Giorgos LA 8 Μαίου 2011 Author #26 Share 8 Μαίου 2011 Καλημέρες! Φίλε συγνώμη άλλα τα έχεις κάνει λίγο κουλουβάχατα!!! 1)Αφού δείχνεις ότι έχεις ωραίο ψώνιο με τα cory γιατί δεν περιορίζεσαι σ'αυτά?Πάρε 10-15 ψάρια και κάνε τα κοπαδάκια σου! [Προσωπική μου άποψη:θα ήταν ωραίο αποτέλεσμα 3 διαφορετικά κοπάδια των 5 ατόμων, π.χ.: 4aenaus+1albino/ 5panda και 5sterbai] Πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό! 2)Γενικώς οι γλύφτες είναι ήρεμα(και λίγο φοβιτσιάρικα) ψάρια,δεν ενοχλούν τα υπόλοιπα είδη.Όταν ομως μένουν νηστικοί γίνονται λίγο επιθετικοί!Εγώ έδιωξα τον δικό μου επειδή "χτυπούσε" τα cory όταν έριχνα ταμπλέτα. 3)Από τη στιγμή που το ενυδρείο θα είναι φυτεμένο έχε υπόψιν σου ότι για κάποια φυτά οι γλύφτες είναι απαγορευτικοί γιατί καταστρέφουν τα φύλα τους.Να προτιμήσεις Otocinclus spp. που "δουλεύουν" σαν γλύφτες και είναι και πιο όμορφα ψάρια,αρκεί να είναι τουλάχιστον 3. Για τους κινέζους που ρωτάς δεν έχω γνώση,οπότε δεν μπορώ να εκφέρω και γνώμη. Ψάξου πάντως γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές και ωραίοι συνδιασμοί κι εσύ φαίνεται ότι έχεις γούστο! Ευχαριστω παρα πολυ φιλε για τις απαντησεις που δινεις ...!! 1) Αυτο σκεφτομαι να κανω...αλλα με 2-3 αλμπινο...παντα βρισκω δυσκολα ομως :s ...!! 2)Εσυ ομως τι εδος φλυφτει ειχες??Σαν τον δικο μου τον Siamese algea eater ...η σαν τον απλο(Μικρο) ?? 3)Αυτο δεν το ηξερα...ευχαριστω πολυ...Αν και εγω εχω μια αnouμπια εκει που τον εχω...και δεν το πολυ πιραζει...! Ευχαριστω για το γουστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 8 Μαίου 2011 Author #27 Share 8 Μαίου 2011 Δεν έχει κάνει τίποτα κουλουβάχατα... Ίσα ίσα που δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον για να φτιάξει ένα σωστό ενυδρείο. Λάθος! Τα προηγούμενα ποστ μου ήταν βραδινά και δεν πρόσεξα μία σημαντική λεπτομέρεια... Στη φωτογραφία που μας δείχνεις φαίνεται να έχεις χαλικάκι στο βυθό σου... Δυστυχώς αυτό δε σου επιτρέπει να βάλεις Corydoras, καθότι θέλουν αμμώδη βυθό. Ψάξου λίγο ΕΔΩ για μερικά είδη ψαριών και αν βρεις κάτι άλλο που να σε ενδιαφέρει το συζητάμε Οχι...δεν καταλαβες...ολα αυτα θα μπουν στο 200ρι που ετειμαζω...εχω αμμο μαυρι...λιπασμα για τα φυτα...απο πανω θα μπει αμμος...και σε μερικα σημεια...αγορασα ιδιου χροματος...λεπτο χαλικακι...για μερικα σημεια(ντεκορ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 8 Μαίου 2011 Author #28 Share 8 Μαίου 2011 Eυχαριστω πολυ παιδεια για την βοηθεια..πραγματικα με σωζετε ...δεν θελω να παισω παλη θυμα του πετσοπα(Οι περισοτεροι ειναι ετσι...εχω συναντισει και καλους) -.- ...!! Το λινκ που μου εδωσες Στορμ ειναι πολυ καλο ...!! Φιλαράκι αυτός είναι ο otocinclus που σου ανέφερα Tωρα το ειδα...ναι ξερω οτι ειναι λιγο επιθετικα με την περιοχη τους...μιας και εχει η αδερφη μου...και ξερω κατι για αυτα ...Οι κινεζοι ειναι οι δυσκολοι...και σαν συμπεριφορα...αλλα και να τους ξεχωρισεις :S ...!!Ευχαριστω Υ.Γ Καλημερα Ξεχασα να πω ρε παιδεια [Ωραια μερα σημερα (ασχετο) ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 8 Μαίου 2011 Author #29 Share 8 Μαίου 2011 Παντως στορμ...