...