Jump to content

Θα ηθελα τα φωτα των εμπειρων στα εσωτερικα Sump


johnm62

Recommended Posts

Ηρθε στα χερια μου ενα ενυδρειο 50 Χ 40 Χ 37 υψος . Εχει εσωτερικο sump δεν βλεπω ομως τα χωρισματα του να ειναι ο.κ. Και εξηγω : στις εισαγωγες νερου η μια ειναι πανω απο την επανω πλευρα του διαχωριστικου αρα οταν θα μπενει το νερο στο sump δεν θα περναει απο το πρωτο σταδιο φιλτραρισματος . Κανω λαθος ; Θα ηθελα την γνωμη των εμπειροτερων στα sump .

Το παιδι που μου το εδωσε δεν το ειχε δουλεψει για να ξερει αν ειναι ενταξει και αυτουνου του το ειχαν δωσει .(χερι με χερι εφτασε και στα δικα μου χερια)που λεει και ο καλητεχνης . post-19315-1307516675_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που φτιάχνω κάτι ανάλογο τα έχω ανάποδα τα χωρίσματα (κάτω από την παρόντρηνση του Oresti φυσικά). Έτσι όντως το πάνω νερό δεν θα περνάει από όλη την περιοχή του φιλτραρίσματος. Επίσης είσαι αναγκασμένος να βάλεις την αντλία με βεντούζες ψηλά για έξοδο ώστε να τραβάει το νερό στο τέλος της διαδρομής του.

Μια καλή λύση είναι να γεμίσεις το πρώτο χώρισμα μόνο με ενυδρειακό βαμβάκι μέχρι πάνω, να βάλεις το μπλε σφουγγάρι ή ότι άλλο θες στο δεύτερο μέχρι την μέση και στον βυθό του 2ου και 3ου χωρίσματος να βάλεις το Siporax. Έτσι και η αντλία θα πατάει πάνω στο Siporax και θα τραβάει νερό στο τέλος της διαδρομής. Έτσι όμως δεν ξέρω κατά πόσο σε πέρνει να βάλεις την θερμάστρα μέσα στο sump.

post-41730-1307554272_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που ξέχασα να πω πριν είναι ότι δεν θεωρούμε έμπειρος. Μια ιδέα είπα μια και είχα ανάλογη εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εγω σκεφτομουν να βαλω σφουγκαρι απο το διαχωριστικο μεχρι επανω ,βαμβακι στο πρωτο χωρο ,ελαφροπετρα απο την μεση και πανω και siporax απο την μεση και κατω στο δευτερο και τριτο χωρο .Κατι τετοιο .post-19315-1307561848_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - johnm62
Link to comment
Share on other sites

Κι έτσι μία χαρά θα είσαι. :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...