Jump to content

ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΓΚΑΠΥ ΜΕ ΝΕΟΝ ΤΕΤΡΑ


Erika01

Recommended Posts

:thumbup: Καλησπέρα

καθώς νεα στο φορουμ και στα ψαρακια :bowdown:

παρακαλω αν μπορει καποιος να μου απαντησει αν μπορουν να συμβιωσουν γκαπυ και νεον τετρα μαζι σε ενα ενυδρείο 20 λ .Υπάρχει κίνδυνος για τα μωρά γκαπυ που γεννιουνται συνέχεια? :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Καλως όρισες,τα ψάρια που θελεις να συνδιασεις έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε νερό και επιπλέον σε 20 λίτρα δε μπορείς να κρατήσεις παρά μονο ελάχιστα άτομα 2-3 και αυτά θα είναι κάπως στριμωγμένα.Αν θα ήθελες να μας κάνεις μια παρουσίαση το ενυδρέιο σου..!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες! :bowdown:

Αν ρίξεις μια ματιά στα προφίλ των ψαριών που φιλοξενείς, θα διαπιστώσεις ότι τα guppies θέλουν σκληρό νερό με pH γύρω στο 8, ενώ τα tetras θέλουν μαλακό και όξινο νερό με pH γύρω στο 6-6,5.

Επιπλέον τα tetras γενικότερα είναι κοπαδόψαρα, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να φιλοξενούμε το λιγότερο μια ομάδα από 6 άτομα στο ενυδρείο μας. Λίγο δύσκολο για 20 λίτρα ενυδρείο...

Προφίλ Guppy:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323428

Προφίλ Neon Tetra:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry335942

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφορίες :bowdown:

αλλα η κατασταση ειναι λιγο πολυπλοκη :thumbup:

εχω τρια νεον σε ενα μικρό ενυδρειο 5 λιτρα μόνα τους(ποτέ δεν ελενξα PH) εδω και πεντε μηνες αφου αρχικα ειχα εξι αλλα φαγωθηκαν απο σκαλαρια που τα ειχα μαζι σε ενα 60 λιτρο. Και ετσι τα εσωσα ....αλλα τωρα δεν μπορώ να εχω τρια ενυδρεία τωρα ειδικα το καλοκαιρι με διακοπες.Γι αυτο έλεγα αν μπορουν να μπουν μαζι με τα γκαπυ αλλα απ οτι καταλαβα το 20 λιτρο ειναι μικρο αλλα τι να κανω ?Α τωρα τελευταια φυτεψα το ενυδρειο αυτο με καμπομπα και μαλλον ειχε σαλιγκαρια πανω λαθρεπιβάτες και τωρα έχω και σαλιγκαράκια εκει μεσα . Δεν ξερω τι ειναι πάντως εχουν χρωμα καφεκοκκινα

Link to comment
Share on other sites

Όλοι μας σχεδόν όταν ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με το χόμπυ ήμασταν λιγάκι μπερδεμένοι, μιας και είχαμε ξεκινήσει με λάθος βήματα! :bowdown:

Εγώ θα πρότεινα να δώσεις τα neon που έχουν απομείνει, ώστε να μην ταλαιπωρούνται στο 5 λίτρο.

Επίσης αν έχεις ακόμα τα σκαλάρια, δώστα και αυτά, μιας και είναι πολύ λίγα τα 60 λίτρα για αυτά.

Τα ψάρια μπορείς είτε να τα δώσεις σε κάποιον άλλο συνχομπίστα μέσω των αγγελιών του forum, είτε να τα δώσεις πίσω στο κατάστημα.

Έτσι λοιπόν, μιας και όπως είπες είναι καλοκαίρι και δεν θες πολλά ενυδρεία, θα μείνει μόνο τα 20 λιτρο με τα guppies και θα μπορείς επιτέλους να αφοσιωθείς σε αυτό.

Στη συνέχεια θα μπορείς αν θέλεις να στήσεις και το 60 λίτρο από την αρχή με σωστά βήματα, ώστε να φιλοξενήσεις τα guppies, που σε λίγο καιρό θα αυξηθούν κατά πολύ!

Έγινε επεξεργασία - psarouklas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...