Jump to content

Νέο στήσιμο για δίσκους.Τη γνώμη σας


Recommended Posts

Καλησπέρα, πλέον θα δοκιμάσω πρωτη φορά να φιλοξενήσω δίσκους και αφου ξεστηθηκε εντελως το ενυδρειο (πριν ειχα αφρικανες), εγινε νεο στησιμο, και θελω μια πρωτη γνωμη πριν ολοκληρωθει.

Οι καθαρες διαστασεις ειναι 130χ60χ60.

Υποστρωμα εχω μπεζ αμμο χαλαζιακη με λιγο μαυρη αμμο βασαλτη για να "σπαει", πλατη εφτιαξα απο μονωτικο μπλε φελιζολ 2 cm ενα κομματι που κρυβει στο πλαι το εσωτερικο φιλτρο και ενα τριγωνικο που φαινεται "φατσα" στην πλατη .Το φελιζολ περάστικε με σιλικονη και κολησα απο την αμμο που εβαλα για υποστρωμα.Η υπολοιπη πλατη έχει απο πισω μαυρο χαρτονι.

Ένα μεγαλο ξυλο και 2-3 πετρες που βοηθουν να κρατηθει κατω και απο φυτα μονο ανουμπιες (τις ειχα απο πριν) ,στην αριστερη γωνια και μια μικρη στη δεξια.

Αυτη τη στιγμη εχει μονο 4 νεον acanthopthalmus kuhli. Σε λιγες μερες σκεφτομαι να βάλω 8 μικρα δισκάκια και ενα μεγαλο κοπαδι (περιπου 30 ) καρδιναλιους. Νομιζω οτι χρειαζεται κατι ακομη (ξυλα,πετρες, φυτα) αλλα απο την άλλη θελω άπλα να χαίρομαι τα ψάρια.

Τι λέτε? καμιά συμβουλή για το σετ απ ή τη συνθεση ψαριων που σκέφτομαι?

ευχαριστω,

post-11425-1304620586_thumb.jpg

post-11425-1304620615_thumb.jpg

post-11425-1304620653_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό φαίνεται :D:thumbup:

Κάποιες παρατηρησούλες που έχω δεί στο ενυδρείο μου που έχω και εγώ καρδινάλιους και νέον.

Αν και ένα κοπάδι 30 ατόμων είναι πραγματικά εντυπωσιακό, τα ψαράκια αυτά πραγματικά δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Όταν σου ανέβει η θερμοκρασία πάνω απο 30 θα τα δείς πολύ περίεργα, βασανίζονται. Πιστεύω ότι αν χρειαστεί να ανέβει παραπάνω απο 32 για καμιά θεραπεία δεν θα την βγάλουν. Άσε και το άλλο. Αν αποφασίσεις να τα βγάλεις, μέχρι να τα μαζέψεις σίγουρα θα στρεσάρεις τους δίσκους με την απόχη. Το έπαθα και ξέρω. Άσε που απο εκείνη την μέρα έχω και αναπνοές :thumbup:

Βάλε μόνο μερικά κορυντοράκια για να ανακατεύουν την άμμο.

Τώρα για το setup, βάλε μερικές βαλισνέριες στην πλάτη ή σε κάποια γωνία και κάποια στιγμή βγάλε το εξωτερικό φίλτρο για να κερδίσεις λίτρα. Προχώρα... Περιμένουμε νέες φώτο.. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...