το λινκ που μου εδωσες ειναι καλο μεν δεν λεω...αλλα για τους νεους χομπιστες που δεν ξερουν τπτ απο ψαρακια..και εχουν ακουσει μια ονομασια...δεν θα μπορεσουν να το βρουν σε αυτο το λινκ..διοτι ολα τα ψαρια αναφερονται με το επιστιμονικη τους ορολογια αντι για τον Τιτλο...(πχ..Poecilia reticulata αντι για σκετο gubby...η να το γραψουν μεσα σε παρενθεση) θα βοηθησουν πολυ τους νεους χομπιστες...!Ο πολυ εγκυκλοπεδισμος χανει την ουσια...Δεν λεω ομως να μην μπει...! Πηστευω αν το βελτιωσουν αυτο...θα ειναι το καλητερο ευρετηριο ψαριων...κατα την γνωμη μου βεβαια...!! Υ.Γ τελοςπαντον για να μην ξεφευγω και απο το θεμα μας...απλα ηθελα να το πω μπας και το δει κανενας mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 8 Μαίου 2011 #30 Share 8 Μαίου 2011 Παντως στορμ...το λινκ που μου εδωσες ειναι καλο μεν δεν λεω...αλλα για τους νεους χομπιστες που δεν ξερουν τπτ απο ψαρακια..και εχουν ακουσει μια ονομασια...δεν θα μπορεσουν να το βρουν σε αυτο το λινκ..διοτι ολα τα ψαρια αναφερονται με το επιστιμονικη τους ορολογια αντι για τον Τιτλο...(πχ..Poecilia reticulata αντι για σκετο gubby...η να το γραψουν μεσα σε παρενθεση) θα βοηθησουν πολυ τους νεους χομπιστες...!Ο πολυ εγκυκλοπεδισμος χανει την ουσια...Δεν λεω ομως να μην μπει...! Πηστευω αν το βελτιωσουν αυτο...θα ειναι το καλητερο ευρετηριο ψαριων...κατα την γνωμη μου βεβαια...!! Υ.Γ τελοςπαντον για να μην ξεφευγω και απο το θεμα μας...απλα ηθελα να το πω μπας και το δει κανενας mod Οι κοινές ονομασίες των ψαριών ποικίλουν. Δηλαδή ένα ψάρι μπορεί να έχει 3-4 διαφορετικές κοινές ονομασίες κάποιες εκ των οποίων είναι και μερικώς ή ολικώς λανθασμένες. Πχ τα Corydoras πριν από καμιά 20αριά χρόνια ονομαζόντουσαν απλά ως "γατόψαρα". Τα γατόψαρα όμως είναι η μεγαλύτερη οικογένεια ψαριών και περιλαμβάνει χιλιάδες είδη. Αυτό έκανε ανέφικτο το να μπορέσει να δημιουργηθεί μία λίστα βάση της κοινής ονομασίας. Γι'αυτό και χρησιμοποιούνται και οι μικρογραφίες των φωτογραφιών για να υπάρχει και μία καλύτερη εικόνα για το τι ψάρι μιλάμε. Στα λέω αυτά γιατί γνωρίζω πως δημιουργήθηκαν οι λίστες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 8 Μαίου 2011 Author #31 Share 8 Μαίου 2011 Οι κοινές ονομασίες των ψαριών ποικίλουν. Δηλαδή ένα ψάρι μπορεί να έχει 3-4 διαφορετικές κοινές ονομασίες κάποιες εκ των οποίων είναι και μερικώς ή ολικώς λανθασμένες. Πχ τα Corydoras πριν από καμιά 20αριά χρόνια ονομαζόντουσαν απλά ως "γατόψαρα". Τα γατόψαρα όμως είναι η μεγαλύτερη οικογένεια ψαριών και περιλαμβάνει χιλιάδες είδη. Αυτό έκανε ανέφικτο το να μπορέσει να δημιουργηθεί μία λίστα βάση της κοινής ονομασίας. Γι'αυτό και χρησιμοποιούνται και οι μικρογραφίες των φωτογραφιών για να υπάρχει και μία καλύτερη εικόνα για το τι ψάρι μιλάμε. Στα λέω αυτά γιατί γνωρίζω πως δημιουργήθηκαν οι λίστες Ναι ειχα διαβασει για την Ιστορια τους...αλλα καλο θα ηταν σε μια παρενθεση να εχει και την...υποκατηγορια να το πω...αν με πιανεις ...αλλα οι φοτο ειναι πολυ καλες μπραβο...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος